Bulgaria - Sofia: Repair and maintenance services of buses

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-407619:2023-407619
Date
2023-07-07
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Repair and maintenance services of buses
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price
Award period
2023-08-07 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът следва да бъде вписан в търговския регистър и/или в съответен професионален регистър.Когато участникът е чуждестранно лице, следва да бъде вписан в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен.Поставеното изискване се декларира в съответния раздел в еЕЕДОП – Част IV: “Критерии за подбор“, Раздел А „Годност“, като следва да се посочи съответния търговски и/или професионален регистър.Участникът, определен за изпълнител, следва да представи документ, доказващ вписването в търговския регистър и/или в съответен професионален регистър. Ако съответните документи са на разположение в електронен формат, участникът, избран за изпълнител, посочва уеб адрес, орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа.В случай, че участникът е чуждестранно лице, той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.

Economic/financial eligibility:

Участникът следва да е реализирал минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти за предходните 3 (три) приключили финансови години.Поставеното изискване се декларира в съответния раздел в еЕЕДОП – Част IV: “Критерии за подбор“, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние“, като следва да се посочи информация за общия годишен оборот за предходните 3 (три) приключили финансови години.

Economic/financial minimum level:

Участникът следва да е реализирал минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти за предходните 3 (три) приключили финансови години, на стойност не по-малка от прогнозната стойност на съответната/ите обособена/и позиция/и, за чието изпълнение кандидатства.Участникът, определен за изпълнител, следва да представи годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, или справка за общия оборот и/или за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.Документите следва да съдържат информация за последните 3 (три) приключили финансови години. Информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която кандидатът или участникът е създаден или е започнал дейността си.Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да има опит в изпълнението на услуги, идентични или сходни с тези на настоящата поръчка за последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата. Поставеното изискване се декларира в съответния раздел в еЕЕДОП – Част IV: “Критерии за подбор“, Раздел В „Технически и професионални способности“, като следва да се посочи информация за предмет и обем изпълнени дейности (в графа описание), начална и крайна дата на изпълнение, получател на услугата.2. Участникът следва да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката. Поставеното изискване се декларира в съответния раздел в еЕЕДОП – Част IV: “Критерии за подбор“, Раздел В „Технически и професионални способности“, като следва да се посочи съответната образователна и професионална квалификация.3. Участникът следва да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката. Поставеното изискване се декларира в съответния раздел в еЕЕДОП – Част IV: “Критерии за подбор“, Раздел В „Технически и професионални способности“, като следва да се посочат инструментите, съоръженията или техническо оборудване, които ще бъдат на негово разположение за изпълнение на поръчката.

Technical/professional minimum level:

1. По т.1 от горепосоченото поле: Участникът да е изпълнил за последните три години, считано от датата на подаване на офертата, поне една услуга с предмет и обем, еднакъв или сходен с предмета на обособената позиция. Това условие се отнася за всяка обособена позиция. Под „еднакъв или сходен предмет“ се разбира услуги по сервизно обслужване на автобуси или друга автомобилна техника. Под „изпълнена услуга” следва да се разбира тази дейност, чието изпълнение е приключило преди датата на подаване на офертата.Под „обем” следва да се разбира изпълнени дейности на стойност, не по-малка от:- За обособена позиция №1 – 150 000,00 лв. без включен ДДС;- За обособена позиция №2 – 102 500,00 лв. без включен ДДС;- За обособена позиция №3 – 47 500,00 лв. без включен ДДС.Участникът, определен за изпълнител, следва да представи списък на услугите (идентични или сходни с предмета на обществената поръчка) с посочване на предмет и обем, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга.2. По т.2 от горепосоченото поле:Участникът следва да разполага с обучени сервизни работници по общи ремонти на автобуси и специалисти за ремонт на двигатели, за ремонт на електроинсталации и за компютърна диагностика на автобуси. Участникът, определен за изпълнител, следва да представи списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.3. По т.3 от горепосоченото поле:Участникът следва да разполага с материална база, осигуряваща едновременно приемане на няколко броя автобуси с различни проблеми, включително отделни работни помещения за различни видове дейности (автомонтьорски, електрически, бояджийски, тенекеджийски и други услуги) и приемна. Участникът следва да разполага с двуколонни или четириколонни подемници за автобуси, със стенд за регулиране на преден и заден мост и машини за монтаж, демонтаж и баланс на гуми.Участникът следва да притежава необходимата диагностична апаратура, софтуер и специализирани инструменти и приспособления за сервизно обслужване и ремонт на автобуси.Участникът следва да поддържа наличност от консумативи, необходими за сервизно обслужване на конкретните марки и модели автобуси, заявени за сервизно обслужване.Участникът, определен за изпълнител, следва да представи декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-07-07 - 2023-08-07
Value
300 000.00 BGN
Minimum value
300 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-407619:obj:1
Classification
CPV / 50113000
Description
Изпълнението на поръчката за обособената позиция включва дейности по сервизно обслужване на автобуси в район София. Индивидуализиращата информация за автобусите, подлежащи на сервизно обслужване в район София, е посочена в т.1 от  „Технически изисквания за сервизно обслужване и ремонт на автобуси“ (Приложение №1 към документацията за участие).Сервизното обслужване на автобусите включва:- техническо обслужване – извършва се след изминаване на определен пробег, определен от фирмените стандарти на производителя;- текущ ремонт – извършва се при установена необходимост в резултат на техническото обслужване, на периодичен технически преглед или при необходимост;- периодични технически прегледи по съгласуван с възложителя график – извършват се за установяване състоянието на основните възли и системи, осигуряващи безопасността на движение на автобусите;- свързана с гореизброените дейности доставка и влагане на резервни части, материали и консумативи.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-407619:obj:2
Classification
CPV / 50113000
Description
Изпълнението на поръчката за обособената позиция включва дейности по сервизно обслужване на автобуси в район Пловдив. Индивидуализиращата информация за автобусите, подлежащи на сервизно обслужване в район Пловдив, е посочена в т.1 от  „Технически изисквания за сервизно обслужване и ремонт на автобуси“ (Приложение №1 към документацията за участие).Сервизното обслужване на автобусите включва:- техническо обслужване – извършва се след изминаване на определен пробег, определен от фирмените стандарти на производителя;- текущ ремонт – извършва се при установена необходимост в резултат на техническото обслужване, на периодичен технически преглед или при необходимост;- периодични технически прегледи по съгласуван с възложителя график – извършват се за установяване състоянието на основните възли и системи, осигуряващи безопасността на движение на автобусите;- свързана с гореизброените дейности доставка и влагане на резервни части, материали и консумативи.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-407619:obj:3
Classification
CPV / 50113000
Description
Изпълнението на поръчката за обособената позиция включва дейности по сервизно обслужване на автобуси в район Плевен. Индивидуализиращата информация за автобусите, подлежащи на сервизно обслужване в район Плевен, е посочена в т.1 от  „Технически изисквания за сервизно обслужване и ремонт на автобуси“ (Приложение №1 към документацията за участие).Сервизното обслужване на автобусите включва:- техническо обслужване – извършва се след изминаване на определен пробег, определен от фирмените стандарти на производителя;- текущ ремонт – извършва се при установена необходимост в резултат на техническото обслужване, на периодичен технически преглед или при необходимост;- периодични технически прегледи по съгласуван с възложителя график – извършват се за установяване състоянието на основните възли и системи, осигуряващи безопасността на движение на автобусите;- свързана с гореизброените дейности доставка и влагане на резервни части, материали и консумативи.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Voennovazdushni sili
Street address
bul. "Gen. Totleben"No.34
Locality
Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
Tsvetomir Valeriev Tsvetanov
E-mail
ts.tsvetanov@armf.bg
Phone
+359 29224213
Website
Link

Organization data Organization in JSON