Bulgaria - Targovishte: Construction, foundation and surface works for highways, roads

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-265944:2023-265944
Date
2023-05-03
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-265944
Releases
2023-05-03 (ocds-pyfy63:2023-265944:2023-265944)
2023-07-21 (ocds-pyfy63:2023-265944:2023-443467)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Targovishte: Construction, foundation and surface works for highways, roads
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-05-29 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът следва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи със следния обхват: строителни дейности на обекти: втора група: строежи от транспортната инфраструктура- минимум трета категория, съгласно Наредба № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи и чл. 137, ал. 1 от ЗУТ, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Деклариране: Участниците декларират съответствието с горепосочения критерий за подбор чрез попълване на част IV, б. А „Годност” в приложимото поле на еЕЕДОП. В това поле участниците посочват групата и категорията на строителните обекти, за които са вписани в Централния професионален регистър на строителя, както издател, валидност и номера на Удостоверението за вписване или еквивалент. Документи за доказване: При сключване на договора, на основание чл. 112, ал. 1, т. 2 ЗОП, определеният за изпълнител участник трябва да представи - заверено копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката - за повече информация: http://register.ksb.bg/. В случай, че избран за изпълнител е участник чуждестранно ЮЛ, което предоставя трансгранично, временно или еднократно на територията на Р. България строителни услуги, то следва да представи преди сключване на договор удостоверение за вписване в ЦПРС с обхват групата и категорията на строежа, който позволява изпълнението на поръчката или копие на удостоверение за извършване на еднократна или временна строителна услуга за конкретен строеж на територията на Република България (чл. 25а от ЗКС). Възложителят няма да изисква документи, до които има достъп по служебен път или чрез публичен регистър, или могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до националните бази данни на държавите членки.Съгласно чл. 60 от ЗОП, чуждестранните участници могат да докажат регистрацията си в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. При участие на обединение, което не е юридическо лице се прилагат правилата на чл. 59, ал. 6 от ЗОП.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на изискванията съгласно чл. 66 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Участникът следва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност“ на лицето/лицата, което/които ще осъществяват строителството за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им за целия срок на договора.Забележка: За участник, установен/регистриран в Република България, застраховката „Професионална отговорност”, следва да бъде съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ за строителство, покриваща минималната застрахователна сума за строител за строежи трета категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3 от ЗУТ, както следва:- съгласно чл. 5, ал. 2, т. 3 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството в размер на 200 000 лева; Изискването за застраховка за професионална отговорност на лицата по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ не се прилага за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България и е предоставило еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.

Economic/financial minimum level:

Деклариране: Участниците декларират съответствието с горепосочения критерий за подбор чрез попълване на част IV, б. Б „ Икономическо и финансово състояние” в приложимото поле на ЕЕДОП. В това поле участниците посочват застрахователната сума на сключената застраховка „Професионална отговорност“, както и номер на Застрахователна полица, валидност и издател или еквивалентен документ. Документи за доказване: При сключване на договора, на основание чл. 112, ал. 1, т. 2 ЗОП, определеният за изпълнител участник трябва да представи - доказателства за наличие на валидна застраховка „Професионална отговорност“ или еквивалентен документ, издаден от съответните компетентни органи на държава - членка на Европейския съюз или на страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ. При участие на обединение, което не е юридическо лице се прилагат правилата на чл. 59, ал. 6 от ЗОП. Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на изискванията съгласно чл. 66 от ЗОП. По отношение на критериите за подбор свързани с икономическото и финансовото състояние, участниците могат да използват капацитета на трети лица, съгласно разпоредбите на чл. 65 от ЗОП.

Technical/professional eligibility:

Участникът, през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, следва да е изпълнил минимум 1 /една/ дейност за строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката.Под „сходно“ с предмета на поръчката строителство се счита изграждане и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен и/или текущ ремонт на улични и/или пътни мрежи.Възложителят не въвежда изискване за минимален обем на изпълнената дейност.

Technical/professional minimum level:

Деклариране: Участниците декларират съответствието с горепосочения критерий за подбор чрез попълване на част IV, б. В „Технически и професионални способности” в приложимото поле на ЕЕДОП. В това поле участниците следва да посочат описание на изпълненото от тях строителство през определения от възложителя период с посочване на описание на дейностите за строителство, сумите, датите и получателите. Документи за доказване: При сключване на договора, на основание чл. 112, ал. 1, т. 2 ЗОП, определеният за изпълнител участник трябва да представи - списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, който съдържа стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания. При участие на обединение, което не е юридическо лице се прилагат правилата на чл. 59, ал. 6 от ЗОП. Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на изискванията на чл. 66 от ЗОП. По отношение на критериите за подбор свързани с техническите и професионалните способности, участниците могат да използват капацитета на трети лица, съгласно разпоредбите на чл. 65 от ЗОП.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-05-03 - 2023-05-29
Value
6 000 000.00 BGN
Minimum value
6 000 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-265944:obj:1
Classification
CPV / 45233000
Description
Предмет на настоящата обществена поръчка е извършването на строителни дейности за ремонт /рехабилитация/ и текущо поддържане на улична и пътна мрежа и на съоръженията и принадлежностите към тях на територията на община Търговище при възникване на необходимост.Изпълнението на обществената поръчка включва следните дейности:-Ремонт/рехабилитация на общинска пътна и улична мрежа, съоръженията и принадлежностите към тях;-Поддържане на общинска пътна и улична мрежа, съоръженията и принадлежностите към тях, включващо текуща поддръжка и аварийно-възстановителни работи при аварийни ситуации.

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINA TaRGOVIShtE
Street address
pl. SVOBODA
Locality
gr.Targovishte
Postal code
7700
Country
BG
Contact name
Yanka Nikolova
E-mail
nikolova.yanka@targovishte.bg
Phone
+359 60168751
Fax
+359 60162212
Website
Link

Organization data Organization in JSON