Bulgaria - Sofia: Laboratory, optical and precision equipments (excl. glasses)

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-363428:2023-468492
Date
2023-08-02
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Laboratory, optical and precision equipments (excl. glasses)
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-08-28 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изисквания относно годност (правоспособност).

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания относно икономическо или финансовото състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да е изпълнил дейности (минимум една дейност) с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата за участие. Като дейност с предмет и обем, „сходни с тези на поръчката“, се приема: доставка на консумативи за лабораторно оборудване.1.1. При подаване на офертата участникът декларира съответните обстоятелства, като посочва необходимата информация в ЕЕДОП, част IV Критерии за подбор, раздел В – Технически и професионални способности, част „За поръчки за доставки: извършени доставки от конкретния вид“, като посочва на стойностите, датите и получателите на доставката / доставките;1.2. В хипотезата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, както и при сключване на договора участникът представя списък на доставките, идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, изпълнени през последните три години, с посочване на стойностите, датите и получателите на доставката/ите заедно с документи, които доказват извършената доставка/и.2. Участникът следва да прилага система за управление на качеството по стандарта EN ISO 9001:2015 (или еквивалент) с обхват: доставка и/или търговия с апаратура и/или с оборудване за лабораторна и/или за научно-изследователска и/или за индустриална дейност.Сертификатът трябва да е издаден от независимо лице/а, което е акредитирано по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация” или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участник не е имал достъп до такъв сертификат или е нямал възможност да го получи в съответните срокове по независещи от него причини. В случаите по предходното изречение участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.2.1. При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с посочения критерий за подбор в ЕЕДОП, част IV Критерии за подбор, раздел „Г: Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“, подраздел „Сертификати от независими органи, удостоверяващи стандарти за осигуряване на качеството“;2.2. В хипотезата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, както и при сключване на договора участникът представя заверено копие от сертификата EN ISO 9001:2015 (или друг еквивалентен) или доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникът не е имал достъп до такъв сертификат или е нямал възможност да го получи в съответните срокове по независещи от него причини.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът следва да е изпълнил дейности (минимум една дейност) с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата за участие. Като дейност с предмет и обем, „сходни с тези на поръчката“, се приема: доставка на консумативи за лабораторно оборудване.2. Участникът следва да прилага система за управление на качеството по стандарта EN ISO 9001:2015 (или еквивалент) с обхват: доставка и/или търговия с апаратура и/или с оборудване за лабораторна и/или за научно-изследователска и/или за индустриална дейност.Сертификатът трябва да е издаден от независимо лице/а, което е акредитирано по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация” или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участник не е имал достъп до такъв сертификат или е нямал възможност да го получи в съответните срокове по независещи от него причини. В случаите по предходното изречение участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-08-02 - 2023-08-28
Value
88 592.00 BGN
Minimum value
88 592.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-363428:obj:1
Classification
CPV / 38000000
Description
Предмет на обществената поръчка: доставка на метални мишени по 4 отделни номенклатурни единици (Мишена Титан - 5 бр., Мишена Платина - 3 бр., Мишена Злато - 3 бр. и Мишена Иридий - 3 бр.) за нуждите на „Център за Компетентност ХИТМОБИЛ – Технологии и системи за генериране, съхранение и потребление на чиста енергия" - съгласно техническа спецификация, във връзка с изпълнение Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M2ОP001-1.002-0014 по Проект „Център за Компетентност ХИТМОБИЛ – Технологии и системи за генериране, съхранение и потребление на чиста енергия“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитиеСрокът за доставката на металните мишени е до 30.11.2023 г.Мястото на доставка на металните мишени е гр. София, ул. „Акад. Бончев”, бл. 10, в сградата на Институт по електрохимия и енергийни системи „Акад. Евгени Будевски“ – Българска академия на науките (ИЕЕС-БАН).Начин на плащане: заплащането се извършва в български лева по банков път в срок до 30 (тридесет) дни от датата на приемане на доставката, удостоверено с подписан двустранно и без възражения от възложителя приемо-предавателен протокол (по образец), заедно с всички съпътстващи доставката на металните мишени документи и след предоставена от ИЗПЪЛНИТЕЛЯ фактура.

Parties

Roles
buyer
Organization name
INSTITUT PO ELEKTROHIMIYa I ENERGIYNI SISTEMI
Street address
ul. AKAD.G.BONChEV, blok 10
Locality
gr.Sofiya
Postal code
1113
Country
BG
Contact name
Dimitar Georgiev Dimitrov
E-mail
dimidimitrov@iees.bas.bg
Phone
+359 888547450
Fax
+359 228722544
Website
Link

Organization data Organization in JSON