Hungary - Kecskemét: Various medicinal products

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-319763:2023-319763
Date
2023-05-30
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-319763
Releases
2023-05-30 (ocds-pyfy63:2023-319763:2023-319763)
2023-09-29 (ocds-pyfy63:2023-319763:2023-588759)

Releases in JSON

Tender

Title
Hungary - Kecskemét: Various medicinal products
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (10)
- Quality: Napi második szállítás vállalása plusz költség nélkül nettó 100.000,- HUF vagy azt meghaladó értékű megrendelés esetén igen/nem (1)

Award criteria for item 2:
- Price (10)
- Quality: Napi második szállítás vállalása plusz költség nélkül nettó 100.000,- HUF vagy azt meghaladó értékű megrendelés esetén igen/nem (1)
Award period
2023-06-30 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó, és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, - akivel szemben a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdéseiben meghatározott kizáró okok bármelyike fennáll. A Kbt. 67. § (2) bekezdésében foglaltak alapján Ajánlattevőnek ajánlattételkor kizárólag nyilatkoznia kell arról, hogy vele szemben a kizáró okok nem állnak fenn. A Kbt. 67. § (1) bekezdés alapján Ajánlattevő ajánlatában köteles benyújtani az egységes európai közbeszerzési dokumentumba foglalt nyilatkozatát. Ajánlattevők 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 1-16. § szerint kötelesek igazolni, hogy nem tartoznak a kizáró okok hatálya alá. Azon alvállalkozók tekintetében, amelyek nem vesznek részt az alkalmasság igazolásában, az ajánlattevő a Kbt. 67. § (4)bekezdése szerinti nyilatkozatot köteles benyújtani. 321/2015 (X. 30.) Kom. rendelet 1. § (7) bekezdés alapján a kizáró okokra és az alkalmassági követelményekre vonatkozóan a közbeszerzés megkezdését megelőzően kiállított igazolások is benyújthatók, mindaddig, ameddig az igazolásokban foglalt tény, illetve adat tartalma valós. Kizáró okok fenn nem állása igazolásának körében nem kérhető a gazdasági szereplőtől olyan igazolás benyújtása, amelyet ugyanazon ajánlatkérő részére a gazdasági szereplő korábbi közbeszerzési eljárásban az EKR-ben elektronikus úton már benyújtott. Ebben az esetben a gazdasági szereplő nyilatkozik arról, hogy mely korábbi eljárásban benyújtott igazolást kéri figyelembe venni a bírálat során. Az ajánlatkérő attól függetlenül vizsgálja meg, hogy a korábban benyújtott igazolás megfelel-e az adott közbeszerzési eljárásban benyújtandó igazolásra irányadó tartalmi követelményeknek, hogy a korábbi igazolásadott esetben megjelöli, hogy azt mely közbeszerzési eljárásban való felhasználás céljára állították ki.Részekre történő ajánlattétel esetén nem kérhető a gazdasági szereplőtől olyan nyilatkozat vagy igazolás benyújtása, amelyet ugyanazon közbeszerzési eljárás valamely része tekintetében a gazdasági szereplő már benyújtott. Ebben az esetben a gazdasági szereplő nyilatkozik arról, hogy mely rész tekintetében benyújtott nyilatkozatot vagy igazolást kéri figyelembe venni a bírálat során

Technical/professional eligibility:

Az ajánlattevőnek ajánlatának benyújtásakor az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy megfelel a Kbt. 65. §-a alapján az ajánlatkérő által meghatározott alábbi alkalmassági követelményeknek. A 321/2015 (X. 30.) Kom. rendelet 2. § (5) bekezdése alapján az alkalmassági követelmények előzetes igazolására, az érintett gazdasági szereplőknek ajánlatuk benyújtásakor elegendő az Egységes Európai Közbeszerzési Dokumentum IV. részében szereplő alfa nyilatkozatot megtenni.Az ajánlattevőnek az Ajánlatkérő Kbt. 69. § (4) bekezdés szerinti felhívására kell benyújtani az alábbi dokumentumokat. Azalkalmassági követelményeknek megfelelés igazolásának körében nem kérhető a gazdasági szereplőtől olyan igazolás benyújtása, amelyet ugyanazon ajánlatkérő részére a gazdasági szereplő korábbi közbeszerzési eljárásban az EKR-ben elektronikus úton már benyújtott. Ebben az esetben a gazdasági szereplő nyilatkozik arról, hogy mely korábbi eljárásban benyújtott igazolást kéri figyelembe venni a bírálat során. Az ajánlatkérő attól függetlenül vizsgálja meg, hogy a korábban benyújtott igazolás megfelel-e az adott közbeszerzési eljárásban benyújtandó igazolásra irányadó tartalmi követelményeknek, hogy a korábbi igazolás adott esetben megjelöli, hogy azt mely közbeszerzési eljárásban való felhasználás céljára állították ki.

Technical/professional minimum level:

M1. Az ajánlattevő (közös ajánlattevő), a 321/2015 (X. 30.) Korm. rendelet 21. § (1) bekezdés a) pontja szerinti, ismertesse amegindító felhívás feladásának dátumától visszaszámított megelőző 3 év legjelentősebb gyógyszerek, szállításait, a teljesítés ideje (kezdés és befejezés időpontja), a szerződést kötő másik fél, a szállítás tárgya,,az ellenszolgáltatásnagysága és nyilatkozatának csatolásával, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt, valamint csatolja ezen szállításokkal kapcsolatos, a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 22.§ (1)-(2) bekezdései szerinti referenciaigazolásokat vagy nyilatkozatokat. A 321/2015 (X. 30.) Korm. rendelet 24. § (1) bekezdés alapján azokban az esetekben, amelyekben a 28. §-ban és a 36.§-ban meghatározott minősített ajánlattevők hivatalos jegyzéke - figyelemmel a 30. §-ban és a 39. §-ban foglaltakra is - bizonyítja, hogy a gazdasági szereplő megfelel az adott alkalmassági követelménynek, a minősített ajánlattevők elektronikusan elérhető hivatalos jegyzékén való szereplés tényét, illetve az Európai Unió egy másik tagállamában letelepedett gazdasági szereplő által benyújtott, a letelepedési helye szerinti, az elismert ajánlattevők hivatalos listáját vezető szervezettől származó jegyzék szerinti igazolást is kötelesaz ajánlatkérő elfogadni a 21. § (1)-(3) bekezdésében foglalt egyéb igazolási módok helyett.M1. amennyiben nem rendelkezik az eljárást megindító felhívás feladásának dátumától visszafelé számított három évben teljesített, különféle különféle gyógyszerek, és/vagy kötszerek, és/vagy gyógyászati segédeszközök, és/vagy gyógyszertárban forgalmazott készítmény szállítására vonatkozó referenciával, amely(ek) értéke mindösszesen eléri legalább az alábbi értékeket:1. rész Kecskemét: a 120 000 000,-HUF-ot,2. rész Kalocsa: a 20 000 000,-HUF-ot.Több részre történő ajánlattétel esetén adott esetben a nagyobb értékű referenciakövetelménynek történő megfelelés igazolása elegendő.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure

Participants: 100
Tender period
2023-05-30 - 2023-06-30

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-319763:obj:1
Classification
CPV / 33690000
Description
Ajánlatkérő Intézményében működő lakossági gyógyszerellátást végző vényforgalmú gyógyszertár részére különféle vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszerek (beleértve a magisztrális készítményeket és az egyedi méltányosággal finanszírozott termékek is), kötszerek, gyógyászati segédeszközök és egyéb készítményeket kíván beszerezni. A tb támogatással rendelhető gyógyszerek nagykereskedelmi árai hatósági árak, mindegyik nagykereskedőnek azonos áron kell szállítania. A vény nélkül kapható gyógyszerek körében a közgyógyellátás keretében fölírható készítményeknek, ill. termékeknek szintén fix nagykereskedelmi ára van. A társadalombiztosítási támogatással forgalmazható gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök esetén a hatóságilag megállapított - termelői árra vetített nagykereskedelmi ár-réssel számított - nagykereskedelmi áron történik a számlázás.A részletesebb műszaki tartalmat a közbeszerzési dokumentum tartalmazza.Keretösszeg: nettó 2 600 000 000 FtAjánlatkérő nem vállal felelősséget a teljes keretösszeg kimerítésére.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-319763:obj:2
Classification
CPV / 33690000
Description
Ajánlatkérő Intézményében működő lakossági gyógyszerellátást végző vényforgalmú gyógyszertár részére különféle vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszerek (beleértve a magisztrális készítményeket és az egyedi méltányosággal finanszírozott termékek is), kötszerek, gyógyászati segédeszközök és egyéb készítményeket kíván beszerezni. A tb támogatással rendelhető gyógyszerek nagykereskedelmi árai hatósági árak, mindegyik nagykereskedőnek azonos áron kell szállítania. A vény nélkül kapható gyógyszerek körében a közgyógyellátás keretében fölírható készítményeknek, ill. termékeknek szintén fix nagykereskedelmi ára van. A társadalombiztosítási támogatással forgalmazható gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök esetén a hatóságilag megállapított - termelői árra vetített nagykereskedelmi ár-réssel számított - nagykereskedelmi áron történik a számlázás.A részletesebb műszaki tartalmat a közbeszerzési dokumentum tartalmazza.Keretösszeg: nettó 400 000 000 FtAjánlatkérő a keretösszeg kimerítésére nem vállal felelősséget.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház
Street address
Nyíri Út 38.
Locality
Kecskemét
Postal code
6000
Country
HU
Contact name
Gondos Miklós
E-mail
kozbeszerzes@kmk.hu
Phone
+36 76519819
Fax
+36 76516729
Website
Link

Organization data Organization in JSON