Bulgaria - Karlovo: River regulation and flood control works

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-333674:2023-333674
Date
2023-06-05
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-333674
Releases
2023-06-05 (ocds-pyfy63:2023-333674:2023-333674)
2023-09-25 (ocds-pyfy63:2023-333674:2023-574583)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Karlovo: River regulation and flood control works
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price
Award period
2023-07-03 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Изискванията важат за всички обособени позиции.В съответствие с чл. 60 ал. 1 от ЗОП Възложителят изисква участникът да бъде вписан в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в България (КСБ), съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС) и Правилника за реда за вписване и водене на ЦПРС, за изпълнение на строежи от „Четвърта група: Строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда“ - строежи от „Първа категория“ и „Втора група: строежи от транспортната инфраструктура“ – строежи „Четвърта категория“, а за чуждестранни лица - в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата, в която са установени.В съответствие с чл. 66, ал. 2 ЗОП подизпълнителите, които ще изпълняват строителни дейности, следва да бъдат вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в България (КСБ) или аналогични регистри за строителните и монтажни работи, който ще изпълняват.Забележка: Участниците следва да имат предвид, че съгласно чл.25а, ал.1 от Закона за камарата на строителите (ЗКС) в случаите на временно или еднократно предоставяне на строителни услуги лицата, които имат право да извършват такава дейност по законодателството на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, уведомяват комисията по чл. 26 от ЗКС за пълното и точно наименование на строежа съгласно издаденото разрешение за строеж на основание чл. 148 от Закона за устройство на територията или пълното и точно наименование на строителните и монтажните работи по сключения с главния изпълнител договор, и следва да се снабдят с удостоверение за извършване на еднократна или временна строителна услуга за конкретен строеж на територията на Република България, което покрива необходимия обхват на вписване в Централния професионален регистър на строителите за изпълнение на този строеж.При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 ЗОП Участникът попълва раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ от Единен европейски документи за обществени поръчки (ЕЕДОП).В случай, че участникът в процедурата е обединение, което не е юридическо лице, изискването за вписване в ЦПРС или аналогични регистри се прилага съгласно чл. 3, ал. 3 и ал. 4 от Закона за Камарата на строителите.За доказване на това изискване преди сключването на договора участникът, определен за изпълнител, представя заверено копие на валидно удостоверение за вписване в ЦПРС за изпълнение на строежи от четвърта група, първа категория или удостоверение, издадено по реда на чл.25а от Закона за камарата на строителите.

Economic/financial eligibility:

Посочените критерии за подбор важат за всака от обособените позиции:Участникът следва да притежава Застраховка „Професионална отговорност“ за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията му, съгласно чл. 171 от ЗУТ, за цялостно изпълнение на строителството с общ лимит на отговорността, покриваща минималните застрахователни суми за строител съгласно чл. 5, ал. 2, т. 1 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството за строежи първа категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 1 от ЗУТ, или еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство (за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България).Ако Участникът предвижда участие на подизпълнители, подизпълнителите трябва да имат валидна застраховка „Професионална отговорност“ по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ за отделните видове строителни и монтажни работи, които ще извършват, с лимит на отговорност, съгласно Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство (за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България).При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор в част IV Критерии за подбор, раздел Б: Икономическо и финансово състояние, т. „Застрахователна полица за риск „професионална отговорност“ на ЕЕДОП.За доказване на поставеното изискване участникът, избран за изпълнител, следва да представи доказателства за наличие на застраховки „Професионална отговорност“ по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, или еквивалентни документи за чуждестранните участници, в случай, че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни.

Technical/professional eligibility:

Посочените критерии за подбор важат за всяка от обособените позиции.Участникът в процедурата трябва да отговаря на минимални изисквания за технически и професионални способности, както следва:1. Участникът трябва да е изпълнил през последните 5 години от датата на подаване на офертата, минимум едно строителство, с предмет, идентичен или сходен с този на настоящата обществена поръчка.Под строителство с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката се разбира:Изпълнение на строително – монтажни работи за укрепване и/или корекция на речни корита, или еквивалентни.При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор в част IV Критерии за подбор, раздел В – Технически и професионални способности, т. „За поръчки за строителство: извършени строителни дейности от конкретния вид“ на ЕЕДОП.За доказване на поставеното изискване съгласно чл. 62, ал. 1, т. 2 ЗОП участникът, избран за изпълнител, преди сключването на договора следва да представи Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с Удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.2. Участникът следва да разполага с персонал с необходимата професионална компетентност, който ще отговаря за изпълнението на поръчката, отговарящ на съответните минимални изисквания, както следва:2.1 Ръководител обект, който има квалификация „строителен инженер“ или еквивалентна, с професионален опит като Ръководител проект или Ръководител строителен обект или длъжност с еквивалентни функции при изпълнението на минимум едно строителство за укрепване и/или корекция на речни корита, или еквивалентни;2.2. Технически ръководител, който има квалификация „строителен инженер“, „архитект“ или „строителен техник“ съобразно разпоредбата на чл. 163а, ал. 4 от ЗУТ и отговаря на изискванията за образователен ценз съгласно чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ, или еквивалентна;2.3. Отговорник Контрол по качеството, който притежава Удостоверение за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентен документ;2.4. Отговорник по безопасност и здраве в строителството, който притежава удостоверение за Длъжностно лице по безопасност и здраве съгласно Наредба № РД-07- 2 от 16.12.2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд или еквивалентен документ.

Technical/professional minimum level:

Посочените критерии за подбор важат за всяка от обособените позиции.При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор чрез представяне на ЕЕДОП, попълнен в част IV Критерии за подбор, раздел В – Технически и професионални способности, т. „Технически лица или органи за контрол на качеството“ и „За поръчки за строителство: Технически лица или органи, които ще извършат строителството“, като задължително посочва:а) лице (имена и позиция (длъжност), която ще заема лицето при изпълнение на обществената поръчка);б) Образование, когато такова се изисква (степен, специалност, № на диплома / № на издадения документ, учебно заведение);в) Професионална квалификация, когато такава се изисква (направление, година на придобиване, № на издадения документ, издател);г) Опит, когато такъв се изисква (наименование на обекта, възложител, дейности, включени в обхвата на реализирания обект на строителство, длъжност / основни функции и задължения съобразно изискванията).За доказване на поставеното изискване съгласно чл. 64, ал. 1, т. 6 участникът, избран за изпълнител, преди сключването на договора следва да представи: Списък на персонала, който ще отговаря за изпълнението на поръчката, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.За доказване на поставеното изискване съгласно чл. 64, ал. 1, т. 6 участникът, избран за изпълнител, преди сключването на договора следва да представи: Списък на персонала, който ще отговаря за изпълнението на поръчката, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.ВАЖНО: По отношение персонала, който ще отговаря за изпълнението на поръчката, не се допуска едно и също лице да съвместява повече от една позиция, т.е. участникът следва да предложи за различни експерти със съответната професионална компетентност. Ако един и същи участник подава оферти за повече от една обособена позиция, то същият трябва да предложи различни експерти за всяка от позициите.ВАЖНО: При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.ВАЖНО: Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква по всяко време след отварянето на офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.ВАЖНО: Съгласно чл. 64, ал. 2 ЗОП Възложителят може да не приеме представено доказателство за технически и професионални способности, когато то произтича от лице, което има интерес, който може да води до облага по смисъла на чл. 54 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-06-05 - 2023-07-03
Value
20 749 128.74 BGN
Minimum value
20 749 128.74 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-333674:obj:1
Classification
CPV / 45246000
Additional classifications
CPV / 45221100
Description
Възстановяване и укрепване на главно и второстепенно дере и два броя мостови пресичания, с. Слатина, Община Карлово

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-333674:obj:2
Classification
CPV / 45246000
Additional classifications
CPV / 45221100
Description
Възстановяване и укрепване на дере Селската река и четири броя мостови пресичания, с. Богдан, Община Карлово

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-333674:obj:3
Classification
CPV / 45246000
Additional classifications
CPV / 45221111
Description
Възстановяване и укрепване на река Татлъ дере и два броя мостови пресичания, с. Каравелово, Община Карлово

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINA KARLOVO
Street address
ul. PETKO SaBEV No. 1
Locality
gr. Karlovo
Postal code
4300
Country
BG
Contact name
Yordan Haladzhov
E-mail
yhaladzhov@karlovo.bg
Phone
+359 33554580
Fax
+359 33554581
Website
Link

Organization data Organization in JSON