Bulgaria - Radomir: Food, beverages, tobacco and related products

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-321343:2023-321343
Date
2023-05-30
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-321343
Releases
2023-05-30 (ocds-pyfy63:2023-321343:2023-321343)
2023-07-28 (ocds-pyfy63:2023-321343:2023-457434)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Radomir: Food, beverages, tobacco and related products
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2023-06-26 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът следва да разполага с обект за търговия на едро с хранителни продукти от съответната група хранителни продукти за обособената позиция (за която подава офертата си за участие), който е вписан в Регистъра на обектите за производство и търговия с храни, отговарящ на изискванията за производство и търговия на предлаганите продукти, регистриран като постоянен обект по реда на по чл. 23, ал. 1 от Закона зa храните (обн. ДВ, бр. 52 от 09.06.2020 г.) или § 5 от ПЗР на ЗХ (обн. ДВ, бр. 52 от 09.06.2020 г.) във връзка с чл. 12 от Закона за храните (отм. обн. ДВ бр. 52 от 09.06.2020 г.), както следва:Обособена позиция №1: Доставка на Месо, риба и месни продукти, Мляко и млечни продукти, Пакетирани стоки, Варива и подправки, Плодове и зеленчуци, Консерви - плодови и зеленчукови и яйцаОбособена позиция №2: Доставка на хляб и тестени изделияУТОЧНЕНИЯ:* Изискването се прилага за всички участници в процедурата, съобразно обособената позиция, за която се участва с оферта по настоящата процедура.** При участие за повече от една обособена позиция, изискването се прилага кумулативно по отношение на групите хранителни продукти. Обектът може да бъде един, но с регистрация за търговия с различните групи хранителни продукти.*** В случай, че участникът участва като обединение/консорциум, което не е юридическо лице, минималното изискване за притежаване на удостоверение за регистрация в Регистъра на обектите за производство и търговия с храни, се отнася за всеки член от обединението/консорциума, който ще извършва дейности, изискващи удостоверение за регистрация, а не за всяко от лицата, включени в него. Съгласно чл. 60 от ЗОП, чуждестранните участници могат да докажат изискването за годност с вписване в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. Деклариране: Обстоятелството за годност се декларира от участниците в ЕЕДОП – част ІV Критерии за подбор, буква А „Годност”.Доказване: На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП Възложителят може да изиска от участниците по всяко време след отваряне на заявленията за участие или офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията в ЕЕДОП.В тази връзка, документи за доказване на изискването за годност към участниците на етап подбор на участниците: - Копие на Удостоверение за регистрация на обект по Закона за храните или еквивалентен документ за чуждестранни лица, който му дава право да извършва доставките на територията на Република България.На етап сключване на договора избрания за изпълнител представя копие на Удостоверение за регистрация на обект по Закона за храните.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не залага финансови и икономически изисквания към участниците.

Economic/financial minimum level:

неприложимо

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да е изпълнил, през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, доставка на хранителни продукти от съответната група храни, съобразно обособената позиция2. Участникът следва да разполага с минимум 1 (един) брой хладилно транспортно средство (собствено, наето или на друго основание), регистриранo в ОДБХ за превоз на хранителни продукти от групата на обособената позиция, за която се подава офертата-Изискването е приложимо за доставка на продукти от Обособена позиция №1: Доставка на Месо, риба и месни продукти, Мляко и млечни продукти, Пакетирани стоки, Варива и подправки, Плодове и зеленчуци, Консерви - плодови и зеленчукови и яйца

Technical/professional minimum level:

1. УТОЧНЕНИЯ:ДОКАЗВАНЕ: На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията в ЕЕДОП. В тази връзка документи за доказване на изискването, както и при сключване на договор за обществената поръчка: Списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на поръчката с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателства за извършената доставка.* Ако участник подава оферта за повече от една обособена позиция, същият следва да докаже изпълнението на най-малко 1/една/ доставка на съответните продукти, предмет на съответните обособени позиции, за които участва.** В случай, че участникът участва като обединение, което не е юридическо лице, съответствието му с горното изискване се доказва от един или повече от участниците в обединението. 2. УТОЧНЕНИЯ:ДЕКЛАРИРАНЕ: Участникът декларира в ЕЕДОП съответствие с изискването по т. 2 в част IV „Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности“, като посочва информация за автомобил (транспортно средство), собственост, регистрационен документ.ДОКАЗВАНЕ: На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията в ЕЕДОП. В тази връзка документи за доказване на изискването, както и при сключване на договор за възлагане на обществената поръчка: Списък на техническите средства, заедно със заверени копия на документи, доказваща декларираната информация (собственост, регистрационен документ в ОДБХ)** Участниците следва да имат предвид, че при ползване на техника като наета следва да се представят съответните документи за третото лице, както и доказателства по смисъла на чл.65, ал.3 от ЗОП.ДЕКЛАРИРАНЕ: Участникът декларира съответствие с изискването в част ІV, раздел В: „Технически и професионални способности“.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-05-30 - 2023-06-26
Value
144 053.22 BGN
Minimum value
144 053.22 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-321343:obj:1
Classification
CPV / 15000000
Description
Доставка на Месо, риба и месни продукти, Мляко и млечни продукти, Пакетирани стоки, Варива и подправки, Плодове и зеленчуци, Консерви - плодови и зеленчукови и яйца. Доставките ще се извършват в количества и видове според конкретните заявки на Възложителя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-321343:obj:2
Classification
CPV / 15000000
Additional classifications
CPV / 15810000
Description
Доставка на хляб и тестени изделия. Доставките ще се извършват в количества и видове според конкретните заявки на Възложителя.

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINA RADOMIR
Street address
pl. SVOBODA No.20
Locality
gr.Radomir
Postal code
2400
Country
BG
Contact name
Ralitsa Rangelova
E-mail
r.rangelova@radomir.bg
Website
Link

Organization data Organization in JSON