Bulgaria - Sofia: Electricity

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-299784:2023-299784
Date
2023-05-19
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-299784
Releases
2023-05-19 (ocds-pyfy63:2023-299784:2023-299784)
2023-10-04 (ocds-pyfy63:2023-299784:2023-596728)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Electricity
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-06-15 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участникът следва да притежава валиден лиценз за извършване на дейността „Търговия с електрическа енергия“, включващ дейността “Координатор на стандартна балансираща група“ издаден от КЕВР, в съответствие със Закона за енергетиката (ЗЕ). Когато участник в процедурата е чуждестранно лице, същият следва да е вписан в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен.2. Участникът следва да е вписан в регистъра на ЕСО ЕАД, към крайната дата за подаване на предложението, на координатори на стандартни балансиращи групи като координатор с посочен идентификационен номер/EIC код и със статус „активен”, за чуждестранни лица в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.Деклариране на съответствие и доказване: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с изискванията в Част ІV „Критерии за подбор“, Раздел А „Годност“от ЕЕДОП, като се посочва: идентификационен номер/EIC код и статус.Участниците доказват декларираните от тях обстоятелства при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, като представят копия на притежаваните от тях документи по т. 1 и т. 2 освен в случаите, когато информацията е видна от публичен регистър.Документ, удостоверяващ изисканите регистрации в КЕВР и ЕСО ЕАД, доказващи правото за търговия с електрическа енергия и координатор на стандартна балансираща група, освен в случаите, когато информацията е видна от публичен регистър, посочен при попълването на ЕЕДОП. Посочените по-горе документи, с които се доказва годността за упражняване на професионална дейност на участника, определен за изпълнител, както и удостоверение от съответните мрежови оператори за сключен договор по смисъла на чл. 11, т. 13 и чл. 23 от ПТЕЕ се представят преди сключване на договора за обществената поръчка. Ако определеният изпълнител е чуждестранно лице, той трябва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България, включително валиден/и лиценз/и, издаден/и от КЕВР и ЕСО ЕАД, доказващи правото за търговия с електрическа енергия и координатор на стандартна балансираща група или аналогичен/ни документ/и от друг компетентен орган, във връзка с разпоредбата на чл. 58, ал. 1, т. 1 и т. 3 от Правилата за търговия с електрическа енергия (ПТЕЕ), във връзка с чл. 40, ал. 1 и ал. 7, във връзка с чл. 39, ал. 5, във връзка с ал. 1, т. 5 от ЗЕ и чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания по отношение икономическо и финансово състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

Участниците следва да имат внедрена система за управление на качеството, с обхват в съответствие с предмета на поръчката.Деклариране на съответствие и доказване: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с изискването в Част ІV, Раздел Г „Сертификати от независими органи, удостоверяващи стандарти за осигуряване на качеството“ и „Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление““ от ЕЕДОП като посочва информация за сертификата (№, срок на валидност, стандарт, сертифициращ орган и обхват на сертификация). Ако съответният документ е на разположение в електронен формат, участниците следва да посочат уеб адрес, орган или служба, издаващи документа.Участниците доказват декларираните от тях обстоятелства при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, като представя копие на валиден сертификат БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен, издаден от акредитирани лица за контрол на качеството, удостоверяващ съответствието със съответните стандарти. (чл. 64, ал. 1, т. 10 от ЗОП)

Technical/professional minimum level:

Участниците следва да имат внедрена система за управление на качеството БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен сертификат, с обхват доставка на нетна активна електрическа енергия и координатор на балансираща група. Сертификатът трябва да е валиден и да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В този случай участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-05-19 - 2023-06-15
Value
1 000 000.00 BGN
Minimum value
1 000 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-299784:obj:1
Classification
CPV / 09310000
Description
Предметът на поръчката включва доставка на активна нетна електрическа енергия и избор на координатор на балансираща група за средно и ниско напрежение за обекти предоставени за управление на Агенция по геодезия, картография и кадастър, регистрирани на свободния пазар на електрическа енергия.При доставката на електрическа енергия следва да се осигури непрекъснатост на електроснабдяването и да се доставя електрическа енергия с качество и по ред, съгласно предвиденото в Закона за енергетиката и останалите нормативни актове, които уреждат обществените отношения, свързани с доставката на електрическа енергия (в т.ч. наредбите към ЗЕ, Правилата за търговия с електрическа енергия (ПТЕЕ) и Правилата за измерване на количеството електрическа енергия (ПИКЕЕ). В качеството на „координатор на балансираща група“, Изпълнителят следва да поеме отговорността за балансиране, да включи Възложителя в пазара на балансираща енергия като участник (непряк член) в стандартна балансираща група, без Възложителят да заплаща такса за участие, както и да осигури прогнозиране на потреблението на Възложителя, включително администриране на часовите графици за потребление на Възложителя.Прогнозното количество консумирана електроенергия на средно и/или ниско напрежение за срока на договора е 2 000 000 кВт/ч., разпределено по обекти съгласно Техническата спецификация.

Parties

Roles
buyer
Organization name
AGENTsIYa PO GEODEZIYa, KARTOGRAFIYa I KADASTaR
Street address
ul. Musala No. 1
Locality
Sofiya
Postal code
1618
Country
BG
Contact name
Desislava Puneva
E-mail
Toleva.D@cadastre.bg
Website
Link

Organization data Organization in JSON