Bulgaria - Burgas: Electricity

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-401103:2023-401103
Date
2023-07-04
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-401103
Releases
2023-07-04 (ocds-pyfy63:2023-401103:2023-401103)
2023-12-26 (ocds-pyfy63:2023-401103:2023-785908)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Burgas: Electricity
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-08-02 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1.Участниците следва да притежават валидна лицензия, издадена от КЕВР за търговия с електрическа енергия икоординатор на балансираща група, в съответствие с чл. 39, ал. 5 и чл.40 от Закона за енергетиката във връзка счл. 58 от Правила за търговия с електрическа енергия (ПТЕЕ),а за чуждестранни лица – еквивалентен документ,съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени /в случай че бъде избран за изпълнителна обществената поръчка, същия следва да докаже, че притежава лицензия, съгласно изискванията на чл. 40, ал.7от Закона за енергетиката и има право да извършва възлаганите дейности на територията на Република България/.За доказване на наличието на правоспособност, в част ІV Критерии за подбор, раздел А: „Годност“, подраздел„Вписване в съответен професионален регистър“ от ЕЕДОП участниците следва да посочат информация запритежавана лицензия с обхват „Търговия с електрическа енергия“, с включени в същата права и задължения,свързани с дейността „координатор на балансираща група“, издадена от Комисия за енергийно и воднорегулиране /КЕВР/ (посочват се номер, под който са вписани в публичния регистър, поддържан от КЕВР , номер налицензията, дата на издаване, срок на валидност ,web-адрес, на който може да бъде намерена посоченатаинформация),а за чуждестранни лица - на еквивалентния документ, с който доказват съответствието си с критерияза подбор.2. Участниците следва да са регистрирани в Електроенергиен Системен Оператор ЕАД („ЕСО“ ЕАД), като търговецна електрическа енергия и като координатор на стандартна балансираща група с посочен идентификационенномер ( EIC код ) и статус „активен“,а за чуждестранни лица – еквивалентен документ, съгласно законодателствотона държавата членка, в която са установени.За доказване на съответствието по т. 1.2, в част ІV Критерии за подбор, раздел А: „Годност“, подраздел „Вписванев съответен професионален регистър“ от ЕЕДОП участниците следва да представят информация за регистрациятав ЕСО ЕАД. (посочват се идентификационен номер /EIC код/ под който са вписани в публичния регистър натърговските участници и в регистъра на координаторите на стандартни балансиращи групи, поддържан от „ЕСО“ЕАД и статус „активен“, web-адрес, на който може да бъде намерена посочената информация),а за чуждестраннилица - на еквивалентния документ, с който доказват съответствието си с критерия за подбор.

Economic/financial eligibility:

Не

Economic/financial minimum level:

Не

Technical/professional eligibility:

Участниците следва да разполагат с опит за изпълнение на поръчката: да са изпълнили през последните 3 (три)години до датата на подаване на офертата доставка/и, с предмет и обем, идентични или сходни с тези нанастоящата обществена поръчка.

Technical/professional minimum level:

Участникът да е изпълнил минимум 2 ( две ) доставки с идентичен или сходен предмет.Под „изпълнена“ доставка се разбира такава доставка, чието изпълнение е приключило в рамките на заложенияот Възложителя период, независимо от датата на започването й.За доставка „идентична“ и/или „сходна“ с предмета на поръчката Възложителя приема изпълнението на дейностиза „доставка на нетна електрическа енергия при свободно договорени цени.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-07-04 - 2023-08-02
Value
400 000.00 BGN
Minimum value
400 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-401103:obj:1
Classification
CPV / 09310000
Description
Доставка на нетна електрическа енергия ниско напрежение и избор на координатор на балансираща група за административните сгради на ТД на НАП Бургас в гр. Бургас, гр. Бургас, гр. Сливен, гр. Ямбол и УБ в гр. Поморие за срок от 18 ( осемнанадесет ) месеца , считано от датата на първия регистриран график за доставка при прогнозна стойност за изпълнение на поръчката в размер на 400 000.00 лева без ДДС (четиристотин хиляди) лева без ДДС, съответно 480 000.00 (четиристотин и осемдесет хиляди ) лева с включен с ДДС, включваща изпълнението на следните дейности:1. Доставка на необходимите количества нетна електрическа енергия ниско напрежение за денонощие, месец ицелия период на договора, независимо от прогнозното количество посочено отВЪЗЛОЖИТЕЛЯ, на посочените от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ обекти и да извърши всички необходими действия, така че даосигури непрекъсваемост на електроснабдяването при изпълнението на обществената поръчка.2. Прогнозиране на потреблението на електрическа енергия за обектите на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ, планиране идоговаряне на конкретните количества, заявяване и балансиране;3. Изготвяне и подаване на почасови дневни графици и изпращането им за администриране на информационнияпоток от Електроенергийния Системен Оператор /ЕСО/, както и обмен на информация с лицензираното ЕРП натериторията, на която се намира съответната измервателна точка;4. Отговорност по балансиране на електрическата енергия - задължението за финансово уреждане на разликитемежду количеството електрическа енергия по регистриран график/прогноза за потребление и реално отчетенотоот средствата за търговско измерване, или разликата между покупките и продажбите за даден период насетълмент ( уреждане на сметки ).5. Регистрация на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ, като участник в стандартна балансираща група, като непряк член, съгласноПравила за търговия с електрическа енергия (ПТЕЕ) и неговото включване като активен член на пазара набалансираща енергия;6. Извършвана на пълното администриране на информационния поток с Електроенергийния Системен Оператор(ЕСО) , както и поемане на разходите за небаланси и обмена на информация с лицензираното ЕРП на територията,на която се намира съответната измервателна точка

Parties

Roles
buyer
Organization name
TERITORIALNA DIREKTsIYa NA NATsIONALNA AGENTsIYa ZA PRIHODITE - BURGAS
Street address
ul.TsAR PETaR No..5B
Locality
gr.Burgas
Postal code
8000
Country
BG
Contact name
Aneliya Petkova Uzunova
E-mail
a.uzunova@ro02.nra.bg
Phone
+359 56878109
Website
Link

Organization data Organization in JSON