Bulgaria - Sofia: Medical consumables

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-290462:2023-290462
Date
2023-05-16
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-290462

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Medical consumables
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50)
- Quality: Качество (50)
Award period
2023-06-15 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

На основание чл.60, ал.1 от ЗОП Възложителят поставя изискване участникът има право да извършва оферираната доставка, когато действащото законодателство изисква за нея разрешителен/лицинзионен режим. Участникът трябва да е регистриран като търговец по българското законодателство или по законодателство на държава-членка на Европейския съюз, или държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство и да има право да извършва търговия на едро на територията на Република България с медицински изделия, като притежава валиден документ, издаден по реда на Закона за медицинските изделия (ЗМИ) от регулаторен орган или да имат валиден документ за производство на продукта от предмета на поръчката. Деклариране: За удостоверяване на горните изисквания и съответствието си с поставения критерий за подбор, участникът декларира конкретна информация като попълва в ЕЕДОП при подаване на офертата си чрез посочване на документа/тите, които притежава, а именно: В част ІV„Критерии за подбор", раздел/буква „А“ Годност се описват данни за съответния документ (номер, издател и др.) удостоверяващ правото му да извършва дейността и посочва публичен регистър, в който се съдържат данни за посоченото обстоятелство.Доказване: Участникът, определен за изпълнител, представя заверено копие от описаните в ЕЕДОП документи преди да бъде сключен договор или при поискване в хода на процедурата, на основание чл. 67, ал.5 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансово състояние на участниците в процедурата.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът трябва да притежава Сертификат на управление на качеството спрямо изискванията на стандарта EN ISO 9001:20хх или еквивалентен с обхват сходен٭ с предмета на поръчката. ٭Под «сходен» с предмета на поръчката са разбира доставка на медицински изделия.Сертификатът трябва да е валиден и да е издаден от независими лица, които са акредитирани от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл.5а, ал.2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, издадени от органи, установени в други държави членки. Деклариране: Изпълнението на това изискване се декларира от участника чрез попълване на необходимата информация (данни) в част IV „Критерии за подбор", буква Г „Стандарти за осигуряване на качеството“ от ЕЕДОП, като се описва органа/службата издаващ/а сертификата, номер, валидността и обхвата му.Доказване: Участникът, определен за изпълнител, представя заверено копие от описаните в ЕЕДОП документи преди да бъде сключен договор или при поискване в хода на процедурата, на основание чл. 67, ал.5 от ЗОП. 2. При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението. 3. Участникът, който не отговаря на изискванията, свързани с критериите за подбор, ще бъде отстранен от участие в процедурата.

Technical/professional minimum level:

Сертификат на управление на качеството спрямо изискванията на стандарта EN ISO 9001:20хх или еквивалентен с обхват сходен٭ с предмета на поръчката. ٭Под «сходен» с предмета на поръчката са разбира доставка на медицински изделия.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-05-16 - 2023-06-15
Value
196 000.00 BGN
Minimum value
196 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-290462:obj:1
Classification
CPV / 33140000
Description
103 вида медицински консумативи, подробно описани в техническата спецификация по наименование, минимални технически характеристики, мерна единица и съответното за нея количество.На основание §47а от ППЗОП (във връзка с § 2 от ПМС № 40/15.03.2023 г. (обн. ДВ бр.25/17.03.2023 г.) в ПЗР към ПМС № 167 от 22.04.2021 г. за изменение и допълнение на ППЗОП) и предвид предмета на настоящата обществена поръчка – Доставка на медицински консумативи и превързочни материали по ЗМИ - Възложителят предоставя възможност за подаване на оферти за една или повече от една група, номенклатура/и (за която/които не се изисква комплексност) или за целия обем на обществената поръчка. Всяка група предназначена за комплексна оферта/затворена система, съгласно техническата спецификация следва да бъде оферирана комплексно в цялост. Всеки участник с оглед на комплексния характер на доставката е задължително да подаде предложение за всички номенклатури от оферираната група.

Parties

Roles
buyer
Organization name
VTORA SPETsIALIZIRANA AKUShERO-GINEKOLOGIChNA BOLNITsA ZA AKTIVNO LEChENIE-ShEYNOVO EAD
Street address
ul. Sheynovo No. 19
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1504
Country
BG
Contact name
Petya Yordanova Mahalnishka
E-mail
pravisti@sheynovo-ag.eu
Phone
+359 29659469
Website
Link

Organization data Organization in JSON