Bulgaria - Sofia: Health insurance services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-401317:2023-401317
Date
2023-07-04
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-401317
Releases
2023-07-04 (ocds-pyfy63:2023-401317:2023-401317)
2024-01-23 (ocds-pyfy63:2023-401317:2024-044236)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Health insurance services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-08-02 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът следва да притежава валиден лиценз за извършване на дейност по доброволно здравно осигуряване, издаден от Комисията за финансов надзор. Съгласно чл. 83 от Закона за здравното осигуряване дейност по доброволно здравно осигуряване може да осъществяват застрахователните акционерни дружества, лицензирани по видовете застраховки по т. 2 или по т. 1 и 2 от раздел II, буква "А" на приложение № 1 към Кодекса за застраховането.Съответствието с критерия за подбор, участникът декларира в част IV, буква А от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), като посочва номер и дата на лиценза, обхват, издател и валидност.Доказване на съответствието става със заверено копие на валиден Лиценз.Когато участникът е Застраховател от друга държава членка, получил лиценз за извършване на застрахователна дейност от съответния компетентен орган на държавата членка по произход на застрахователя, може да извършва дейността, за която му е издадено разрешението, на територията на Република България при условията на правото на установяване или на свободата на предоставяне на услуги, съгласно чл.49 и чл.50 от Кодекс на застраховането.

Economic/financial eligibility:

Участниците следва да са реализирали минимален премиен приход по здравна (медицинска) застраховка, минимум 1 590 000 лв. (един милион петстотин и деветдесет хиляди лева) за последните 3 /три/ приключили финансови години, в зависимост от датата на която участникът е създаден или е започнал дейността си.При подаване на оферта участникът декларира информацията в раздел IV „Критерии за подбор“, буква „Б" от ЕЕДОП.Възложителят изисква солидарна отговорност за изпълнение на поръчката от участника и третото лице, чийто капацитет се използва за доказване на съответствие с критериите свързани с икономическо и финансово състояние.

Economic/financial minimum level:

Участниците следва да са реализирали минимален премиен приход по здравна (медицинска) застраховка, минимум 1 590 000 лв. (един милион петстотин и деветдесет хиляди лева) за последните 3 /три/ приключили финансови години, в зависимост от датата на която участникът е създаден или е започнал дейността си.При подаване на оферта участникът декларира информацията в раздел IV „Критерии за подбор“, буква „Б" от ЕЕДОП.На основание чл.67, ал.5 от ЗОП и при сключване на договор на основание чл.112 от ЗОП от избрания изпълнител, изпълнението на изискването се доказва чрез представяне на един някои от следните документи:- удостоверения от банки;- годишните финансови отчети, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен;- справка за оборот в сферата, попадащ в обхвата на поръчката.Информацията следва да обхваща последните три приключили финансови години.Информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.Когато по основателна причина кандидат или участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Technical/professional eligibility:

Участникът трябва да е изпълнил през последните 3 /три/ години, считано от датата на подаване на офертата, дейности с предмет и обем идентични или сходни с тези на поръчката.Информацията се декларира в част IV „Критерии за подбор“, буква „В" от ЕЕДОП.Забележка: Под „дейности, сходни с предмета и обема на поръчката“ да се разбира: изпълнение на услуги по предоставяне на допълнително здравно осигуряване и/или на услуги по предоставяне на доброволно здравно осигуряване чрез договор за групова „Здравна (медицинска) застраховка“ по смисъла на глава 40, раздел 4 от Кодекса на застраховането на не по-малко от 1000 застраховани лица в една организация.

Technical/professional minimum level:

Участникът трябва да е изпълнил през последните 3 /три/ години, считано от датата на подаване на офертата, дейности с предмет и обем идентични или сходни с тези на поръчката.Информацията се декларира в част IV „Критерии за подбор“, буква „В" от ЕЕДОП.Забележка: Под „дейности, сходни с предмета и обема на поръчката“ да се разбира: изпълнение на услуги по предоставяне на допълнително здравно осигуряване и/или на услуги по предоставяне на доброволно здравно осигуряване чрез договор за групова „Здравна (медицинска) застраховка“ по смисъла на глава 40, раздел 4 от Кодекса на застраховането на не по-малко от 1000 застраховани лица в една организация.Съответствието с критерия за подбор в хода на процедурата на основание чл.67, ал.5 от ЗОП и при сключване на договор на основание чл.112, ЗОП се доказва с представянето на:- списък на услугата/-ите, която/които е/са идентични или сходни с предмета на настоящата обществена поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателства за извършената услуга.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-07-04 - 2023-08-02
Value
1 590 000.00 BGN
Minimum value
1 590 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-401317:obj:1
Classification
CPV / 66512200
Description
Сключване на Групова „Здравна (медицинска) застраховка“ на служителите на Столична община (СО), покриваща рискове, произтичащи от събития в резултат на злополука, телесно увреждане и/или заболяване, включително и хронични заболявания и/или съществуващи отклонения от здравния статус, които застрахованите лица са имали преди или при сключване на застрахователния договор, свързани с финансовото обезпечаване на определени медицински услуги и стоки, и/или изплащане на фиксирани суми, които застрахователят ще покрие. Броят на подлежащите на застраховане служители на Възложителя към датата на Решението за откриване на процедурата е около 2940 лица. В обхвата на здравно осигурителните услуги са включени:1. Извънболнична (амбулаторна) медицинска помощ с лимит на отговорност за едно лице за една застрахователна година не по-малко от 2 000 (две хиляди) лева при използване на услугите чрез абонаментно (безкасово) обслужване или на възстановителен принцип, включваща медицински услуги, подробно описани в т. 3.1 на Техническата спецификация.2. Болнична медицинска помощ с лимит на отговорност за едно лице за една застрахователна година не по-малко от 15 000 (петнадесет хиляди) лева при използване на услугите чрез абонаментно (безкасово) обслужване или на възстановителен принцип, включваща услугите, подробно описани в т. 3.2 на Техническата спецификация.3. Разходи за лекарства и медицински стоки с лимит на отговорност за едно лице за една застрахователна година не по-малко от 150 лв. при използване на услугите чрез абонаментно (безкасово) обслужване или на възстановителен принцип, включващи разходи за лекарствени продукти, консумативи, превързочни материали и др., подробно описани в т. 3.3 на Техническата спецификация.

Parties

Roles
buyer
Organization name
STOLIChNA OBShtINA
Street address
ul. MOSKOVSKA No.33
Locality
gr.Sofiya
Postal code
1000
Country
BG
Contact name
Aneliya Petrova Spasova
E-mail
a.spasova@sofia.bg
Phone
+359 29377313
Website
Link

Organization data Organization in JSON