Bulgaria - Sofia: Miscellaneous spare parts

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-455335:2023-455335
Date
2023-07-26
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-455335
Releases
2023-07-26 (ocds-pyfy63:2023-455335:2023-455335)
2023-11-03 (ocds-pyfy63:2023-455335:2023-668290)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Miscellaneous spare parts
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2023-08-21 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1.Участниците в процедурата следва да отговарят на изискванията на чл. 77, ал. 1 или ал. 2 от Закона за медицинските изделия (ЗМИ) и да притежават Разрешение за търговия на едро с медицински изделия, издадено от Изпълнителна агенция по лекарствата (ИАЛ), или еквивалентен документ, удостоверявящ правото им да търгуват с медицински изделия, издаден от компетентен орган на съответната държава. Изисква се и за двете обособени позиции!!!Когато участникът е чуждестранно лице, то той следва да е вписан в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен.Участниците следва да предоставят информация за Разрешението, като попълнят Част IV, Раздел А от ЕЕДОП, като посочат номер, дата на издаване и срок на валидност.За доказване изпълнението на поставеното изискване, Възложителят ще изиска от участника, определен за изпълнител, да представи копие на Разрешението за търговия на едро с медицински изделия или документ, с който да докаже, че има право да извършва търговия на едро с медицински изделия, както и че е извършил съответната регистрация, ако е необходимо. Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП т.е при необходимост за законосъобразното възлагане на поръчката или преди сключване на договор за обществена поръчка на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.2.Участникът да е получил разрешение/лицензия за работа с ИЙЛ (източници на йонизиращи лъчения) с цел монтаж, демонтаж, техническо обслужване и ремонтни дейности на медицинската апаратура предмет на обществената поръчка, издадено от АЯР (Агенцията за ядрено регулиране) на името на участника по реда на Закона за безопасно използване на ядрената енергия. Изисква се за обособена позиция №2!!!Когато участникът е чуждестранно лице, то той следва да е вписан в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен.Участниците следва да предоставят информация за Разрешението/лицензията, като попълнят Част IV, Раздел А от ЕЕДОП, като посочат номер, дата на издаване и срок на валидност.За доказване изпълнението на поставеното изискване, Възложителят ще изиска от участника, определен за изпълнител, да представи копие на разрешение/лицензия за работа с ИЙЛ (източници на йонизиращи лъчения) или документ, с който да докаже, че има право да извършва дейност с ИЙЛ (източници на йонизиращи лъчения), както и че е извършил съответната регистрация, ако е необходимо. Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП т.е при необходимост за законосъобразното възлагане на поръчката или преди сключване на договор за обществена поръчка на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците

Technical/professional eligibility:

1.Участникът да е изпълнил дейност с предмет, идентичен или сходен с този на обществената поръчка, най-много за последните 3 (три) години, считани от датата на подаване на офертата. – Изисква се за обособенa позиция №2!!! За дейности, сходни с предмета на поръчката, се приемат: доставки на резервни части или извършване на абонаментна поддръжка на медицинска апаратура с ИЙЛ. Възложителят ще приеме за достатъчни дейности, сходни с предмета на поръчката, независимо от обема, в който са реализирани. При подаване на офертата съответствието с поставения критерий се декларира в еЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности - попълва се информация, достатъчна за удостоверяване на съответствието с изискванията на възложителя2.Участникът да разполага с персонал, с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката – минимум 2 (две) лица, които са обучени от производителите на медицинската апаратура, предмет на обособената позиция, за извършване на сервизните програми (ремонт, диагностика, настройки, калибровки, тестове за осигуряване на пълната им функционалност). Изисква се само за обособена позиция №1!!!При подаване на офертата съответствието с поставения критерий се декларира в еЕЕДОП , Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности - попълва се информация, достатъчна за удостоверяване на съответствието с изискванията на възложителя /две имена, данни за притежаваните сертификати/удостоверения (вид, дата на издаване).3.Участникът да разполага с персонал, с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката – минимум 2 (две) лица, които са обучени от производителите на медицинската апаратура, предмет на обособената позиция, за извършване на сервизните програми (диагностика, настройки, калибровки, тестове и софтуерен ъпдейт, чрез системните ключове и пароли на медицинските системи за осигуряване на пълната им функционалност, съобразно изискванията на производителя). Специалистите следва да притежават удостоверение за правоспособност за работа с ИЙЛ (източници на йонизиращи лъчения), съгласно вида на предлаганата медицинската апаратурата, издадено по реда на Закона за безопасно използване на ядрената енергия. Допустимо е 1 (едно) лице да притежава повече от 1 сертификат/удостоверение. Изисква се само за обособена позиция №2!!!При подаване на офертата съответствието с поставения критерий се декларира в еЕЕДОП , Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности - попълва се информация, достатъчна за удостоверяване на съответствието с изискванията на възложителя /две имена, данни за притежаваните сертификати/удостоверения (вид, дата на издаване, обхват).

Technical/professional minimum level:

1.За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя списък на доставките или услугите, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършените дейности, съгласно чл.64, ал.1, т.2 от ЗОП.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т.е при необходимост за законосъобразното възлагане на поръчката или преди сключване на договор, на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП2.За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, в който са посочени две имена, професионална компетентност на лицата, към който се прилагат заверени копия на притежаваните сертификати, съгласно чл.64, ал.1, т.6 от ЗОП.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т.е при необходимост за законосъобразното възлагане на поръчката или преди сключване на договор за обществена поръчка, на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП3.За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, в който са посочени две имена, професионална компетентност на лицата, към който се прилагат заверени копия на притежаваните сертификати, съгласно чл.64, ал.1, т.6 от ЗОП.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т.е при необходимост за законосъобразното възлагане на поръчката или преди сключване на договор за обществена поръчка, на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-07-26 - 2023-08-21
Value
2 242 000.00 BGN
Minimum value
2 242 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-455335:obj:1
Classification
CPV / 34913000
Description
За обособена позиция №1:Услугите по абонаментното техническо обслужване включват:Извършване на задължителна профилактика на всеки шест месеца за целия период на договора.Неограничен брой посещения, при повикване чрез заявка за диагностициране на повреда/и и извършване на ремонт/и на медицинската апаратура;Извършване при повикване чрез заявка за диагностика, настройки, калибровки, тестове и софтуерен ъпдейт, за осигуряване на пълната функционалност на медицинската апаратура.Доставките на резервни части включват:Доставките са периодични и се извършват само при необходимост, след предварителна писмена заявка от Възложителя, в зависимост от неговите потребности. Договорът, в частта му за периодичните доставки на резервни части, ще бъде сключен на посочената прогнозна стойност. За срока на договора Възложителят не е задължен да реализира пълния размер на уговорената сума, а само толкова колкото е заявеното, доставено и монтирано. Резервните части за Медицинска апаратура са подробно описани по вид и номенклтурни единици в Техническа спецификация – Приложение №1 на обособената позиция.Доставката, включва също монтаж на заявената резервна част в съответния апарат/система.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-455335:obj:2
Classification
CPV / 34913000
Description
За обособена позиция №2:Услугите по абонаментното техническо обслужване включват:Извършване на задължителна профилактика на всеки шест месеца за целия период на договора.Неограничен брой посещения, при повикване чрез заявка за диагностициране на повреда/и и извършване на ремонт/и на медицинската апаратура;Извършване при повикване чрез заявка за диагностика, настройки, калибровки, тестове и софтуерен ъпдейт, чрез системните ключове и пароли на съответния апарат за осигуряване на пълната им функционалност, съобразно изискванията на производителяДоставките на резервни части включват:Доставките са периодични и се извършват само при необходимост, след предварителна писмена заявка от Възложителя, в зависимост от неговите потребности. Договорът, в частта му за периодичните доставки на резервни части, ще бъде сключен на посочената прогнозна стойност. За срока на договора Възложителят не е задължен да реализира пълния размер на уговорената сума, а само толкова колкото е заявеното, доставено и монтирано. Резервните части за медицинската апаратура са подробно описани по вид и номенклтурни единици в Техническа спецификация – Приложение №1 на обособената позиция.Доставката, включва също монтаж на заявената резервна част в съответния апарат/система.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Voennomeditsinska akademiya
Street address
ul. Georgi Sofiyski No. 3
Locality
Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
Anna Ivanova Krasteva
E-mail
anna.krasteva@vma.bg
Website
Link

Organization data Organization in JSON