Bulgaria - Dobrich: Gas-fitting installation work

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-333091:2023-333091
Date
2023-06-05
Language
BG
Tags
award

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-333091
Releases
2023-06-05 (ocds-pyfy63:2023-333091:2023-333091)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Dobrich: Gas-fitting installation work
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Main procurement category
works
Procurement method details
Contract award without prior publication

Justification:

Кумулативно са налице всички законови предпоставки по чл.14, ал.1, т.5 ЗОП: законът може да не се прилага при обществени поръчки, които се възлагат от публичен възложител, включително когато извършва секторна дейност, на юридическо лице, ако са изпълнени едновременно следните условия:а) възложителят да упражнява върху юридическото лице контрол, подобен на този, който упражнява върху собствените си структурни звена;б) повече от 80 на сто от дейността на юридическото лице да е формирана от изпълнението на дейности, възложени от възложителя или негови обособени структури или от други юридически лица, контролирани от възложителя;в) в юридическото лице - изпълнител, да няма пряко частно капиталово участие; по изключение се допуска пряко частно капиталово участие, когато такова се изисква от разпоредби на националното законодателство, в съответствие с ДЕС и ДФЕС, и то не е свързано с контролни или блокиращи правомощия и не оказва решаващо влияние върху дейността на юридическото лице. С оглед правата на собственика, уредени в приложимите законови и подзаконови нормативни актове, е видно, че Община град Добрич, като собственик на преобразуваното дружество, чрез своите органи: Кмет на Общината и Общински съвет, упражнява цялостен контрол върху дейността на „Жилфонд-инвест“ ЕООД, по смисъла на чл. 14, ал. 1, т. 5, буква „а" ЗОП. Безспорно за Възложителя е налице решаващо влияние върху стратегическите цели и значимите решения на дружеството и контролът, който Общината упражнява върху общинската администрация чрез Кмета и Общинския съвет е подобен на този, който същата упражнява върху общинските дружества, нейна еднолична собственост. Предвид представените годишни финансови отчети (ГФО) на „Жилфонд - инвест“ ЕООД, аналитични регистри, формиращи продажбите през последните три приключили стопански години с детайлна разбивка на реализираните „нетни приходи от продажби“ за последните три данъчно приключили финансови години e видно, че е изпълнена и втората кумулативна законова предпоставка, за да е налице възможност за прилагане на конкретното изключение по ЗОП. Последната изискуема законова предпоставка е налице по отношение на „Жилфонд–инвест“ ЕООД, тъй като едноличен собственик на капитала на дружеството е Община град Добрич, т.е. няма каквото и да било частно капиталово участие. Капиталът на ЕООД включва парична и непарична вноска (апорт), набрани от едноличния собственик на капитала, съгласно чл.7, ал.1 Учредителен акт на дружеството.
Tender period
2023-06-05 - ?

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-333091:obj:1
Classification
CPV / 45333000
Description
Предметът на поръчката е смесен, формулиран в отделни дейности, включващи услуга и строителни дейности. Обектът, който характеризира дейностите - основен предмет на поръчката е изпълнението на строителни дейности.  Обществената поръчка се отнася за всички Общински структури,  организирана е по административно-управленски принцип и съобразена със степента на изпълнените изисквания на Нормативната база за съоръженията с повишена опасност (СПО) – инсталации и съоръжения работещи с природен газ, котли, отоплителни инсталации и съдове под налягане, монтирани във всяко звено.

Award

ID
ocds-pyfy63:2023-333091:award:0
Title
"Абонаментна поддръжка и извършване на текущ и основен ремонт на газови съоръжения, съдове под налягане и отоплителни инсталации"
Date
2023-05-02
Status
active

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINA GRAD DOBRICh
Street address
ul. BaLGARIYa No. 12
Locality
Dobrich
Postal code
9300
Country
BG
Contact name
Vesela Plamenova Mladenova
E-mail
v_plamenova@dobrich.bg
Phone
+359 58600050
Website
Link

Organization data Organization in JSON

Roles
supplier
tenderer
Organization name
ЖИЛФОНД - ИНВЕСТ ЕООД
Street address
УЛ. ГЕН.КИСЕЛОВ №.1
Locality
гр. Добрич
Postal code
9300
Country
BG

Organization data Organization in JSON