Bulgaria - Sofia: Building consultancy services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-423040:2023-423040
Date
2023-07-14
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-423040
Releases
2023-07-14 (ocds-pyfy63:2023-423040:2023-423040)
2023-10-11 (ocds-pyfy63:2023-423040:2023-612337)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Building consultancy services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50)
- Quality: 1. Ниво на изпълнение, като измерител на качеството – П1 (50)
Award period
2023-08-18 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да е вписан в Регистър на лицата, извършващи дейността консултант съгл. чл. 167, ал. 2 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) при Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) / Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за извършване на дейностите по оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор, съгласно чл. 166, ал.1, т.1 от ЗУТ, а чуждестранните лица – в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата членка – държава-членка на Европейския съюз, както и държава-страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, в която са установени, за посочения обхват на дейности, съобразно разпоредбите на чл. 60, ал. 1 и § 2, т. 7 от ДР на ЗОП и на Наредба №РД-02-20-25 за условията и реда за издаване на удостоверение за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор, издадена от Министъра на регионалното развитие и благоустройството.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/договора за създаване на обединението.Участникът не може да използва капацитета на трети лица по отношение на критерия за подбор годност.Деклариране: Част ІV: Критерии за подбор Раздел А: Годност от ЕЕДОП следва да бъде попълнен в следната точка:- 2) При поръчки за услуги:... Участниците следва да посочат номер на Удостоверението за извършване на строителен надзор, както и издател. Доказване: При необходимост на основание чл. 67, ал. 5 ЗОП Възложителя може да изиска по всяко време след отваряне на заявленията за участие или офертите представяне на всички или част от документите , чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП

Economic/financial eligibility:

Участникът следва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност“ на лицето/лицата, което/които ще осъществява строителен надзор за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им за целия срок на договора.За участник, установен/регистриран в Р. България, застраховката „Професионална отговорност”, следва да бъде съгласно чл.171, ал.1 от ЗУТ за упражняване на строителен надзор, покриваща минималната застрахователна сума за консултант, извършващ строителен надзор за строежи трета категория, в размер на 100 000лв, съгласно чл. 5, ал. 4, т. 3 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.Изискването за застраховка за професионална отговорност на лицата по чл. 171, ал. 1 не се прилага за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България и е предоставило еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за застраховка „Професионална отговорност“ се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва услугата, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.Деклариране: Част ІV: Критерии за подбор Раздел Б: Икономическо и финансово състояние от ЕЕДОП следва да бъде попълнен в следната точка:- 5) Застрахователната сума по неговата застрахователна полица за риска „професионална отговорност“ възлиза на…... Участниците посочват застрахователната сума на сключената застраховка „Професионална отговорност“, като се посочва и номер на Застрахователна полица, както и издател.Доказване: При необходимост на основание чл. 67, ал. 5 ЗОП Възложителя може да изиска по всяко време след отваряне на заявленията за участие или офертите представяне на всички или част от документите , чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП – доказателства за наличие на валидна застраховка „Професионална отговорност“ (на основание чл.62, ал.1, т.2 от ЗОП) или еквивалентен документ, издаден от съответните компетентни органи на държава - членка на Европейския съюз или на страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Technical/professional eligibility:

Участникът следва да има опит в изпълнението на поне 1 (една) услуга/дейност с предмет, идентичен или сходен с този на настоящата поръчка за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата.Забележка: За целите на настоящата поръчка под „дейност за услуга с предмет сходни с предмета и обема на поръчката“, се разбира: „изпълнение на оценка на съответствието на инвестиционен проект със съществените изисквания към строежите съгласно ЗУТ и упражняване на строителен надзор по изграждане (ново строителство) и/или модернизация и/или реконструкция на приет обект III категория I група.Под „приет обект“ се приемат обекти, за които има подписан Констативен акт за установяване на годността за приемане на строежа (АКТ обр.15), или еквивалент за обекти, изпълнени извън страната.Деклариране: Част ІV: Критерии за подбор Раздел В: Технически и професионални способности от ЕЕДОП следва да бъде попълнен в следната точка:- 1б) Само за обществени поръчки за доставки и обществени поръчки за услуги...В това поле участниците следва да посочат информация за изпълнените от тях услуги/дейности през определения от възложителя период с посочване на описание на услугите/дейностите, сумите, датите и получателите.Доказване: При необходимост на основание чл. 67, ал. 5 ЗОП Възложителя може да изиска по всяко време след отваряне на заявленията за участие или офертите представяне на всички или част от документите , чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, съгласно чл.64, ал.1, т.2 от ЗОП, представя списък на услугите/дейностите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга/дейност, съгласно чл.64, ал.1, т.2 от ЗОП.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-07-14 - 2023-08-18
Value
435 000.00 BGN
Minimum value
435 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-423040:obj:1
Classification
CPV / 71315200
Description
 Дейност 1. Изготвяне на Доклад за извършената оценка на съответствието на инвестиционния проект със съществените изисквания към строежите. Дейност 2. Строителен надзор по време на изпълнението на двата обекта, до приемането и въвеждането им в експлоатация, съгласно изискванията на ЗУТ и гарантиране прилагането на българските нормативни изисквания; Дейност 3. Изпълняване функцията на Координатор по безопасност и здраве, съгласно Наредба № 2 от 22.03.2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при изпълнението на строително - монтажни работи; Дейност 4. Изготвяне на технически паспорти съгласно чл. 176а от ЗУТ и Наредба № 5/28.12.2006 г. за четирите обекта или за съответната част от тях, ако се извърши поетапно предаване на части от строителните договори.

Parties

Roles
buyer
Organization name
RAYON "VRaBNITsA"
Street address
kv. Nadezhda-3, bul."Han Kubrat", bl.328, vh.B
Locality
gr.Sofiya
Postal code
1229
Country
BG
Contact name
Albena Hadzhieva
E-mail
a.hadzhieva@vrabnitsa.bg
Website
Link

Organization data Organization in JSON