Bulgaria - Sofia: Construction supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-449738:2023-449738
Date
2023-07-25
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-449738
Releases
2023-07-25 (ocds-pyfy63:2023-449738:2023-449738)
2023-11-20 (ocds-pyfy63:2023-449738:2023-702165)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction supervision services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50)
- Quality: Оценката по показателя „Техническо предложение” (50)
Award period
2023-08-25 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците следва да са вписани в Единния публичен регистъра на лицата, извършващи дейността консултант съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ при Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), а чуждестранните лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. При подаване на офертата участниците декларират съответствието си с изискването за годност за упражняване на професионална дейност, като попълват поле „Вписване в съответния професионален регистър“ в раздел „А”, Част IV „Критерии за подбор“ на ЕЕДОП данните за регистрацията си – номер, дата на издаване и издател на документа, удостоверяващ вписването в съответния регистър, срок на валидност на регистрацията или посочват конкретните разпоредби от законодателството на съответната държава, по силата на които са придобили право да осъществяват дейността, предмет на поръчката, или посочват безплатен публичен регистър, от който възложителят може да установи горните обстоятелства.За доказване в случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП или чл. 112, ал.1, т.2 от ЗОП - удостоверение за вписване в Единния публичен регистъра на лицата, извършващи дейността консултант съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ при ДНСК или еквивалентен документ, удостоверяващ правото да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава - членка, в която е установен.

Economic/financial eligibility:

Участникът в процедурата следва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност“ съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им.

Economic/financial minimum level:

Минималната застрахователна сума по застраховката следва да бъде съобразена с изискванията на Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството (обн. ДВ, бр. 17 от 02.03.2004 г.) и да съответства на дейностите, включени в предмета на поръчката. Съответствието си с това изискване участниците удостоверяват, като попълват част IV, буква „Б“, в ЕЕДОП с посочване на уеб адрес, орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа. За доказване на съответствието си с това изискване в случаите по чл. 67, ал. 5 и чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП, участниците представят заверено копие на валидна застраховка „Професионална отговорност“.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да притежава опит за изпълнение на поръчката и следва да е изпълнил дейности с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката, за последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата. 2. Участникът следва да прилага система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент на него с област на приложение – строителен надзор.3. Участникът трябва да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност, чрез който ще упражнява дейността по упражняване на строителен надзор.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът да е изпълнил минимум една дейност, чийто предмет е идентичен или сходен с този на обществената поръчка, през последните три години, считано от датата на подаване на офертата. Под „дейност, сходна с предмета на поръчката, се разбира упражняване на строителен надзор за строежи, свързани с изграждане или реконструкция или основен ремонт на морски хидротехнически съоръжения и елементи от пристанищна инфраструктура. При подаване на оферта участникът следва да предостави изискуемата информация по-горе в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел В „Технически и професионални способности“, т. 1б) от ЕЕДОП с посочване на стойностите, датите и получателите, вида на изпълнените дейности, данните (номер, дата на издаване, издател) на документа, който доказва извършената услуга;За доказване съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП и чл. 112, ал.1, т. 2 от ЗОП - списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на поръчката, съгласно списъка в ЕЕДОП, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.2. При подаване на оферта участниците декларират съответствието чрез посочване на стандарта, съгласно който прилагат внедрена и сертифицирана система за управление на качеството. Данните се представят чрез попълване на информацията в Част IV: „Критерии за подбор“, раздел „Г“ – „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от ЕЕДОП като се посочва информация относно: (1) наименование на стандарта, който прилага, (2) неговия обхват, (3) срокът му на валидност, (4) издател и (5) публичния регистър, в които се съдържа информация за наличието на този сертификат (в случай на приложимост).Доказване: В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор е копие на валиден сертификат за съответствие на системата за управление на качеството на участника със стандарта БДС EN ISO 9001 или еквивалентен.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-07-25 - 2023-08-25
Value
250 000.00 BGN
Minimum value
250 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-449738:obj:1
Classification
CPV / 71520000
Description
Предмет на настоящата поръчка е избор на консултант за упражняване на строителен надзор на СМР във връзка с изпълнение на обект: „Капитално драгиране басейн-маневрена зона до Т2А и пристанищен терминал Бургас-Запад“, който е включен в инвестиционната програма на ДП „Пристанищна инфраструктура“. Драгажните дейности са част от етап 1.2. на разрешението за строеж, като целта е създаване на акваторията към корабно място № 28 на Пристанищен терминал Бургас Запад и постигане на достатъчна навигацоинна дълбочина в зоната за подход и маневриране.Дейностите, включени в обхвата на настоящата поръчка, са упражняване на строителен надзор по време на капиталното драгиране, контрол по изпълнението на мерките за безопасност и мониториг за чистотата на околната среда и необходимите действия за въвеждане на обекта в експлоатация, в т.ч. изготвяне на технически паспорт на обекта. Във връзка с чл. 166, ал. 1 от Закона за устройство на територията, изпълнителят изпълнява строителен надзор /СН/ и контрол по изпълнението на строително-монтажни работи за обекта до издаване на Разрешение за ползване на обекта. Инвестиционният проект за дражните дейности на обекта е достъпен по преписката на процедура 01158-2023- 0022 с предмет: ,,Капитално драгиране басейн-маневрена зона до Т 2А и пристанищен терминал Бургас - Запад“.Обектът на строителство съгласно чл.137, ал.1, т.1 от ЗУТ е строежи от II група, първа категория.

Parties

Roles
buyer
Organization name
PRISTANIShtNA INFRASTRUKTURA DP
Street address
ul.ShIPChENSKI PROHOD No..69
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1574
Country
BG
Contact name
Spas Yanev Vuchev
E-mail
s.vuchev@bgports.bg
Website
Link

Organization data Organization in JSON