Bulgaria - Varna: Oil filters

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-229774:2023-229774
Date
2023-04-18
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-229774
Releases
2023-04-18 (ocds-pyfy63:2023-229774:2023-229774)
2023-07-19 (ocds-pyfy63:2023-229774:2023-436419)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Varna: Oil filters
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-05-18 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ не поставя изисквания за годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност!!!

Economic/financial eligibility:

ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците

Technical/professional eligibility:

Участникът трябва да е изпълнил дейности с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката, през последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата.

Technical/professional minimum level:

Участникът следва да е изпълнил поне 1 (една) дейност по доставка, с предмет идентичен или сходен с този на поръчката, през последните 3 години от датата на подаване на офертата.ВАЖНО! Под идентичен или сходен предмет, следва да се разбира доставка на различни видове филтри попадащи в обхвата на настоящата поръчка, като ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ ще приеме за сходен предмет - „доставка на въздушни и/или маслени, и/или филтри за климатична инсталация, и/или горивни филтри за посочените в Техническата спецификация автобуси, тролейбуси или служебни автомобили“.- ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ не се интересува от обема на изпълнените дейности !!!Доказване: Отговарянето на минималното изискване се доказва при подписване на Договор за изпълнение с ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ, чрез представяне на Списък на доставките/продажбите, които са идентични с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документите, които доказват извършената доставка.Забележка: !!! При подаване на офертите си, участниците ДЕКЛАРИРАТ съответствието си с този критерий за подбор и поставеното с него минимално изискване за технически и професионални възможности, само като попълват изискуемата информация в Част IV „Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности”, поле 1б) от ЕЕДОП, като за всяка, посочена като изпълнена от него доставка, предостави данни и информация относно: (1) конкретните дейности, които са изпълнени и са идентични или сходни с предмета на поръчката; (2) лицето, получило услугата; (3) стойност на изпълнените дейности; (4) датата, на която е приключило изпълнението. В случаите, в които участникът декларира дейности при изпълнението на които е участвал като партньор в обединение или като подизпълнител, се описва само тази част от дейностите, които участникът сам е изпълнил и за които може да представи съответните доказателства. ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ не приеме представено доказателство за технически и професионални способности, когато то произтича от лице, което има интерес, който може да води до облага по смисъла на чл. 54 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (ЗПКОНПИ) - (чл. 64, ал. 2 от ЗОП).При участие на обединение, което не е ЮЛ, спазването на изискването може да бъде осигурено от един или повече от партньорите в обединението, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на поръчката предвидено в договора – т.е. доказва се от обединението участник.Участникът, на основание чл. 107, т. 1 от ЗОП, ще бъде отстранен от участие в настоящата обществена поръчка, ако не отговаря на което и да е от горните изисквания от критериите за подбор (при спазване и след прилагане на процедурния ред по чл. 54, ал. 8 от ППЗОП)!
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-04-18 - 2023-05-18
Value
300 000.00 BGN
Minimum value
300 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-229774:obj:1
Classification
CPV / 42913300
Additional classifications
CPV / 42913400
CPV / 42913500
CPV / 42514310
Description
Обхватът на настоящата обществена поръчка включва ,,ДОСТАВКА НА ФИЛТРИ за автобуси, тролейбуси и служебни автомобили, за нуждите на „Градски транспорт” ЕАД - гр. Варна”, подробно посочени в таблици № 1 до № 6 от Техническата спецификаци, която е част от документацията. Поръчката ще се осъществява чрез покупка, по предварително направена писмена заявка от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ, за период от 12 (дванадесет) месеца. Филтрите включени в обхвата на настоящата процедура са необходими за поддържане техническото състояние на съответните транспортни средства, собственост на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ.Доставките ще се извършват при условията на сключения Договор, съгласно заявените видове филтри подробно описани в Техническата спецификация, която е част от документацията по настоящата обществена поръчка.Пълното описание на видовете филтри обект на настоящата поръчка, е подробно дадено в приложената към настоящата документация Техническа спецификация. в таблици от № 1 до № 6, в които са описани филтрите.Настоящата поръчка е запазена обществена поръчка по смисъла на чл. 12 и е предназначена за възлагане на участници по чл. 12 ал. 1 т. 1 от ЗОП, тъй като в предмета й са включени стоки и услуги от Списъка на стоките и услугите съобразно Общия терминологичен речник, приет с ПМС № 591/18.07.2016 г. В обявлението за откриването на процедурата за възлагане на обществена поръчка, Възложителят посочва, че поръчката е запазена. При възлагане на обществената поръчка могат да участват лица, при условие че най-малко 30 на сто от списъчния им състав е от хора с увреждания или такива в неравностойно положение. В тези случаи лицата трябва да са регистрирани като специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания най-малко три години преди датата на откриване на настоящата процедура за възлагане на обществена поръчка.Специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания могат да участват в обществената поръчка, при условие че могат да изпълнят най-малко 80 на сто от нейния предмет със собствени машини, съоръжения и човешки ресурс. За изпълнение на условието те могат да ползват подизпълнители или да се позовават на капацитета на трети лица, ако подизпълнителите или третите лица са специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания.Не е налице изпълнение на дейности със собствено производство или ресурс, когато специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания предоставят на възложителя без съществена допълнителна преработка стоки, дотавени от други лица.В процедурата за възлагане на запазена поръчка могат да участват и други заинтересовани лица, но офертите им ще се разглеждат само ако няма допуснати оферти на специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания.Съгласно §2, т. 46 от ДР ЗОП „Специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания" са тези по смисъла на чл. 28, ал. 1 от Закона за интеграция на хората с увреждания или техният еквивалент съгласно законодателството на държава членка.

Parties

Roles
buyer
Organization name
GRADSKI TRANSPORT EAD gr. Varna
Street address
ul. TROLEYNA No..48
Locality
gr. Varna
Postal code
9009
Country
BG
Contact name
Valentina Georgieva
E-mail
gt-vgeorgieva@abv.bg
Phone
+359 877383798
Fax
+359 52755121
Website
Link

Organization data Organization in JSON