Bulgaria - Bobov dol: Refuse and waste related services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-454833:2023-454833
Date
2023-07-26
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-454833
Releases
2023-07-26 (ocds-pyfy63:2023-454833:2023-454833)
2023-09-18 (ocds-pyfy63:2023-454833:2023-560888)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Bobov dol: Refuse and waste related services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-08-24 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът следва да притежава валидно Разрешение издадено по реда на Глава пета, раздел I от Закона за управление на отпадъците или Комплексно разрешително, издадено по реда на Глава седма, раздел II от Закона за опазване на околната среда или еквивалент, за извършване на дейностите по третиране на отпадъци, предмета на поръчката, по съответните кодове, попадащи в обхвата й. В случай, че участникът е чуждестранно физическо или юридическо лице, или обединение от такива лица, следва да представи еквивалентен документ, издаден от компетентните органи в държавата в която е установен, съгласно съответния национален закон, когато наличието на регистрацията е определено със закон като условие за осъществяване на предмета на обществената поръчка. При сключване на договор, изпълнителят, ако е чуждестранно лице, трябва да докаже, че има разрешение да извършва възлаганите дейности на територията на Република България, включително че е извършил регистрация, когато такава е необходима за изпълнението на поръчката. В случай, че участникът участва като обединение, изброените изисквания се прилагат за обединението като цяло. Лице, което участва в обединение или е дало съгласие да бъде подизпълнител на друг кандидат или участник, не може да подава самостоятелно заявление за участие или оферта. В процедура за възлагане на обществена поръчка едно физическо или юридическо лице може да участва само в едно обединение.Участникът попълва изискуемата информаци в ЕЕДОП, в Част IV: Критерии за подбор, раздел А. Годност, т. „За поръчки за услуги: необходимо е специално разрешение“ с посочване на №, дата на издаване и издател на регистрационния документ, сайт за достъп до публичен регистър на издателя на документа (ако е приложимо) или номер в аналогичен регистър в държавата, в която чуждестранния участник е установен или посочва номер, дата, орган издател на съответното разрешение или членство в определена организация, когато за осъществяване на дейността се изисква разрешение или членство в определена организация. В случаите на 67, ал. 5 от ЗОП участникът, а при условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 ЗОП, определеният изпълнител представя: заверено копие на валидно Разрешение издадено по реда на Глава пета, раздел I от Закона за управление на отпадъците или Комплексно разрешително, издадено по реда на Глава седма, раздел II от Закона за опазване на околната среда, за извършване на дейностите по предмета на поръчката, по съответния код, попадащи в обхвата й.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изискване.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката за последните три години от датата на подаване на офертата.2. Участникът трябва да прилага Система за управление качеството, отговаряща на изискванията на стандарт EN ISO 9001:2015 или еквивалентна, с обхват включващ дейности, свързани с предмета на поръчката.

Technical/professional minimum level:

1.Участникът да има опит в извършване на дейности идентични или сходни с предмета на поръчката - по предварително третиране на отпадъци с код 20 03 01 съгласно Наредба № 2 за класификация на отпадъците, като опитът се доказва с минимум една услуга, изпълнена/и през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, при която/които са предварително третирани минимум 2 100 (две хиляди и сто) тона отпадъци с код 20 03 01 и от тях са отделени и предадени за оползотворяване рециклируеми отпадъци (минимум хартия, пластмаса, стъкло, метал), инертна фракция и/или друга оползотворима фракция. Доказване: Участникът декларира съответствие с изискването, чрез попълване на информацията в Част IV: Критерии за подбор, буква “В”: Технически и професионални способности, 1б) от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация - (1) Списък на услугата/ите, идентична/и или сходна/и с предмета на поръчката, изпълнено през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертите; (2) Удостоверения за добро изпълнение за всяка съответна услуга, посочена в Списъка по предходната точка, съдържащи посочване на стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема на услугата, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания. При подаване на оферта участниците попълват само съответния раздел в ЕЕДОП.2. Участникът трябва да прилага Система за управление качеството, отговаряща на изискванията на стандарт EN ISO 9001:2015 или еквивалентна, с обхват включващ дейности, свързани с предмета на поръчката.Доказване: При подаване на оферта, съответствието с изискването участниците декларират в част IV: Критерии за подбор, буква „Г: Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от ЕЕДОП като посочва информация (№, дата на издаване, срок на валидност, сертифициращ орган и обхват на сертификация) относно: Система за управление качеството, отговаряща на изискванията на стандарт EN ISO 9001:2015 или еквивалентна;В случай, че данните могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до национална база данни при държавите членки или до тях има достъп по служебен път или чрез публичен регистър, възложителят не изисква такъв документ при сключване на договора.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-07-26 - 2023-08-24
Value
500 000.00 BGN
Minimum value
500 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-454833:obj:1
Classification
CPV / 90500000
Description
Настоящата поръчка включва извършване на дейности по предварително третиране на смесените битови отпадъци на община Бобов дол, на инсталация собствена на или наета или ползвана на друго правно основание от участника. Изпълнителят следва да отделя чрез предварителното третиране отпадъци за последващо оползотворяване от доставяните смесени битови отпадъци. Услугата включва и транспортиране и/или предаване за последващо оползотворяване на отделените годни за оползотворяване отпадъци и транспортиране и/или предаване за обезвреждане до/на депо на останалите след сепарирането негодни за оползотворяване отпадъци.Съгласно Програма за управление на отпадъците на Община Бобов дол 2021-2028 година приета с решение № 314 от Протокол № 13 от 28.11.2022 г. от заседание на ОбС Бобов дол и изготвен морфологичен анализ, прогнозните количества за 2023 г. смесен битов отпадък, което се генерира от жизнената, търговска, производствена и други дейности, от жителите и обитателите на общината са 2100 тона.

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINA BOBOV DOL
Street address
kv.MINJOR ul.27- OKTOMVRI No..2
Locality
gr.Bobov dol
Postal code
2670
Country
BG
Contact name
Silviya Ivanova
E-mail
zop@bobovdol.egov.bg
Phone
+359 895656140
Fax
+359 70262355
Website
Link

Organization data Organization in JSON