Bulgaria - Gabrovo: Medical equipments

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-460155:2023-460155
Date
2023-07-28
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Gabrovo: Medical equipments
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price
Award period
2023-08-23 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците трябва да са регистрирани като търговци по Търговския закон или по законодателството на друга държава членка или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, на които е издадено разрешение за търговия на едро с медицински изделия от ИАЛ или друг документ, удостоверяващ правото им да търгуват с медицински изделия, издаден от компетентен орган на съответната държава. Участниците трябва да притежават валидно разрешение за търговия на едро с медицински изделия, съгласно чл. 77 от ЗМИ, издадено от ИАЛ в случаите, когато са търговци, или друг документ, удостоверяващ правото им да търгуват с медицински изделия, издаден от компетентен орган на съответната държава. Такъв документ не се изисква, в случай че участникът е производител, установен на територията на Република България съгласно чл.77, ал.2 от ЗМИ.За удостоверяване на това обстоятелство участниците следва да предостави информация с посочване на номер на разрешението за производство/ за търговия на едро с медицински изделия в Част IV: Критерии за подбор, Раздел А от ЕЕДОП. Тази информация се попълва в т. „тази информация достъпна ли е безплатно за органите от база данни в държава членка на ЕС“ – там отбелязва „да“ за да се отвори полето и да се впише необходимата на възложителя информация.За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя заверено копие на разрешението за производство/ за търговия на едро с медицински изделия издадено от ИАЛ в случаите, когато са търговци, или друг документ, удостоверяващ правото им да търгуват с медицински изделия, издаден от компетентен орган на съответната държава.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т.е при необходимост за законосъобразното провеждане на процедурата или преди сключване на договор за обществена поръчка, на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не предявява в настоящата процедура изисквания за икономическото и финансово състояние по смисъла на чл.61 от ЗОП.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не предявява в настоящата процедура изисквания за икономическото и финансово състояние по смисъла на чл.61 от ЗОП.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да е изпълнил поне една дейност, независимо за колко позиции участва, която да е идентична или сходна с предмета на обществената поръчка, изпълнена през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, с посочване на сумите, датите и получателите.Под „дейности, които са идентични или сходни” с предмета на обществената поръчка се разбира доставка на медицинска апаратура /или доставка на реактиви и консумативи за лабораторна апаратура.Участникът следва да предостави информация за изпълнени дейности с предмет, идентични или сходни с предмета на поръчката като попълни изискуемата информация в Част Част IV: Критерии за подбор, Раздел В, 1б от ЕЕДОП.За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя списък на доставките, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената доставка, съгласно чл.64, ал.1, т.2 от ЗОП.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т.е при необходимост за законосъобразното провеждане на процедурата или преди сключване на договор за обществена поръчка, на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.3.3.2. Участникът да е внедрил и да прилага система за управление на качеството ЕN ISO 9001:2015 или по-нов или еквивалентен, с обхват доставка на медицински изделия.За удостоверяване на това обстоятелство участниците следва да предоставят информация с посочванe на валиден сертификат за въведена система за управление на качеството, с обхват съгласно предмета на поръчката, издаден на името на участника в Част IV: Критерии за подбор, Раздел Г от ЕЕДОП. Тази информация се попълва в т. „тази информация достъпна ли е безплатно за органите от база данни в държава членка на ЕС“ – там отбелязва „да“ за да се отвори полето и да се впише необходимата на възложителя информация.За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя заверено копие на съответнияСертификат и/или друг удостоверителен документ в съответствие с чл.64, ал.5-8 от ЗОП.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т.е при необходимост за законосъобразното провеждане на процедурата или преди сключване на договор за обществена поръчка, на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът следва да е изпълнил поне една дейност, независимо за колко позиции участва, която да е идентична или сходна с предмета на обществената поръчка, изпълнена през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, с посочване на сумите, датите и получателите.Под „дейности, които са идентични или сходни” с предмета на обществената поръчка се разбира доставка на медицинска апаратура /или доставка на реактиви и консумативи за лабораторна апаратура.* Под "изпълнени дейности" се разбират такива, които са приключили в горепосочения три годишен период, считано от датата на подаване на офертата.3.3.2. Участникът да е внедрил и да прилага система за управление на качеството ЕN ISO 9001:2015 или по-нов или еквивалентен, с обхват доставка на медицински изделия.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-07-28 - 2023-08-23
Value
91 083.94 BGN
Minimum value
91 083.94 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-460155:obj:1
Classification
CPV / 33100000
Description
Обособена позиция 1: Автоматичен анализатор за глюкоза – 1 брой с прогнозна годишна стойност  за наем в размер на 7066,67 лева без включено ДДС или 8480,00 лева с включен ДДС.2.1.1. Технически изисквания:-  Автоматичен анализатор за количествено, бързо определяне на глюкоза  в хемолизирана пълна кръв-  Обем на пробата – не повече от 20 µl-  Принцип на измерване за глюкозата:  ензимен амперометричен-  Диапазон на измерване - глюкоза  0.5-50 mmol/l-  Точност - -  Производителност: не по-малко от 120 проби на час-  Да позволява едновременно зареждане  най-малко  40 пациентни проби-  Вграден термопринтер-  Диск за проби съставен от отделни подвижни сегменти  за улеснено транспортиране на пробите-  Автоматична система за качествен контрол-  Връзка с информационна система2.1.2. Прогнозен месечен брой на изследванията  1334 бр/ Прогнозен годишен брой на изследванията  16 000 бр

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-460155:obj:2
Classification
CPV / 33100000
Description
Обособена позиция 2: Кръвно газов анализатор – 1 брой с прогнозна годишна стойност  за наем в размер на 15680,00 лева без включено ДДС или 18816,00лева с включен ДДС.2.2.1 Технически изисквания:- Минимални изисквания: Анализаторът да има   възможност за бърза и удобна подмяна на ползваните буфери и отпадни течности /касета/, без бутилки с калибрационни газове- Принцип на измерване: посредством  сменяеми, необслужваеми електроди.- Измервани параметри:                                                                                       pH –концентрация на водородни йони pO2- Парциално налягане на кислорода в mmHg или kPa                                                                pCO2 -Парциално налягане на въглеродния двуокис, в mmHg или  kPa                                                   B –Барометрично налягане-  Изчислени показатели на база измерените параметри: да предлага не по-малко от следните изчислени показатели с клинично значение за определяне на респираторния и кардиологичния статус на пациента;  ТСО2(Total carbon Dioxide); НСО3 (Bicarbonate); ВЕв( Base EXcess in blood); ВЕесt (Base Excess in extracellular fluid); SBC (Standard Bicarbonate); %SO2c(Oxigen Saturationcalc.at normal P50);-  Обем и тип на пробата: Макс. обем проба – до 75 µL Възможност за подаване на пробата от капилярка и директно от спринцовка Подмяна на буфери и отпадни течности без биологична опасност за персонала-  Минимална производителност: Не по-малко от 25 пълни изследвания за 1 час.-  Качествен контрол и калибрация: Наличност на програма за вътрелабораторен качествен контрол; Статистическа обработка на последните 30 резултата от контролни проби;-  Допълнителни софтуерни  и хардуерни  изисквания: Да има вграден принтер Да има възможност за свързване към болнична информационна система..        При определянето на цената на един брой изследване /респективно прогнозният месечен наем/ участниците следва да се съобразят, че всички консумативи, влизат в стойността на наема. За изчисляване и определяне на точната наемна цена Възложителят предвижда да използва капилярки, тапички, бъркалки, почистващ разтвор. Материалите за качествен контрол също следва да бъдат включени при определянето на цената на един брой изследване/ респективно прогнозния месечен наем. По отношение на анализираните нива – достатъчно е един брой контролен материал за анализиране 1 път дневно. В заложения от възложителя прогнозен месечен брой изследвания са включени и анализирането на контролните материали и калибрациите.2.2.2. Прогнозен месечен брой на изследванията: 533 бр / Прогнозен годишен брой на изследванията  6 400 бр

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-460155:obj:3
Classification
CPV / 33100000
Description
Обособена позиция 3: Автоматичен хематологичен анализатор – 1 брой с прогнозна стойност  за 12 месеца за наем в размер на 17850.00 лева без включено ДДС или 21420.00  лева с включен ДДС.2.3.1. Технически изисквания:-  пълен автомат с триделно диференциално изброяване:Изследвани параметри  мин. 20: RBC, MCV, HCT, PLT, MPV, HGB, MCH, MCHC, WBC, RDW%, RDW abs, PCT, PDW, LPCR, LYM abs, MID abs, GRAN abs, LYM%, MID%, GRAN%Проследяване кривите на разпределение за  RBC, WBC, PLT-  Производителност : да изработва не по-малко от 60 пациентни проби на час заедно с хистограмите ;-  сензорен екран-  Автоматична и ръчна калибрация на параметрите;-  Ниска консумация на работни реактиви - 2 реактива;-  Да предлага възможност за диференцирано изследване на венозна и капилярна кръв през отделни входове - затворена епруветка с пробиване /вакутейнер/, микрокапилярка, венозна кръв с разреждане - pre-dilution mode;-  С вграден модул за автоматично подаване и анализ на първични епруветки, аспирационен тип с бутало или  с вакуум ;-  Да има програма за качествен контрол SD,CV, Xm;-  Да изпълнява автоматична корекция за HGB при много високи стойности на WBC;-  Коефициент CV:  WBC ≤1.8%, RBC ≤ 1.1%,   PLT≤ 3.3%, HGB ≤ 1.0% ;-  Памет за не по-малко от 50000 проби;-  Връзка с информационна система и в комплект с  външен/ вътрешен бар код четец: 1 x USB, 4 x USB host, 1 LAN port-  Да е комплектован с  принтер При определянето на цената на един брой изследване /респективно прогнозният месечен наем/ участниците следва да се съобразят, че всички консумативи, влизат в стойността на наема. За изчисляване и определяне на точната наемна цена Възложителят предвижда да използва реактиви, контроли, калибратори, и системни консумативи. В заложения от възложителя прогнозен месечен брой изследвания са включени и анализирането на контролните материали и калибрациите.2.3.2. Прогнозен месечен брой на изследванията  2625 бр/ Прогнозен годишен брой на изследванията  31 500 бр

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-460155:obj:4
Classification
CPV / 33100000
Description
Обособена позиция 4: Автоматичен имунологичен анализатор за клинична лаборатория – 1 брой с прогнозна стойност  за 12 месеца за наем в размер на 42324,63 лева без включено ДДС или 50789,56 лева с включен ДДС.2.4.1 Технически изисквания:- Напълно автоматичен имунологичен анализатор - Хетерогенни имунни анализи - анемия, туморни маркери, маркери за щитовидна функция, фертилитет (хормони), сърдечни биомаркери, включително и proBNP, маркери при инфекциозни заболявания, костни маркери, майчино здравеопазване, интензивно здравеопазване, ревматоиден артрит и др.- Минимум изисквания за анализирани параметри от имунологичната платформа: Тироидни хормони – FТ3, FТ4, TSH, Calcitonin, Tg hs, Anti-TSHR и др., Туморни маркери –  СА 15-3, СА 72-4, СЕА, CA 125, PSA,  He 4, S100, Pro-GRP и др., Полови хормони – АСТН, AMH, FSH, LH и др.,Други - Osteocalcin, P1NP, PTH, Vit. D total,  pro-BNP, Тропонин Т, Тропонин Т hs, Тропонин I, Anti-HCV, HIV Ag, Toxo IgM, Toxo IgG, Rubella IgM, Rubella IgG, CMV IgM, CMV IgG, sTfR, IL-6,  PCT,  PAPP-A, free HCG-b, sFlt-1 и PlGF, beta-Amyloid(1-54), Phospho-Tau (181P), Total-Tau CSF и др.- Принцип на измерване: ECL /електрохемилуминисценция/- Работен капацитет – над 80 /осемдесет/ проби на час;- Работен капацитет – над 80 /осемдесет/ проби на час;- Време за изработване на пробите – до 20 минути, за STAT анализите до 10 минути;- Възможност за контрол на качеството /индивидуално QC + комулативно QC/;- Възможност за съхраняване на данни за поне 2 000 /две хиляди/ рутинни и STAT  теста, около 1000 /хиляда/ проби;- Капацитет – минимум 30 /тридесет/ позиции за проби с възможност за непрекъснато зареждане на проби, плюс постоянно добавяне на STAT проби, които да могат да се поставят на всяка позиция;- Минимален обем на консумиран реактив - от 10 до 50 µl  на тест;- Възможност за автоматично зареждане чрез интернет връзка на прицелните стойности и допълнителните данни за контроли и калибратори;- Баркод четец- Възможност за двупосочна комуникация и опция за свързване към болнична информационна система2.4.2.        Прогнозен месечен  и годишен брой на изследванията по видове:№           Вид изследване   Месечно потребление   Годишно потребление1             FT4                     21                                  2502             CEA                     92                                  8723             hs Тропонин И     284                               33804             TSH                      100                               12005             BR15-3                 71                                 8506             GI19-9                  64                                 7687             OV125                  16                                 1858             PSA                       72                                 8629             Ig E                        5                                   6010           AFP                        5                                   6011           Тестостерон            5                                  6012           FSH                        5                                  6013           LH                         5                                  6014          Естрадиол              5                                  6015         Прогестерон            5                                  60

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-460155:obj:5
Classification
CPV / 33100000
Description
Обособена позиция 5: Автоматичен имунологичен анализатор за микробиологична лаборатория – 1 брой с прогнозна стойност  за 12 месеца за наем в размер на 8162,67лева без включено ДДС или 9795,20 лева с включен ДДС.2.4.1 Технически изисквания:- Минимум изисквания за анализирани параметри от имунологичната платформа: Витамин Д, Хепатит А IgM , Хепатит С, Хепатит E IgM, Хепатит E IgG,Инфекциозна мононуклеоза EBV IgM, Инфекциозна мононуклеоза EBV IgG, Маркер на остър Хепатит В Hbc Igm, Лаймска болест IgM, Лаймска болест IgG, Рубеола  и др.Да има възможност за едновременна работа с минимум 12 проби (теста);Да има производителност мин. 35 теста на час;Да работи с готови за употреба реагенти, и да има възможност за работа с единична доза;Тестовете да са с дълъг срок на годност, не по-малко от 12 месеца;Опаковките от тестове да съдържат не повече от 60 теста;Тестовите ленти с реагенти да съдържат отделна ямка за измерване флуоресцентността на субстрата;Да има вграден компютър и принтер;Да има възможност за връзка към външен принтер;Да е окомплектован с външен баркод четец;Всяка партида от реагенти да е фабрично калибрирана и съответната информация да се въвежда в инструмента посредством баркод, предоставян с всеки комплект реагенти;Повторно калибриране да се налага, не по-често от веднъж на всеки 14 дни;Всеки от тестовете да притежава съд с твърда фаза (solid phase receptacle) със стени предварително покрити с антитела. Същият да служи и като пипетиращо устройство;Да има възможност за тестване на минимум следните групи параметри: хормони, туморни маркери, хепатити, тироидна жлеза22.4.2.        Прогнозен месечен  и годишен брой на изследванията по видове:№          Вид изследване               Месечно потребление                Годишно потребление1            Витамин Д                      5 бр                                             60 бр2            Хепатит А IgM                2-3 бр                                          30 бр3            Хепатит С                       5 бр                                             60 бр4            Хепатит E IgM                 2-3 бр                                          30 бр5            Хепатит E IgG                 2-3 бр                                           30 бр6            Инфекциозна мононуклеоза EBV IgM   2-3 бр                     30 бр7             Инфекциозна мононуклеоза EBV IgG   2-3 бр                     30 бр8             Маркер на остър Хепатит В Hbc Igm    2-3 бр                     30 бр9            Лаймска болест IgM           5 бр                                           60 бр10          Лаймска болест IgG            5 бр                                           60 бр11          Хепатит Б / Hbe/Anti Hbe    2-3 бр                                       30 бр12          Хепатит Б /HBs Ag Ultra       10 бр                                         120 бр13           Рубеола /RUB IgM               2-3 бр                                       30 бр14           Рубеола/RUB IgG                 2-3 бр                                        30 бр

Parties

Roles
buyer
Organization name
MNOGOPROFILNA BOLNITsA ZA AKTIVNO LEChENIE "D-R TOTA VENKOVA" AD
Street address
ul. D-R ILIEV DETSKIYaT No..1
Locality
gr. Gabrovo
Postal code
5300
Country
BG
Contact name
Milena Nikolova Yordanova
E-mail
targovembalgabrovo@gmail.com
Phone
+359 066800638
Website
Link

Organization data Organization in JSON