Bulgaria - Dobrich: Road-repair materials

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-307506:2023-307506
Date
2023-05-24
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Dobrich: Road-repair materials
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price
Award period
2023-06-19 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изисквания, отнасящи се до годността /правоспособността/ за упражняване напрофесионална дейност на участниците.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансово състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да е изпълнил дейност/дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на обособената позиция, най-много за последните три години от датата на подаване на офертата. Съответствието с поставения критерий за подбор, участникът декларира в Част IV, Раздел В, поле «За поръчки за доставки: извършени доставки от конкретния вид» на еЕЕДОП за съответната обособена позиция. На основание чл.112, ал.1, т.2 и във връзка с чл.64, ал.1, т.2 ЗОП, при подписване на договор, участникът, избран за изпълнител, представя списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обособената позиция, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената доставка. Аналогични документи се представят и при хипотезата на чл.67, ал.5 ЗОП. 2. Изискване, относимо само към ОП №1: участникът следва да разполага със съоръжение, което ще бъде използвано за изпълнение на поръчката. Съответствието с поставения критерий за подбор, участникът декларира в Част IV, Раздел В, поле «Инструменти, съоръжения или техническо оборудване» на еЕЕДОП за ОП №1. На основание чл.112, ал.1, т.2 и във връзка с чл.64, ал.1, т.9 ЗОП, при подписване на договор, участникът, избран за изпълнител, представя декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката. Аналогични документи се представят и при хипотезата на чл.67, ал.5 ЗОП. Документите се представят и за подизпълнителите, и третите лица, ако има такива. Възложителят няма право да изисква документи, които вече са му били предоставени и са актуални. В този случай, преди сключване на договора определеният изпълнител декларира писмено, че предоставените документи са актуални. Възложителят няма право да изисква документи до които има достъп по служебен път или чрез публичен регистър или които могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до националните бази данни на държавите членки. Когато участникът, избран за изпълнител, е чуждестранно лице, той представя съответните документи, издадени от компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен. В случаите, в които в съответната държава не се издават документи за посочените обстоятелства, участникът представя декларация, ако такава декларация има правно значение за съответната държава. Когато декларацията няма правно значение, участникът представя официално заявление, направено пред компетентен орган в съответната държава.

Technical/professional minimum level:

1. Под „дейност/дейности с предмет и обем, сходни с тези на обособената позиция“, следва да се разбира: • За ОП №1: доставка/доставки на асфалтова смес, в общо количество, най – малко 1000 (хиляда) тона.• За ОП №2: доставка/доставки на студена асфалтова смес, в общо количество, най – малко 10 (десет) тона.• За ОП №3: доставка/доставки на инертни материали, в общо количество, най – малко 2000 (две хиляди) тона.• За ОП №4: доставка/доставки на бетон или бетонови смеси, в общо количество, най – малко 200 (двеста) кубически метра.• За ОП №5: доставка/доставки на бои за пътни маркировки, в общо количество, най – малко 2 (два) тона.В приложимото поле на ЕЕДОП за съответната обособена позиция, участниците посочват доставката/доставките, като задължително се посочва и количество на доставяните стоки, посочват се още получателите и стойностите на декларираната доставка, както и периодът на изпълнението й. 2. За ОП №1, участникът следва да разполага със съоръжение: асфалтова база, находяща се на транспортно разстояние не по-голямо от 60 км от град Добрич. Под "асфалтова база" се разбира стационарна или мобилна асфалтосмесителна инсталация, въведена в експлоатация по реда на ЗУТ и която е сертифицирана от оторизиран орган за производство на асфалтовите смеси, предмет на поръчката - Сертификат за производствен контрол съгласно стандарт БДС EN 13108-1:2009 или еквивалент. В приложимото поле на ЕЕДОП за ОП №1, участниците посочват точното местонахождение на декларираната асфалтова база, видът й – стационарна или мобилна, като се посочват и данни за въвеждането й в експлоатация и сертифицирането й чрез посочване номера на удостоверението за въвеждане в експлоатация и номер и валидност на сертификата. В случай, че участникът разполага с мобилна асфалтова база, за същата трябва да бъде посочен терен, върху който е или ще бъде монтирана базата.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-05-24 - 2023-06-19
Value
871 000.00 BGN
Minimum value
871 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-307506:obj:1
Classification
CPV / 44113700
Additional classifications
CPV / 44113620
Description
Предметът на обособената позиция включва доставка на заявените от представител на възложителя количества асфалтова смес плътен асфалтобетон за износващ пласт тип А (АС 12,5 изн. А 50/70) с характеристики, съгласно Техническата спецификация, франко обект посочен от възложителя на територията на град Добрич, включително товарене/претоварване на заявените количества асфалт на МПС-та осигурени от възложителя. Прогнозно количество асфалтова смес плътен асфалтобетон за износващ пласт тип А (АС 12,5 изн. А 50/70), което да се доставя периодично за 24 месеца: 2 000 (две хиляди) тона. Възложителят, респ. негов представител, няма ангажимент да заяви цялото прогнозно количество по обособената позиция, както и не е обвързан с предварително установени от изпълнителя минимални количества, които следва да заяви, за да му бъдат доставени стоките. Възложителят може да завиши съответните количества до достигане на пределната стойност на договора за обществена поръчка.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-307506:obj:2
Classification
CPV / 44113700
Additional classifications
CPV / 44113600
Description
Предметът на обособената позиция включва доставка на заявените от представител на възложителя количества студена асфалтова смес 0/11 с разреден битум с характеристики и окомплектовка, съгласно Техническата спецификация, франко обект посочен от възложителя на територията на град Добрич, включително товаро - разтоварни дейности на материалите. Прогнозно количество количества студена асфалтова смес 0/11 с разреден битум, което да се доставя периодично за 24 месеца: 30 (тридесет) тона. Възложителят, респ. негов представител, няма ангажимент да заяви цялото прогнозно количество по обособената позиция, както и не е обвързан с предварително установени от изпълнителя минимални количества, които следва да заяви, за да му бъдат доставени стоките. Възложителят може да завиши съответните количества до достигане на пределната стойност на договора за обществена поръчка.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-307506:obj:3
Classification
CPV / 44113700
Additional classifications
CPV / 14210000
Description
Предметът на обособената позиция включва доставка на заявените от представител на възложителя количества трошенокаменна фракция 0/40 с характеристики, съгласно Техническата спецификация, франко обект посочен от възложителя на територията на град Добрич, включително товаро - разтоварни дейности на материалите. Прогнозно количество трошенокаменна фракция 0/40, което да се доставя периодично за 24 месеца: 4 000 (четири хиляди) тона. Възложителят, респ. негов представител, няма ангажимент да заяви цялото прогнозно количество по обособената позиция, както и не е обвързан с предварително установени от изпълнителя минимални количества, които следва да заяви, за да му бъдат доставени стоките. Възложителят може да завиши съответните количества до достигане на пределната стойност на договора за обществена поръчка.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-307506:obj:4
Classification
CPV / 44113700
Additional classifications
CPV / 44114000
Description
Предметът на обособената позиция включва доставка на заявените от представител на възложителя количества бетон с вид и характеристики, съгласно Техническата спецификация, франко обект посочен от възложителя на територията на град Добрич, включително транспорт и товаро-разтоварни дейности на материалите. Прогнозните количества бетон, които следва да се доставят периодично за 24 месеца са, както следва:Бетон клас В 25 - 500 (петстотин) м3;Бетон клас В 30 - 500 (петстотин) м3.Възложителят, респ. негов представител, няма ангажимент да заяви цялото прогнозно количество по обособената позиция, както и не е обвързан с предварително установени от изпълнителя минимални количества, които следва да заяви, за да му бъдат доставени стоките. Възложителят може да завиши съответните количества до достигане на пределната стойност на договора за обществена поръчка.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-307506:obj:5
Classification
CPV / 44113700
Additional classifications
CPV / 44811000
Description
Предметът на обособената позиция включва доставка на заявените от представител на възложителя количества боя за полагане на пътна маркировка в основни цветове: бял, син и жълт, ведно с разредител. В случай на конкретно искане в заявка от страна на представител на възложителя, доставката на боя и разредител следва да е съпроведена и със светлоотразителни перли. Боята следва да е с характеристики и окомплектовка, съгласно Техническата спецификация, франко обект посочен от възложителя на територията на град Добрич, като в нея са включени и товаро - разтоварни дейности на материалите. Прогнозно количество боя, което да се доставя периодично за 24 месеца: 6 (шест) тона и прогнозно количество светлоотразителни перли, които се доставят след изрична заявка за тях периодично за 24 месеца: 2 (два) тона. Възложителят, респ. негов представител, няма ангажимент да заяви цялото прогнозно количество по обособената позиция, както и не е обвързан с предварително установени от изпълнителя минимални количества, които следва да заяви, за да му бъдат доставени стоките. Възложителят може да завиши съответните количества до достигане на пределната стойност на договора за обществена поръчка.

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINA GRAD DOBRICh
Street address
ul. BaLGARIYa No. 12
Locality
Dobrich
Postal code
9300
Country
BG
Contact name
Vesela Plamenova Mladenova
E-mail
v_plamenova@dobrich.bg
Phone
+359 897276595
Website
Link

Organization data Organization in JSON