Bulgaria - Sofia: Laboratory, optical and precision equipments (excl. glasses)

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-303541:2023-303541
Date
2023-05-22
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-303541
Releases
2023-05-22 (ocds-pyfy63:2023-303541:2023-303541)
2023-10-06 (ocds-pyfy63:2023-303541:2023-605211)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Laboratory, optical and precision equipments (excl. glasses)
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price
Award period
2023-06-19 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изисквания относно годност (правоспособност).

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания относно икономическо и финансово състояние.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания относно минимално ниво.

Technical/professional eligibility:

Участниците по Обособени позиции №№ 1, 2, 3, 4, 5 и 6 следва да прилагат система за управление на качеството постандарта EN ISO 9001:2015/ БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалент) с обхват доставка и/или търговия с апаратураи/или с оборудване за лабораторна и/или за научно-изследователска и/или за индустриална дейност.Сертификатът трябва да е издаден от независимо лице/а, което е акредитирано по съответната серия европейскистандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация” или от друг национален орган поакредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейскатаорганизация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл.5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки на ЕС.Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникне е имал достъп до такъв сертификат или е нямал възможност да го получи в съответните срокове понезависещи от него причини. В случаите по предходното изречение участникът трябва да е в състояние дадокаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.При подаване на офертата участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор чрезпредставяне на ЕЕДОП, попълнен в част IV Критерии за подбор, раздел „Г: Схеми за осигуряване на качеството истандарти за екологично управление“, подраздел „Сертификати от независими органи, удостоверяващи стандартиза осигуряване на качеството“. С ЕЕДОП участникът предоставя информация дали съответните документи са наразположение в електронен формат – посочва се уеб адрес, орган или служба, издаващи документа зарегистрация и точно позоваване на документа, обхвата на регистрацията и периода на валидност.В хипотезата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, както и при сключване на договора участникът представя заверено копие отсертификата EN ISO 9001:2015/ БДС EN ISO 9001:2015 (или друг еквивалентен документ) с изисквания обхват илидоказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникът не е имал достъп до такъвсертификат или е нямал възможност да го получи в съответните срокове по независещи от него причини.

Technical/professional minimum level:

Участниците по Обособени позиции №№ 1, 2, 3, 4, 5 и 6 следва да прилагат система за управление на качеството постандарта EN ISO 9001:2015/ БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалент) с обхват доставка и/или търговия с апаратураи/или с оборудване за лабораторна и/или за научно-изследователска и/или за индустриална дейност.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-05-22 - 2023-06-19
Value
1 018 732.50 BGN
Minimum value
1 018 732.50 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-303541:obj:1
Classification
CPV / 38000000
Description
Обособена позиция № 1 „Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа и гаранционнаподдръжка на рентгенов енергийно дисперсивен спектрометър за рентгено-флуорисцентен анализ" за Лаборатория 3 - част от „Център за Компетентност ХИТМОБИЛ", включва в обхвата си следните номенклатурни единици:1. Рентгенов енергийно дисперсивен спектрометър за рентгено-флуорисцентен анализ – 1 бр.В обхвата на обособената позиция са включени следните дейности:a) Доставка на апаратурата, описана в Техническата спецификация по обособена позиция 1. Максималният срок заизпълнение на дейността е до 5 (пет) месеца, считано от подписване на договора за изпълнение на обществената поръчка;b) Монтаж/инсталация, въвеждане в експлоатация, настройване и тестване на доставената апаратура.Максималният срок за изпълнение на дейността е до 14 (четиринадесет) дни, считано от датата на доставка,удостоверена с Приемо-предавателен протокол за доставка на апаратурата/ оборудването.c) Обучение на мин. 3-ма служители от персонала на възложителя (посочени от последния) за работа сдоставената апаратура. Максималният срок за изпълнение на дейността е до 5 (пет) дни, считано от датата намонтаж и въвеждане в експлоатация на апаратурата, удостоверено с Протокол за монтаж и въвеждане вексплоатация на апаратурата.d) Гаранционна поддръжка на доставената апаратура и доставка на необходимите части, материали и консумативив рамките на гаранционния срок. Гаранционният срок на апаратурата/оборудването следва да бъде минимум 12(дванадесет) месеца, считано от датата на извършване на монтаж, инсталация, въвеждане в експлоатация,настройване и тестване на оборудването.* Минималните технически и функционални параметри на подлежащата на доставка апаратура/оборудване саописани подробно в Техническата спецификация по обособена позиция 1– неразделна част от документацията заучастие.* Условията за доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа и гаранционна поддръжка наапаратурата/оборудването, предмет на настоящата обществена поръчка по обособена позиция 1, сарегламентирани в документацията за участие, техническата спецификация и проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-303541:obj:2
Classification
CPV / 38000000
Description
Обособена позиция № 2 „Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа и гаранционнаподдръжка на модули за надграждане на сканиращ електронен микроскоп Zeiss Evo 10" за Лаборатория 3 - част от „Център за Компетентност ХИТМОБИЛ", включва в обхвата си следните номенклатурни единици:1. Модули за надграждане на сканиращ електронен микроскоп Zeiss Evo 10 – 1 бр.В обхвата на обособената позиция са включени следните дейности:a) Доставка на апаратурата, описана в Техническата спецификация по обособена позиция 2. Максималният срок заизпълнение на дейността е до 5 (пет) месеца, считано от подписване на договора за изпълнение на обществената поръчка;b) Монтаж/инсталация, въвеждане в експлоатация, настройване и тестване на доставената апаратура.Максималният срок за изпълнение на дейността е до 14 (четиринадесет) дни, считано от датата на доставка,удостоверена с Приемо-предавателен протокол за доставка на апаратурата/ оборудването.c) Обучение на мин. 3-ма служители от персонала на възложителя (посочени от последния) за работа сдоставената апаратура. Максималният срок за изпълнение на дейността е до 5 (пет) дни, считано от датата намонтаж и въвеждане в експлоатация на апаратурата, удостоверено с Протокол за монтаж и въвеждане вексплоатация на апаратурата.d) Гаранционна поддръжка на доставената апаратура и доставка на необходимите части, материали и консумативив рамките на гаранционния срок. Гаранционният срок на апаратурата/оборудването следва да бъде минимум 12(дванадесет) месеца, считано от датата на извършване на монтаж, инсталация, въвеждане в експлоатация,настройване и тестване на оборудването.* Минималните технически и функционални параметри на подлежащата на доставка апаратура/оборудване саописани подробно в Техническата спецификация по обособена позиция 2– неразделна част от документацията заучастие.* Условията за доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа и гаранционна поддръжка наапаратурата/оборудването, предмет на настоящата обществена поръчка по обособена позиция 2, сарегламентирани в документацията за участие, техническата спецификация и проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-303541:obj:3
Classification
CPV / 38000000
Description
Обособена позиция № 3 „Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа и гаранционнаподдръжка на преносим раманов спектрометър с включени раманова сонда, видеомикроскопска система и 2 (два) броя референтни електроди Ag/AgCl 3M KCl за доокомлектоване на налична спектроелектрохимична импедансна система" за Лаборатория 3 - част от „Център за Компетентност ХИТМОБИЛ", включва в обхвата си следните номенклатурни единици:1. Преносим раманов спектрометър с включени раманова сонда, видеомикроскопска система и 2 (два) броя референтни електроди Ag/AgCl 3M KCl за доокомлектоване на налична спектроелектрохимична импедансна система – 1 бр.В обхвата на обособената позиция са включени следните дейности:a) Доставка на апаратурата, описана в Техническата спецификация по обособена позиция 3. Максималният срок заизпълнение на дейността е до 5 (пет) месеца, считано от подписване на договора за изпълнение на обществената поръчка;b) Монтаж/инсталация, въвеждане в експлоатация, настройване и тестване на доставената апаратура.Максималният срок за изпълнение на дейността е до 14 (четиринадесет) дни, считано от датата на доставка,удостоверена с Приемо-предавателен протокол за доставка на апаратурата/ оборудването.c) Обучение на мин. 3-ма служители от персонала на възложителя (посочени от последния) за работа сдоставената апаратура. Максималният срок за изпълнение на дейността е до 5 (пет) дни, считано от датата намонтаж и въвеждане в експлоатация на апаратурата, удостоверено с Протокол за монтаж и въвеждане вексплоатация на апаратурата.d) Гаранционна поддръжка на доставената апаратура и доставка на необходимите части, материали и консумативив рамките на гаранционния срок. Гаранционният срок на апаратурата/оборудването следва да бъде минимум 12(дванадесет) месеца, считано от датата на извършване на монтаж, инсталация, въвеждане в експлоатация,настройване и тестване на оборудването.* Минималните технически и функционални параметри на подлежащата на доставка апаратура/оборудване саописани подробно в Техническата спецификация по обособена позиция 3– неразделна част от документацията заучастие.* Условията за доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа и гаранционна поддръжка наапаратурата/оборудването, предмет на настоящата обществена поръчка по обособена позиция 3, сарегламентирани в документацията за участие, техническата спецификация и проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-303541:obj:4
Classification
CPV / 38000000
Description
Обособена позиция № 4 „Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа и гаранционнаподдръжка на прецизна система за измерване на съпротивление с две подпозиции" за Лаборатория 3 - част от „Център за Компетентност ХИТМОБИЛ", включва в обхвата си следните номенклатурни единици:1. Система за измерване съпротивлението на електроди за електрохимични източници на ток – 1 бр.2. Устройство за свръхпрецизно измерване на напрежение и съпротивление по четири точков променливо токов метод – 1 бр.В обхвата на обособената позиция са включени следните дейности:a) Доставка на апаратурата, описана в Техническата спецификация по обособена позиция 4. Максималният срок заизпълнение на дейността е до 5 (пет) месеца, считано от подписване на договора за изпълнение на обществената поръчка;b) Монтаж/инсталация, въвеждане в експлоатация, настройване и тестване на доставената апаратура.Максималният срок за изпълнение на дейността е до 14 (четиринадесет) дни, считано от датата на доставка,удостоверена с Приемо-предавателен протокол за доставка на апаратурата/ оборудването.c) Обучение на мин. 3-ма служители от персонала на възложителя (посочени от последния) за работа сдоставената апаратура. Максималният срок за изпълнение на дейността е до 5 (пет) дни, считано от датата намонтаж и въвеждане в експлоатация на апаратурата, удостоверено с Протокол за монтаж и въвеждане вексплоатация на апаратурата.d) Гаранционна поддръжка на доставената апаратура и доставка на необходимите части, материали и консумативив рамките на гаранционния срок. Гаранционният срок на апаратурата/оборудването следва да бъде минимум 12(дванадесет) месеца, считано от датата на извършване на монтаж, инсталация, въвеждане в експлоатация,настройване и тестване на оборудването.* Минималните технически и функционални параметри на подлежащата на доставка апаратура/оборудване саописани подробно в Техническата спецификация по обособена позиция 4– неразделна част от документацията заучастие.* Условията за доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа и гаранционна поддръжка наапаратурата/оборудването, предмет на настоящата обществена поръчка по обособена позиция 4, сарегламентирани в документацията за участие, техническата спецификация и проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-303541:obj:5
Classification
CPV / 38000000
Description
Обособена позиция № 5 „Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа и гаранционнаподдръжка на многоканален потенциостат/галваностат с включен модул за електрохимична импедансна спектроскопия" за Лаборатория 1 - част от „Център за Компетентност ХИТМОБИЛ", включва в обхвата си следните номенклатурни единици:1. Многоканален потенциостат/галваностат с включен модул за електрохимична импедансна спектроскопия – 1 бр.В обхвата на обособената позиция са включени следните дейности:a) Доставка на апаратурата, описана в Техническата спецификация по обособена позиция 5. Максималният срок заизпълнение на дейността е до 5 (пет) месеца, считано от подписване на договора за изпълнение на обществената поръчка;b) Монтаж/инсталация, въвеждане в експлоатация, настройване и тестване на доставената апаратура.Максималният срок за изпълнение на дейността е до 14 (четиринадесет) дни, считано от датата на доставка,удостоверена с Приемо-предавателен протокол за доставка на апаратурата/ оборудването.c) Обучение на мин. 3-ма служители от персонала на възложителя (посочени от последния) за работа сдоставената апаратура. Максималният срок за изпълнение на дейността е до 5 (пет) дни, считано от датата намонтаж и въвеждане в експлоатация на апаратурата, удостоверено с Протокол за монтаж и въвеждане вексплоатация на апаратурата.d) Гаранционна поддръжка на доставената апаратура и доставка на необходимите части, материали и консумативив рамките на гаранционния срок. Гаранционният срок на апаратурата/оборудването следва да бъде минимум 12(дванадесет) месеца, считано от датата на извършване на монтаж, инсталация, въвеждане в експлоатация,настройване и тестване на оборудването.* Минималните технически и функционални параметри на подлежащата на доставка апаратура/оборудване саописани подробно в Техническата спецификация по обособена позиция 5– неразделна част от документацията заучастие.* Условията за доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа и гаранционна поддръжка наапаратурата/оборудването, предмет на настоящата обществена поръчка по обособена позиция 5 сарегламентирани в документацията за участие, техническата спецификация и проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-303541:obj:6
Classification
CPV / 38000000
Description
Обособена позиция № 6 „Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа и гаранционнаподдръжка на високотемпературна пещ с включен комплект резервни нагреватели" за Лаборатория 3 - част от „Център за Компетентност ХИТМОБИЛ", включва в обхвата си следните номенклатурни единици:1. Високотемпературна пещ с включен комплект резервни нагреватели – 1 бр.В обхвата на обособената позиция са включени следните дейности:a) Доставка на апаратурата, описана в Техническата спецификация по обособена позиция 6. Максималният срок заизпълнение на дейността е до 5 (пет) месеца, считано от подписване на договора за изпълнение на обществената поръчка;b) Монтаж/инсталация, въвеждане в експлоатация, настройване и тестване на доставената апаратура.Максималният срок за изпълнение на дейността е до 14 (четиринадесет) дни, считано от датата на доставка,удостоверена с Приемо-предавателен протокол за доставка на апаратурата/ оборудването.c) Обучение на мин. 3-ма служители от персонала на възложителя (посочени от последния) за работа сдоставената апаратура. Максималният срок за изпълнение на дейността е до 5 (пет) дни, считано от датата намонтаж и въвеждане в експлоатация на апаратурата, удостоверено с Протокол за монтаж и въвеждане вексплоатация на апаратурата.d) Гаранционна поддръжка на доставената апаратура и доставка на необходимите части, материали и консумативив рамките на гаранционния срок. Гаранционният срок на апаратурата/оборудването следва да бъде минимум 12(дванадесет) месеца, считано от датата на извършване на монтаж, инсталация, въвеждане в експлоатация,настройване и тестване на оборудването.* Минималните технически и функционални параметри на подлежащата на доставка апаратура/оборудване саописани подробно в Техническата спецификация по обособена позиция 6– неразделна част от документацията заучастие.* Условията за доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа и гаранционна поддръжка наапаратурата/оборудването, предмет на настоящата обществена поръчка по обособена позиция 6 сарегламентирани в документацията за участие, техническата спецификация и проекта на договор.

Parties

Roles
buyer
Organization name
INSTITUT PO ELEKTROHIMIYa I ENERGIYNI SISTEMI
Street address
ul. AKAD.G.BONChEV, blok 10
Locality
gr.Sofiya
Postal code
1113
Country
BG
Contact name
Dimitar Dimitrov
E-mail
dimidimitrov@iees.bas.bg
Phone
+359 888547450
Fax
+359 28722544
Website
Link

Organization data Organization in JSON