Bulgaria - Varna: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-409773:2023-409773
Date
2023-07-07
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-409773
Releases
2023-07-07 (ocds-pyfy63:2023-409773:2023-409773)
2023-12-20 (ocds-pyfy63:2023-409773:2023-770926)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Varna: Construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60)
- Quality: Срок за изпълнение на поръчката (5)
- Quality: Организация и технология за изпълнение на дейностите, предмет на поръчката (35)
Award period
2023-08-22 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът да има право да осъществява строителство – І-ва група, I-ва категория строежи или сходно на предмета на поръчката строителство.Когато участникът е чуждестранно лице, се представя копие от документ, удостоверяващ правото да извършват такава дейност, издаден от компетентен орган на държава – членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Деклариране: Участникът попълва раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ от Единен европейски документи за обществени поръчки (ЕЕДОП).Доказване: При необходимост на основание чл. 67 ал. 5 от ЗОП или при сключване на договора на основание чл. 112, ал. 1 от ЗОП горното изискване се доказва с копие на сертификата придружен/о със списъка на правоспособните физически лица или други еквивалентни документи.

Economic/financial eligibility:

Участниците трябва да имат застраховка „Професионална отговорност“ ( чл. 61, ал. 1, т.2 от ЗОП).

Economic/financial minimum level:

Участникът следва да притежава и да поддържа за целия период на изпълнение на договора валидна застраховка за „Професионална отговорност в строителството“, която да обхваща категорията строеж съобразно предмета на поръчката, по смисъла на чл. 171 от ЗУТ.При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за застраховка „Професионална отговорност“ се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва строителство съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение.При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване съобразно вида и дела от поръчката, която ще изпълняват.В случай, че участникът е чуждестранно лице, застраховката за професионална отговорност може да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал.1 от ЗУТ.Застрахователното покритие следва да е не по-малко от минимума, приложим за строежи I-ва група, I-ва категория, съгласно чл. 5, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството. Застраховката на чуждестранните лица следва да осигурява минимум посоченото застрахователно покритие.

Technical/professional eligibility:

Участниците трябва да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата (чл. 63, ал. 1, т. 1, б „а“ от ЗОП). Под „сходни обекти“ са договорите за изграждане и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт на индустриални сгради с стоманобетонен или стоманен скелет (без в това число да са включени договори, имащи характер на осъществяване на текущо поддържане).Участниците трябва да разполагат със състав за изпълнение на поръчката.Участниците, следва да разполагат със строителни машини.

Technical/professional minimum level:

Участниците трябва да са изпълнили минимум 1 договор с дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата (чл. 63, ал. 1, т. 1, б „а“ от ЗОП). Доказването на съответствието с изискването става със списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания, съгласно чл. 64, ал. 1, т. 1 от ЗОП. Документите могат да бъдат удостоверения, издадени от получателя или от компетентен орган и други по преценка на участника. Участниците трябва да разполагат със следния състав: – 1 (един) брой Ръководител на екипа за изпълнение на СМР - Професионална област /квалификация/: Строителен инженер ТС/ССС/ПГС/Пътен инженер „Бакалавър“ или еквивалент (в случай, че образованието е придобито в друга държава).Опит: като ръководител на строителни обекти сходни на предмета на поръчката минимум 3 години.Горепосоченият ръководител следва да ръководи цялостното изпълнение на обекта, ръководи и координира всички дейности по изпълнението на строителството.– 1 (един) брой Технически ръководител за изпълнение на СМР - Професионална област /квалификация/: минимум диплома за средно образование в областта на строителството или еквивалент (в случай, че образованието е придобито в друга държава)Опит: като технически ръководител на строителни обекти сходни на предмета на поръчката минимум 3 години.– 1 (един) брой Отговорник по контрола на качеството - Професионална област /квалификация/: минимум средно специално техническо образование и да притежава Удостоверение или Сертификат за система за управление на качеството в строителството или еквивалент.– 1 (един) брой Координатор по безопасност и здраве - Професионална област /квалификация/: минимум средно образование в областта на строителството и да притежава валидно удостоверение за завършен курс за КБЗ в строителството или еквивалентно.Забележка: едно лице не може да съвместява две или повече длъжности.Под „еквивалентна специалност” в настоящата процедура следва да се разбира специалност, получена в наше или чуждо (извън страната) учебно заведение, където съответната специалност е наименувана по друг начин или обхваща същата област на знанието. Участниците, следва да разполагат със строителни машини минимум:- Автокран – минимум 1 бр.;- Товарен автомобил – минимум 2 бр.;- Мини челен товарач – минимум 1 бр.;- Автовишка – минимум 1 бр.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-07-07 - 2023-08-22
Value
2 000 000.00 BGN
Minimum value
2 000 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-409773:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Description
Предвидено е геодезическо заснемане на сградата. Необходимите строително-монтажни работи за възстановяването сградата са: демонтаж на всички метални елементи, окачени по сградата; възстановяване на компрометираната стоманобетонна настилка на съществуващата рампа; възстановяване на компрометираното бетоново покритие по сградата; шпакловка и боядисване с фасаген; доставка и монтаж на стенни панели; доставка и монтаж на прозоречни панели; доставка и монтаж на ЛТ пластифицирана ламарина по покриви; доставка и полагане на завършващи елементи, улуци, водосточни тръби и др.; доставка и монтаж на секционни врати, алуминиеви врати; доставка и монтаж на ЛЕД прожектори; доставка и полагане на нови СВТ кабели и РК;

Parties

Roles
buyer
Organization name
PRISTANIShtNA INFRASTRUKTURA DP
Street address
pl. Slaveykov 1
Locality
gr. Varna
Postal code
9000
Country
BG
Contact name
Dobril Aleksandrov Dobrev
E-mail
dobril.dobrev@bgports.bg
Phone
+359 52684613
Fax
+359 52655902
Website
Link

Organization data Organization in JSON