Bulgaria - Sofia: Laboratory, optical and precision equipments (excl. glasses)

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-214037:2023-214037
Date
2023-04-07
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-214037
Releases
2023-04-07 (ocds-pyfy63:2023-214037:2023-214037)
2023-08-04 (ocds-pyfy63:2023-214037:2023-475739)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Laboratory, optical and precision equipments (excl. glasses)
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2023-05-11 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изисквания относно годност (правоспособност).

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания относно икономическо и финансово състояние.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания относно минимално ниво.

Technical/professional eligibility:

Участниците по Обособени позиции № 1 и № 2 следва да прилагат система за управление на качеството постандарта EN ISO 9001:2015/ БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалент) с обхват доставка и/или търговия с апаратураи/или с оборудване за лабораторна и/или за научно-изследователска и/или за индустриална дейност.Сертификатът трябва да е издаден от независимо лице/а, което е акредитирано по съответната серия европейскистандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация” или от друг национален орган поакредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейскатаорганизация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл.5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки на ЕС.Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникне е имал достъп до такъв сертификат или е нямал възможност да го получи в съответните срокове понезависещи от него причини. В случаите по предходното изречение участникът трябва да е в състояние дадокаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.При подаване на офертата участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор чрезпредставяне на ЕЕДОП, попълнен в част IV Критерии за подбор, раздел „Г: Схеми за осигуряване на качеството истандарти за екологично управление“, подраздел „Сертификати от независими органи, удостоверяващи стандартиза осигуряване на качеството“. С ЕЕДОП участникът предоставя информация дали съответните документи са наразположение в електронен формат – посочва се уеб адрес, орган или служба, издаващи документа зарегистрация и точно позоваване на документа, обхвата на регистрацията и периода на валидност.В хипотезата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, както и при сключване на договора участникът представя заверено копие отсертификата EN ISO 9001:2015/ БДС EN ISO 9001:2015 (или друг еквивалентен документ) с изисквания обхват илидоказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникът не е имал достъп до такъвсертификат или е нямал възможност да го получи в съответните срокове по независещи от него причини.

Technical/professional minimum level:

Участниците по Обособени позиции № 1 и № 2 следва да прилагат система за управление на качеството постандарта EN ISO 9001:2015/ БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалент) с обхват доставка и/или търговия с апаратураи/или с оборудване за лабораторна и/или за научно-изследователска и/или за индустриална дейност.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-04-07 - 2023-05-11
Value
288 929.00 BGN
Minimum value
288 929.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-214037:obj:1
Classification
CPV / 38000000
Description
Обособена позиция № 1 „Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа и гаранционнаподдръжка на Емулатор на фотоволтаична система и оборудване за тестване и контрол“ за Лаборатория 6 - част от„Център за Компетентност ХИТМОБИЛ", включва в обхвата си следните номенклатурни единици:1. Постояннотоково захранващо лабораторно устройство – 1 бр.2. Емулатор на фотоволтаична система – 1 бр.3. Захранване, емулиращо фотоволтаични панели – 2 бр.4. Сигнален генератор – 2 бр.5. Програмируем DC товар – 1 бр.6. Програмируем AC товар – 1 бр.7. Камера за температурно изпитване – 1 бр.8. Tермовизионна камера – 1 бр.В обхвата на обособената позиция са включени следните дейности:a) Доставка на апаратурата, описана в Техническата спецификация по обособена позиция 1. Максималният срок заизпълнение на дейността е до 6 (шест) месеца, считано от подписване на договора за изпълнение наобществената поръчка;b) Монтаж/инсталация, въвеждане в експлоатация, настройване и тестване на доставената апаратура.Максималният срок за изпълнение на дейността е до 14 (четиринадесет) дни, считано от датата на доставка,удостоверена с Приемо-предавателен протокол за доставка на апаратурата/ оборудването.c) Обучение на мин. 3-ма служители от персонала на възложителя (посочени от последния) за работа сдоставената апаратура. Максималният срок за изпълнение на дейността е до 5 (пет) дни, считано от датата намонтаж и въвеждане в експлоатация на апаратурата, удостоверено с Протокол за монтаж и въвеждане вексплоатация на апаратурата.d) Гаранционна поддръжка на доставената апаратура и доставка на необходимите части, материали и консумативив рамките на гаранционния срок. Гаранционният срок на апаратурата/оборудването следва да бъде минимум 12(дванадесет) месеца, считано от датата на извършване на монтаж, инсталация, въвеждане в експлоатация,настройване и тестване на оборудването.* Минималните технически и функционални параметри на подлежащата на доставка апаратура/оборудване саописани подробно в Техническата спецификация по обособена позиция 1– неразделна част от документацията заучастие.* Условията за доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа и гаранционна поддръжка наапаратурата/оборудването, предмет на настоящата обществена поръчка по обособена позиция 1, сарегламентирани в документацията за участие, техническата спецификация и проекта на договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-214037:obj:2
Classification
CPV / 38000000
Description
Обособена позиция № 2 „Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа и гаранционнаподдръжка на Уреди за електрически измервания“ за Лаборатория 6 - част от „Център за КомпетентностХИТМОБИЛ", включва в обхвата си следните номенклатурни единици:1. Осцилоскоп – 1 бр.2. Токова сонда - Тип Роговски – 2 бр.3. Токова сонда – 2 бр.4. Диференциална сонда (високоволтова) – 2 бр.5. Диференциална сонда (нисковолтова) – 2 бр.6. Осцилоскоп - смесени сигнали – 1 бр.7. Токова сонда за осцилоскоп – 3 бр.8. Цифров термометър – 2 бр.9. Токови клещи – 1 бр.10. Цифров мултиметър – 1 бр.11. Цифров настолен мултиметър – 5 бр.12. Комбинирани токови клещи – 2 бр.13. Уред за измерване на ток на утечка – 1 бр.14. Импеданс анализатор – 1 бр.15. Поялно-разпояваща станция – 2 бр.16. Подгряваща станция – 1 бр.В обхвата на обособената позиция са включени следните дейности:a) Доставка на апаратурата, описана в Техническата спецификация по обособена позиция 2. Максималният срок заизпълнение на дейността е до 6 (шест) месеца, считано от подписване на договора за изпълнение наобществената поръчка;b) Монтаж/инсталация, въвеждане в експлоатация, настройване и тестване на доставената апаратура.Максималният срок за изпълнение на дейността е до 14 (четиринадесет) дни, считано от датата на доставка,удостоверена с Приемо-предавателен протокол за доставка на апаратурата/ оборудването.c) Обучение на мин. 3-ма служители от персонала на възложителя (посочени от последния) за работа сдоставената апаратура. Максималният срок за изпълнение на дейността е до 5 (пет) дни, считано от датата намонтаж и въвеждане в експлоатация на апаратурата, удостоверено с Протокол за монтаж и въвеждане вексплоатация на апаратурата.d) Гаранционна поддръжка на доставената апаратура и доставка на необходимите части, материали и консумативив рамките на гаранционния срок. Гаранционният срок на апаратурата/оборудването следва да бъде минимум 12(дванадесет) месеца, считано от датата на извършване на монтаж, инсталация, въвеждане в експлоатация,настройване и тестване на оборудването.* Минималните технически и функционални параметри на подлежащата на доставка апаратура/оборудване саописани подробно в Техническата спецификация по обособена позиция 2– неразделна част от документацията заучастие.* Условията за доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа и гаранционна поддръжка наапаратурата/оборудването, предмет на настоящата обществена поръчка по обособена позиция 2, сарегламентирани в документацията за участие, техническата спецификация и проекта на договор.

Parties

Roles
buyer
Organization name
INSTITUT PO ELEKTROHIMIYa I ENERGIYNI SISTEMI
Street address
ul. AKAD.G.BONChEV, blok 10
Locality
gr.Sofiya
Postal code
1113
Country
BG
Contact name
Dimitar Dimitrov
E-mail
dimidimitrov@iees.bas.bg
Phone
+359 888547450
Fax
+359 28722544
Website
Link

Organization data Organization in JSON