Bulgaria - Sofia: Social services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-356754:2023-356754
Date
2023-06-16
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Social services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price
Award period
2023-07-13 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът следва да е учреден и регистриран като юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, в съответствие с действащото българско законодателство, с предмет на дейност „оказване на подкрепа на пострадали от престъпления“, а за чуждестранните лица - в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. Поставеното изискване произтича от разпоредбата на чл. 26, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за подпомагане и финансова компенсация на пострадали от престъпления във връзка с § 1 от ДР на Закона за подпомагане и финансова компенсация на пострадали от престъпления: психологическа консултация и помощ по чл. 9 от закона се предоставят на територията на всеки от апелативните съдебни райони от специалисти – психолози от организации за подкрепа на пострадали, като организациите се финансират при условията и по реда на Закона за обществените поръчки. „Организация за подкрепа на пострадали“ е юридическо лице с нестопанска цел, създадено при условията на българското законодателство и регистрирано в обществена полза, което безплатно оказва подкрепа на пострадали от престъпления и при подходящи условия допълва действията на държавата в това отношение. Поставеното изискване се отнася за всяка от обособените позиции.Съответствието си с поставения критерий за подбор, участниците декларират както следва: Участникът попълва: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел А: „Годност“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), с посочване на номер и дата на документите. За доказване на съответствието си с това изискване в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП, участниците представят копие на удостоверение за регистрация като юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, в съответствие с действащото българско законодателство и предмета на дейност, на които е „оказване на подкрепа на пострадали от престъпления“ или еквивалентни документи.На етап сключване на договор, участникът, определен за изпълнител, представя валиден документ за регистрация, заверен с гриф „Вярно с оригинала“.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изискване към икономическото и финансовото състояние.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изискване към икономическото и финансовото състояние.

Technical/professional eligibility:

Участниците в настоящата процедура трябва да отговарят на следните минимални изисквания към техническите и професионалните им способности:- Участниците следва да разполагат с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката (чл. 63, ал. 1, т. 5 от ЗОП);- Участниците следва да разполагат с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката (чл. 63, ал. 1, т. 8 от ЗОП):

Technical/professional minimum level:

Участниците в настоящата процедура трябва да отговарят на следните минимални изисквания към техническите и професионалните им способности:1.2.1. Участниците следва да разполагат с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката (чл. 63, ал. 1, т. 5 от ЗОП):Минимално изискване:- 2 (двама) специалисти-психолози с минимум 3 (три) години професионален опит в оказването на психологически консултации.  Висше образование, образователно-квалификационна степен „бакалавър” или еквивалентна образователна степен, придобита в чужбина, в областта „Социални, стопански и правни науки“, специалност „Психология“ или еквивалентна, съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления, утвърден с Постановление № 125 от 2002 г. на Министерския съвет; - 1 (един) социален работник с минимум 3 (три) години професионален опит. Висше образование, образователно-квалификационна степен „бакалавър” или еквивалентна образователна степен, придобита в чужбина, в областта „Социални, стопански и правни науки“, специалност „Социални дейности“ или еквивалентна, съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления, утвърден с Постановление № 125 от 2002 г. на Министерския съвет;- 1 (един) сътрудник за организация на дейността по чл. 9 и чл. 11, ал. 3 от ЗПФКПП. Съответствието си с поставения критерий за подбор, участниците декларират както следва:Участниците декларират съответствието с минималното изискване към техническите и професионалните им способности чрез посочване наличието на персонал, който ще изпълнява поръчката. Участниците следва да посочат състава от специалисти, които ще изпълнят поръчката, както и данни за придобитото от тях образование, включително дипломи и/или еквивалентни документи за квалификация и всички други изисквания към персонала, поставени от Възложителя.Данните се представят чрез попълване на информацията в Част IV: „Критерии за подбор“, буква „В“ – „Технически и професионални способности“ от ЕЕДОП.За доказване на съответствието с поставения критерий за подбор по т. 1.2.1. участниците представят:Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата. 1.2.2. Участниците следва да разполагат с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката (чл. 63, ал. 1, т. 8 от ЗОП): Участникът следва, на територията на съответния съдебен район – Апелативен съд/прокуратура за конкретната обособена позиция, да разполага с помещение за осъществяване на дейността по чл. 11, ал. 3 от ЗПФКПП, осигурено най-малко със сигнално-охранителна техника (СОТ).За доказване на съответствието с поставения критерий за подбор по т. 1.2.2. участниците представят:Декларация по чл. 64, ал. 1, т. 9 от ЗОП за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-06-16 - 2023-07-13
Value
340 800.00 BGN
Minimum value
340 800.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-356754:obj:1
Classification
CPV / 85320000
Description
Цел: Осигуряване на подпомагане (безплатна психологическа и практическа помощ, подслон или друго подходящо временно настаняване) на пострадали от престъпления от общ характер в Съдебен район – Апелативен съд/Прокуратура – София,  чрез финансиране от държавата на организации за подкрепа на пострадали, които оказват безплатна подкрепа на пострадали от престъпления, преди и по време на наказателното производство, както и в рамките на подходящ срок след приключване на наказателното производство. Очаквани резултати:1. Навременна и ефективно оказана безплатна психологическа консултация и помощ на пострадалите от престъпления в апелативните съдебни райони в страната, съобразно нуждите и степента на вредите, претърпени в резултат на престъплението.2. Осигурен подслон или временно настаняване на пострадалите от престъпения в апелативните съдебни райони в страната, при сигурни и безопасни условия, за срок до 10 дни след насочване от разследващите органи.МЕСТОИЗПЪЛНЕНИЕ:На територията на Република България, Съдебен район – Апелативен съд/Прокуратура – София.Срокът за изпълнение на поръчката е 24 месеца, считано от 14.10.2023 г.  или до изчерпване на максимално допустимата стойност на договора, което от двете събития настъпи първо.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-356754:obj:2
Classification
CPV / 85320000
Description
Цел: Осигуряване на подпомагане (безплатна психологическа и практическа помощ, подслон или друго подходящо временно настаняване) на пострадали от престъпления от общ характер в Съдебен район – Апелативен съд/Прокуратура – Пловдив, чрез финансиране от държавата на организации за подкрепа на пострадали, които оказват безплатна подкрепа на пострадали от престъпления, преди и по време на наказателното производство, както и в рамките на подходящ срок след приключване на наказателното производство.Очаквани резултати:1. Навременна и ефективно оказана безплатна психологическа консултация и помощ на пострадалите от престъпления в апелативните съдебни райони в страната, съобразно нуждите и степента на вредите, претърпени в резултат на престъплението.2. Осигурен подслон или временно настаняване на пострадалите от престъпения в апелативните съдебни райони в страната, при сигурни и безопасни условия, за срок до 10 дни след насочване от разследващите органи.МЕСТОИЗПЪЛНЕНИЕ:На територията на Република България, Съдебен район – Апелативен съд/Прокуратура – Пловдив.Срокът за изпълнение на поръчката е 24 месеца, считано от 11.11.2023 г. или до изчерпване на максимално допустимата стойност на договора, което от двете събития настъпи първо.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-356754:obj:3
Classification
CPV / 85320000
Description
Цел: Осигуряване на подпомагане (безплатна психологическа и практическа помощ, подслон или друго подходящо временно настаняване) на пострадали от престъпления от общ характер в Съдебен район – Апелативен съд/Прокуратура – Бургас,  чрез финансиране от държавата на организации за подкрепа на пострадали, които оказват безплатна подкрепа на пострадали от престъпления, преди и по време на наказателното производство, както и в рамките на подходящ срок след приключване на наказателното производство. Очаквани резултати:1. Навременна и ефективно оказана безплатна психологическа консултация и помощ на пострадалите от престъпления в апелативните съдебни райони в страната, съобразно нуждите и степента на вредите, претърпени в резултат на престъплението.2. Осигурен подслон или временно настаняване на пострадалите от престъпения в апелативните съдебни райони в страната, при сигурни и безопасни условия, за срок до 10 дни след насочване от разследващите органи.МЕСТОИЗПЪЛНЕНИЕ:На територията на Република България, Съдебен район – Апелативен съд/Прокуратура – Бургас.Срокът за изпълнение на поръчката е 24 месеца, считано от 20.10.2023 г. или до изчерпване на максимално допустимата стойност на договора, което от двете събития настъпи първо.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-356754:obj:4
Classification
CPV / 85320000
Description
Цел: Осигуряване на подпомагане (безплатна психологическа и практическа помощ, подслон или друго подходящо временно настаняване) на пострадали от престъпления от общ характер в Съдебен район – Апелативен съд/Прокуратура – Варна,  чрез финансиране от държавата на организации за подкрепа на пострадали, които оказват безплатна подкрепа на пострадали от престъпления, преди и по време на наказателното производство, както и в рамките на подходящ срок след приключване на наказателното производство. Очаквани резултати:1. Навременна и ефективно оказана безплатна психологическа консултация и помощ на пострадалите от престъпления в апелативните съдебни райони в страната, съобразно нуждите и степента на вредите, претърпени в резултат на престъплението.2. Осигурен подслон или временно настаняване на пострадалите от престъпения в апелативните съдебни райони в страната, при сигурни и безопасни условия, за срок до 10 дни след насочване от разследващите органи.МЕСТОИЗПЪЛНЕНИЕ:На територията на Република България, Съдебен район – Апелативен съд/Прокуратура – Варна.Срокът за изпълнение на поръчката е 24 месеца, считано от 14.08.2023 г. или до изчерпване на максимално допустимата стойност на договора, което от двете събития настъпи първо.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-356754:obj:5
Classification
CPV / 85320000
Description
Цел: Осигуряване на подпомагане (безплатна психологическа и практическа помощ, подслон или друго подходящо временно настаняване) на пострадали от престъпления от общ характер в Съдебен район – Апелативен съд/Прокуратура – Велико Търново,  чрез финансиране от държавата на организации за подкрепа на пострадали, които оказват безплатна подкрепа на пострадали от престъпления, преди и по време на наказателното производство, както и в рамките на подходящ срок след приключване на наказателното производство. Очаквани резултати:1. Навременна и ефективно оказана безплатна психологическа консултация и помощ на пострадалите от престъпления в апелативните съдебни райони в страната, съобразно нуждите и степента на вредите, претърпени в резултат на престъплението.2. Осигурен подслон или временно настаняване на пострадалите от престъпения в апелативните съдебни райони в страната, при сигурни и безопасни условия, за срок до 10 дни след насочване от разследващите органи.МЕСТОИЗПЪЛНЕНИЕ:На територията на Република България, Съдебен район – Апелативен съд/Прокуратура – Велико Търново.Срокът за изпълнение на поръчката е 24 месеца, считано от 14.08.2023 г. или до изчерпване на максимално допустимата стойност на договора, което от двете събития настъпи първо.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MINISTERSTVO NA PRAVOSaDIETO
Street address
ul. SLAVYaNSKA No. 1
Locality
gr.Sofiya
Postal code
1040
Country
BG
Contact name
Ivalina Svetli Marinova
E-mail
Ivalina_Marinova@justice.government.bg
Phone
+359 29237489
Website
Link

Organization data Organization in JSON