Bulgaria - Sliven: Medical equipments

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:2023-182900
Date
2023-03-28
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sliven: Medical equipments
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price

Award criteria for item 7:
- Price

Award criteria for item 8:
- Price

Award criteria for item 9:
- Price

Award criteria for item 10:
- Price

Award criteria for item 11:
- Price

Award criteria for item 12:
- Price

Award criteria for item 13:
- Price

Award criteria for item 14:
- Price

Award criteria for item 15:
- Price

Award criteria for item 16:
- Price

Award criteria for item 17:
- Price

Award criteria for item 18:
- Price
Award period
2023-04-24 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Минимални изисквания за доказване на годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри, относими за всички обособени позиции: Участниците следва да притежават валидно разрешение за търговия на едро с медицински изделия по смисъла на чл. 77 от Закона за медицинските изделия (ЗМИ), освен в случаите по чл. 77, ал.2 от ЗМИ, в които участникът е производител, установен на територията на Република България и може да извършва търговски сделки с произведените от него изделия. При участие на чуждестранни лица ще се приеме и еквивалентен документ, издаден от признат орган в страната, в която участникът е установен.Деклариране: Изискваната от Възложителя информация се посочва от участника в ЕЕДОП, Част IV Критерии за подбор, А: Годност, с посочване на № на разрешително, обхват и срок на действие. В случай, че документа е свободно достъпен и виден от публичен регистър, участникът в същото поле може да посочи и данни за съответния интернет адрес, орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа.При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за регистрация се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва доставките на съответните медицински изделия, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение.При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.Доказване: Документите, който се представят от участника, определен за изпълнител, преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на процедурата, на основание чл.67, ал.5 от ЗОП са копия на документи, удостоверяващ правото на участника да извършва търговия на едро с медицински изделия, издаден съгласно ЗМИ и/или еквивалентно. Ако съответните документи са на разположение в електронен формат, участниците могат да посочат в ЕЕДОП: уеб адрес, орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа. В хода на процедурата чуждестранните лица могат да докажат съответствието си с критерия за подбор съгласно законодателството на държавата-членка, в която са установени. При сключване на договор, изпълнителят, вкл. ако е чуждестранно лице, трябва да докаже, че има право да извършва възлаганите дейности на територията на Република България, включително че е извършил регистрация, когато такава е необходима за изпълнението на поръчката.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансовото състояние на участниците в процедурата.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансовото състояние на участниците в процедурата.

Technical/professional eligibility:

Минимални изисквания за доказване на технически и професионални способности на участниците, относими за всички обособени позиции:3.1 През последните три години, считано от датата на подаване на офертата участникът трябва да е изпълнил успешно минимум една доставка с предмет идентичен или сходен с предмета на поръчката.* Под „ изпълнена успешно доставка “ следва се разбират такива, които независимо от датата на договарянето им, са изпълнени в посочения по-горе период.** Под „доставки със сходен предмет” следва да се разбират дейности по доставка на апаратура/оборудване от съответния заявен за участие вид. В случай, че участник подава предложение за повече от една обособена позиция, то изискването в критерия за подбор за минимален брой доставки се отнася за всяка обособена позиция поотделно.Деклариране: Обстоятелствата по т. 3.1. се удостоверяват с представяне на информация - Списък на доставките на медицинска апаратура/оборудване (идентични или сходни с предмета на поръчката), изпълнени през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, с посочване на конкретния вид апарат/апаратура, стойностите, на които е започнало и приключило изпълнението и съответния получател - таблица В: Технически и професионални способности, част IV „Критерии за подбор" на ЕЕДОП. ! Отнася се само за позициите за медицинска апаратура3.2. Участникът следва да разполага със сервизни специалисти, преминали курс на обучение при производителя на предлаганата медицинска апаратура или негов упълномощен представител, за сервиз и поддръжка на предлаганото медицинско оборудване. Минимални изисквания : Участникът следва да осигури минимум един сервизен специалист, преминал курс на обучение при производителя на предлаганата медицинска апаратура или негов упълномощен представител, за сервиз и поддръжка на предлаганата медицинска техника. В случай, че участник подава предложение за повече от една обособена позиция, то изискването в критерия за подбор за минимален брой сервизни специалисти се отнася за всяка обособена позиция поотделно. Възложителят ще приеме един и същи специалист да бъде предложен да извършва сервиз и поддръжка на апаратурата и за две и повече обособени позиции, стига същият да покрива изискването на възложителя, да е преминал курс на обучение при съответните производители или упълномощените от тях представители за сервиз и гаранционно обслужване на предлаганата апаратура, предмет на съответните обособени позиции.Деклариране: За удостоверяване на това обстоятелство участниците следва да предоставят информация под формата на списък на техническите лица, които ще са ангажирани с изпълнението на поръчката, в Част IV: Критерии за подбор, Раздел В от ЕЕДОП, като се посочи следната информация: Име и фамилия на лицето/лицата; идентификационни данни на документа за придобита компетентност като: издател на документа, предмет на курса/обучението; както и апаратурата, за чиито сервиз и поддръжка е ангажиран.

Technical/professional minimum level:

3.1. Доказване: Участникът, определен за изпълнител представя списък на доставките и доказателство за опит преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на процедурата, на основание чл. 67, ал.5 от ЗОП.Участникът, сам избира формата на документа за доказателство за опит –/договори, препоръки, референции, приемо-предавателни протоколи, отчети, доклади за приключила работа, фактури и други/.Ако съответните документи са на разположение в електронен формат, участниците могат да посочат в ЕЕДОП: уеб адрес, орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа.3.2. Доказване : Документите, който се представят от участника определен за изпълнител, преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на процедурата, на основание чл.67, ал.5 от ЗОП са копия на документи за образование и/или квалификация, документ за преминат курс на обучение и др и списък на лицата, преминали курс на обучение.Участниците могат да ползват капацитета на трети лица, независимо от правната връзка между тях, по отношение на критериите за подбор и при условията и реда на чл. 65 от ЗОП.При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-03-28 - 2023-04-24
Value
134 816.67 BGN
Minimum value
134 816.67 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:1
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 1 брой висок клас модуларен пациентен монитор. Цветен TFT LCD екран, размер 10.4 инча, резолюция 800*480 пиксела. Заключване на екрана: Сензорният екран трябва да се заключва за почистване чрез натискане на един бутон. Потребителят трябва да има възможност да конфигурира заключването от 10—60 сек, или постоянно. Замразяване на екрана: Потребителят да може да заключи кривите върху екрана за преглед и по-подробно наблюдение на пациента през това време. Да поддържа функция за снимка на екрана с едно кликване. Да има Бързи бутони, за бърз и лесен достъп до определени функции или извършване на операции.1. Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г., неупотребявано и да не е мостра; да имасъответната „СЕ“ маркировка; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалнатапроизводствена листа на производителя.2 Предлаганата медицинска апаратура следва да отговаря на минималните изисквания от техническатаспецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.3. Доставеният апарат следва да включва всички кабели и принадлежности, необходими за правилната му работаи всичко останало, с което производителят е обявил, че оферираният апарат се комплектува, както и ръководствоза употреба на апаратурата на български език.4. Гаранционен срок: Гаранционният срок на доставената апаратура не може да е по-кратък от 12 /дванадесет/месеца, като този срок започва да тече от датата на извършване на монтаж и въвеждане в експлоатация надоставената апаратура.5. Изпълнение на доставките: Доставките се изпълняват при готовност от страна на Изпълнителя в рамките насрока, посочен в договора. Освен доставката изпълнението включва монтаж, въвеждане в експлоатация надоставената апаратура и обучение за работа на персонала.6. Обучението за работа на персонала за работа с доставената апаратура ще се осъществява на мястото надоставка, посочено в договора или на друго място, уговорено между страните. Срокът, за който Изпълнителятследва да извърши обучението на служители на Възложителя за работа с доставената апаратура е до 2 работнидни, считано от датата на монтаж и въвеждане в експлоатация на доставената медицинска апаратура.Плащането се извършва, по банков път, в срок до 20 дни, след датата на издаване на оригинална фактура идвустранно подписан протокол за приемане на извършената доставка, осъществен монтаж и пускане вексплоатация на договорираната апаратура и извършено обучениеВсички изисквания относно техническите параметри на апарата са подробно посочени в Приложение №1 -Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:2
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 2 броя Спринцовкова инфузионна помпа. Да има приспособление за каскадно свързване на 2 и повече помпи. Да има 4 режима на работа, включително по време, по скорост на вливане и по пациентно тегло. Да работи със захранване от централна ел. мрежа и вградена батерия. Батерията да осигурява независима работа за 7 часа при скорост на вливане 5 мл/час. Да е с автоматична детекция на размера на спринцовката: 10/20/30/50/60 мл. Да има аудио-визуална алармена система с 12 различни вида аларми1. Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г., неупотребявано и да не е мостра; да имасъответната „СЕ“ маркировка; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалнатапроизводствена листа на производителя.2 Предлаганата медицинска апаратура следва да отговаря на минималните изисквания от техническатаспецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.3. Доставеният апарат следва да включва всички кабели и принадлежности, необходими за правилната му работаи всичко останало, с което производителят е обявил, че оферираният апарат се комплектува, както и ръководствоза употреба на апаратурата на български език.4. Гаранционен срок: Гаранционният срок на доставената апаратура не може да е по-кратък от 12 /дванадесет/месеца, като този срок започва да тече от датата на извършване на монтаж и въвеждане в експлоатация надоставената апаратура.5. Изпълнение на доставките: Доставките се изпълняват при готовност от страна на Изпълнителя в рамките насрока, посочен в договора. Освен доставката изпълнението включва монтаж, въвеждане в експлоатация надоставената апаратура и обучение за работа на персонала.6. Обучението за работа на персонала за работа с доставената апаратура ще се осъществява на мястото надоставка, посочено в договора или на друго място, уговорено между страните. Срокът, за който Изпълнителятследва да извърши обучението на служители на Възложителя за работа с доставената апаратура е до 2 работнидни, считано от датата на монтаж и въвеждане в експлоатация на доставената медицинска апаратура.Плащането се извършва, по банков път, в срок до 20 дни, след датата на издаване на оригинална фактура идвустранно подписан протокол за приемане на извършената доставка, осъществен монтаж и пускане вексплоатация на договорираната апаратура и извършено обучениеВсички изисквания относно техническите параметри на апарата са подробно посочени в Приложение №1 -Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:3
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 2 броя Фетални монитори. Да има Цветен TFT LCD дисплей минимум 7 инча и резолюция 800 х 480 пиксела. Отчитане на сърдечната честота на плода - обхват от не повече от 50 до не по- малко от 210 удара в минута. Ултразвуков трансдюсер - честота 1 MHz. Отчитане на маточна активност - обхват от 0 до 100 единици (%). Вграден принтер със скорост на печат 1, 2, 3 см/мин.1. Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г., неупотребявано и да не е мостра; да имасъответната „СЕ“ маркировка; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалнатапроизводствена листа на производителя.2 Предлаганата медицинска апаратура следва да отговаря на минималните изисквания от техническатаспецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.3. Доставеният апарат следва да включва всички кабели и принадлежности, необходими за правилната му работаи всичко останало, с което производителят е обявил, че оферираният апарат се комплектува, както и ръководствоза употреба на апаратурата на български език.4. Гаранционен срок: Гаранционният срок на доставената апаратура не може да е по-кратък от 12 /дванадесет/месеца, като този срок започва да тече от датата на извършване на монтаж и въвеждане в експлоатация надоставената апаратура.5. Изпълнение на доставките: Доставките се изпълняват при готовност от страна на Изпълнителя в рамките насрока, посочен в договора. Освен доставката изпълнението включва монтаж, въвеждане в експлоатация надоставената апаратура и обучение за работа на персонала.6. Обучението за работа на персонала за работа с доставената апаратура ще се осъществява на мястото надоставка, посочено в договора или на друго място, уговорено между страните. Срокът, за който Изпълнителятследва да извърши обучението на служители на Възложителя за работа с доставената апаратура е до 2 работнидни, считано от датата на монтаж и въвеждане в експлоатация на доставената медицинска апаратура.Плащането се извършва, по банков път, в срок до 20 дни, след датата на издаване на оригинална фактура идвустранно подписан протокол за приемане на извършената доставка, осъществен монтаж и пускане вексплоатация на договорираната апаратура и извършено обучениеВсички изисквания относно техническите параметри на апарата са подробно посочени в Приложение №1 -Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:4
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 1 брой Реанимационна маса за новородени. Да има Удобен достъп до пациента за извършване на необходимите манипулации. Подвижни прозрачни странични панели на леглото за максимална видимост и достъпност с възможност за отваряне навън и демонтаж. Горен нагревател за лъчисто отопление с възможност за наклон под ъгъл 0°, 30°, 60° и 90° двупосочно. Мануален и сервоконтрол на температурата в границите мин. 34,5-37,5 °С. Мек матрак за бебето с размери: дължина мин. 76 cm и ширина мин. 59 cm. Количка с 4 антистатични колела, 2 от които със спирачки.1. Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г., неупотребявано и да не е мостра; да имасъответната „СЕ“ маркировка; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалнатапроизводствена листа на производителя.2 Предлаганата медицинска апаратура следва да отговаря на минималните изисквания от техническатаспецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.3. Доставеният апарат следва да включва всички кабели и принадлежности, необходими за правилната му работаи всичко останало, с което производителят е обявил, че оферираният апарат се комплектува, както и ръководствоза употреба на апаратурата на български език.4. Гаранционен срок: Гаранционният срок на доставената апаратура не може да е по-кратък от 12 /дванадесет/месеца, като този срок започва да тече от датата на извършване на монтаж и въвеждане в експлоатация надоставената апаратура.5. Изпълнение на доставките: Доставките се изпълняват при готовност от страна на Изпълнителя в рамките насрока, посочен в договора. Освен доставката изпълнението включва монтаж, въвеждане в експлоатация надоставената апаратура и обучение за работа на персонала.6. Обучението за работа на персонала за работа с доставената апаратура ще се осъществява на мястото надоставка, посочено в договора или на друго място, уговорено между страните. Срокът, за който Изпълнителятследва да извърши обучението на служители на Възложителя за работа с доставената апаратура е до 2 работнидни, считано от датата на монтаж и въвеждане в експлоатация на доставената медицинска апаратура.Плащането се извършва, по банков път, в срок до 20 дни, след датата на издаване на оригинална фактура идвустранно подписан протокол за приемане на извършената доставка, осъществен монтаж и пускане вексплоатация на договорираната апаратура и извършено обучениеВсички изисквания относно техническите параметри на апарата са подробно посочени в Приложение №1 -Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:5
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 20 броя Механично болнично легло, окомплектовано с болничен матрак с водонепромокаем калъф. Механично легло с четири секции, със стоманена рамка и повърхност със специално анти-корозионно покритие. Опции за лесно изправяне на торса или краката в частта на колената на пациента. Да е оборудвано с прибиращи се към леглото странѝци, предпазващи пациента от падане. Странѝците да са оборудвани със заключващи се механизми. Големи колела, оборудвани със здрави спирачки. Функции:• Повдигане на торса на пациента: от 0 до 75%;• Повдигане на колената на пациента: от 0 до 35%.1. Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г., неупотребявано и да не е мостра; да имасъответната „СЕ“ маркировка; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалнатапроизводствена листа на производителя.2 Предлаганата медицинска апаратура следва да отговаря на минималните изисквания от техническатаспецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.3. Доставеният апарат следва да включва всички кабели и принадлежности, необходими за правилната му работаи всичко останало, с което производителят е обявил, че оферираният апарат се комплектува, както и ръководствоза употреба на апаратурата на български език.4. Гаранционен срок: Гаранционният срок на доставената апаратура не може да е по-кратък от 12 /дванадесет/месеца, като този срок започва да тече от датата на извършване на монтаж и въвеждане в експлоатация надоставената апаратура.5. Изпълнение на доставките: Доставките се изпълняват при готовност от страна на Изпълнителя в рамките насрока, посочен в договора. Освен доставката изпълнението включва монтаж, въвеждане в експлоатация надоставената апаратура и обучение за работа на персонала.6. Обучението за работа на персонала за работа с доставената апаратура ще се осъществява на мястото надоставка, посочено в договора или на друго място, уговорено между страните. Срокът, за който Изпълнителятследва да извърши обучението на служители на Възложителя за работа с доставената апаратура е до 2 работнидни, считано от датата на монтаж и въвеждане в експлоатация на доставената медицинска апаратура.Плащането се извършва, по банков път, в срок до 20 дни, след датата на издаване на оригинална фактура идвустранно подписан протокол за приемане на извършената доставка, осъществен монтаж и пускане вексплоатация на договорираната апаратура и извършено обучениеВсички изисквания относно техническите параметри на апарата са подробно посочени в Приложение №1 -Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:6
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 2 броя Транспортна болнична носилка с регулируема височина. Стоманена конструкция – прахово боядисана. Регулируема височина /от 50до 90 см. ±10 см./ с хидравлична помпа, управлявана с педал. Регулируема облегалка за глава с газов амортисьор. Фиксиран матрак, цвят тъмно син, тъмно кафяв, тъмно лилав. Стойка за инфузия с регулируема височина. Подвижни странични релси. Въртящи се колела, две от които със спирачка. Товароносимост не по-малко от 180 кг.О1. Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г., неупотребявано и да не е мостра; да имасъответната „СЕ“ маркировка; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалнатапроизводствена листа на производителя.2 Предлаганата медицинска апаратура следва да отговаря на минималните изисквания от техническатаспецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.3. Доставеният апарат следва да включва всички кабели и принадлежности, необходими за правилната му работаи всичко останало, с което производителят е обявил, че оферираният апарат се комплектува, както и ръководствоза употреба на апаратурата на български език.4. Гаранционен срок: Гаранционният срок на доставената апаратура не може да е по-кратък от 12 /дванадесет/месеца, като този срок започва да тече от датата на извършване на монтаж и въвеждане в експлоатация надоставената апаратура.5. Изпълнение на доставките: Доставките се изпълняват при готовност от страна на Изпълнителя в рамките насрока, посочен в договора. Освен доставката изпълнението включва монтаж, въвеждане в експлоатация надоставената апаратура и обучение за работа на персонала.6. Обучението за работа на персонала за работа с доставената апаратура ще се осъществява на мястото надоставка, посочено в договора или на друго място, уговорено между страните. Срокът, за който Изпълнителятследва да извърши обучението на служители на Възложителя за работа с доставената апаратура е до 2 работнидни, считано от датата на монтаж и въвеждане в експлоатация на доставената медицинска апаратура.Плащането се извършва, по банков път, в срок до 20 дни, след датата на издаване на оригинална фактура идвустранно подписан протокол за приемане на извършената доставка, осъществен монтаж и пускане вексплоатация на договорираната апаратура и извършено обучениеВсички изисквания относно техническите параметри на апарата са подробно посочени в Приложение №1 -Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:7
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 20 броя болнични шкафчета. Изработено от ABS пластмаса или еквивалентно, за лесно почистване и дезинфекция. С голям шкаф отдолу, с рафтче, чекмедже от горе и подвижна масичка/табла за хранене. Отстрани да има закачалка/и. Да е с 4 броя колела – две от които със спирачки. Цвят – бял, светло син, сив, резида /може и комбинирано/. Приблизителни Размери: 465x470x790 мм. / ±5 мм.Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г.,  неупотребявано и да не е мостра; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалната производствена листа на производителя.   Предлаганото медицинско оборудване следва да отговаря на минималните изисквания от техническата спецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.  Плащането се извършва, по банков път, в срок до 20 дни, след датата на издаване на оригинална фактура идвустранно подписан протокол за приемане на извършената доставка, осъществен монтаж и пускане вексплоатацияПараметрите, техническите характеристики и условията за доставка са подробно описани в Приложение №1 - Техническа спецификация.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:8
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 1 брой Апарат за лимфен дренаж. 12 канален апарат за лимфен дренаж. Интерфейс за управление на системата през цветен тъч-скрийн панел с минимални размери 5,5“. Минимум 20 заложени терапевтични програми в паметта на апарата с приложения за медицински и естетични процедури. Наличие на вградена терапевтична енциклопедия с описание на терапевтичните протоколи. Терапевтичната енциклопедия да дава оказания за повторяемост на процедурата за всяка диагноза, както и за паузите между терапиите за всеки терапевтичен протокол.. Възможност за избор на терапевтични режими на работа с апарата: • ергономичен, • стандартен, • експертен1. Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г., неупотребявано и да не е мостра; да имасъответната „СЕ“ маркировка; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалнатапроизводствена листа на производителя.2 Предлаганата медицинска апаратура следва да отговаря на минималните изисквания от техническатаспецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.3. Доставеният апарат следва да включва всички кабели и принадлежности, необходими за правилната му работаи всичко останало, с което производителят е обявил, че оферираният апарат се комплектува, както и ръководствоза употреба на апаратурата на български език.4. Гаранционен срок: Гаранционният срок на доставената апаратура не може да е по-кратък от 12 /дванадесет/месеца, като този срок започва да тече от датата на извършване на монтаж и въвеждане в експлоатация надоставената апаратура.5. Изпълнение на доставките: Доставките се изпълняват при готовност от страна на Изпълнителя в рамките насрока, посочен в договора. Освен доставката изпълнението включва монтаж, въвеждане в експлоатация надоставената апаратура и обучение за работа на персонала.6. Обучението за работа на персонала за работа с доставената апаратура ще се осъществява на мястото надоставка, посочено в договора или на друго място, уговорено между страните. Срокът, за който Изпълнителятследва да извърши обучението на служители на Възложителя за работа с доставената апаратура е до 2 работнидни, считано от датата на монтаж и въвеждане в експлоатация на доставената медицинска апаратура.Плащането се извършва, по банков път, в срок до 20 дни, след датата на издаване на оригинална фактура идвустранно подписан протокол за приемане на извършената доставка, осъществен монтаж и пускане вексплоатация на договорираната апаратура и извършено обучениеВсички изисквания относно техническите параметри на апарата са подробно посочени в Приложение №1 -Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:9
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 2 броя фетален доплер. Цветен LCD екран с висока рeзолюция. 2 MHz трансдюсер. FHR диапазон: 50-240 удара/минута. Поне три режима на работа: • в реално време, • осреднен • ръчен режимАудио изход за връзка със слушалки или рекордер. Вграден високоговорител1. Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г., неупотребявано и да не е мостра; да имасъответната „СЕ“ маркировка; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалнатапроизводствена листа на производителя.2 Предлаганата медицинска апаратура следва да отговаря на минималните изисквания от техническатаспецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.3. Доставеният апарат следва да включва всички кабели и принадлежности, необходими за правилната му работаи всичко останало, с което производителят е обявил, че оферираният апарат се комплектува, както и ръководствоза употреба на апаратурата на български език.4. Гаранционен срок: Гаранционният срок на доставената апаратура не може да е по-кратък от 12 /дванадесет/месеца, като този срок започва да тече от датата на извършване на монтаж и въвеждане в експлоатация надоставената апаратура.5. Изпълнение на доставките: Доставките се изпълняват при готовност от страна на Изпълнителя в рамките насрока, посочен в договора. Освен доставката изпълнението включва монтаж, въвеждане в експлоатация надоставената апаратура и обучение за работа на персонала.6. Обучението за работа на персонала за работа с доставената апаратура ще се осъществява на мястото надоставка, посочено в договора или на друго място, уговорено между страните. Срокът, за който Изпълнителятследва да извърши обучението на служители на Възложителя за работа с доставената апаратура е до 2 работнидни, считано от датата на монтаж и въвеждане в експлоатация на доставената медицинска апаратура.Плащането се извършва, по банков път, в срок до 20 дни, след датата на издаване на оригинална фактура идвустранно подписан протокол за приемане на извършената доставка, осъществен монтаж и пускане вексплоатация на договорираната апаратура и извършено обучениеВсички изисквания относно техническите параметри на апарата са подробно посочени в Приложение №1 -Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:10
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 1 брой цитологична ценрофуга. Двойно филтърна технология. Възможност за настройване силата на вакуума и силата на натиск на филтъра. Най-малко 6 режима на работа. Диаметър на филтрите: 14 мм и 20 мм. Капацитет: най-малко 50 препарата/час. Работна температура: от 5 °C до 35 °C. Размери: 28 x 38 x 22 см. Тегло: не повече от 14 кг.1. Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г., неупотребявано и да не е мостра; да имасъответната „СЕ“ маркировка; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалнатапроизводствена листа на производителя.2 Предлаганата медицинска апаратура следва да отговаря на минималните изисквания от техническатаспецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.3. Доставеният апарат следва да включва всички кабели и принадлежности, необходими за правилната му работаи всичко останало, с което производителят е обявил, че оферираният апарат се комплектува, както и ръководствоза употреба на апаратурата на български език.4. Гаранционен срок: Гаранционният срок на доставената апаратура не може да е по-кратък от 12 /дванадесет/месеца, като този срок започва да тече от датата на извършване на монтаж и въвеждане в експлоатация надоставената апаратура.5. Изпълнение на доставките: Доставките се изпълняват при готовност от страна на Изпълнителя в рамките насрока, посочен в договора. Освен доставката изпълнението включва монтаж, въвеждане в експлоатация надоставената апаратура и обучение за работа на персонала.6. Обучението за работа на персонала за работа с доставената апаратура ще се осъществява на мястото надоставка, посочено в договора или на друго място, уговорено между страните. Срокът, за който Изпълнителятследва да извърши обучението на служители на Възложителя за работа с доставената апаратура е до 2 работнидни, считано от датата на монтаж и въвеждане в експлоатация на доставената медицинска апаратура.Плащането се извършва, по банков път, в срок до 20 дни, след датата на издаване на оригинална фактура идвустранно подписан протокол за приемане на извършената доставка, осъществен монтаж и пускане вексплоатация на договорираната апаратура и извършено обучениеВсички изисквания относно техническите параметри на апарата са подробно посочени в Приложение №1 -Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:11
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 1 брой Гъвкав ендоскоп за изследване в лицево – челюстната област. Ендоскопска апаратура за изследване в лицево – челюстната област, фаринкс, ларинкс, около носни кухини, горната част на трахеята и хранопровода, състояща се от:• Подвижен Видео-Риноларингоскоп;• Камера;• Универсален адаптор за камера .Тип на ендоскопа :Гъвкав с оптично влакно, с дължина от 18 до 25 см-1 брой. Наличие на собствен монитор за наблюдение в реално време с висока резолюция. Възможност за огъване на проксималната част с цел -изследвания на обекта от различни направления. Възможности за свързване с:• USB порт на персонален компютър• Телевизор през AV – портВъзможност за заснемане на статични и видеофайлове, последните с продължителност от 15 до 20 минути. Възможност за запис на файловете на карта с формат Secure Digital /или еквивалентно/.1. Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г., неупотребявано и да не е мостра; да имасъответната „СЕ“ маркировка; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалнатапроизводствена листа на производителя.2 Предлаганата медицинска апаратура следва да отговаря на минималните изисквания от техническатаспецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.3. Доставеният апарат следва да включва всички кабели и принадлежности, необходими за правилната му работаи всичко останало, с което производителят е обявил, че оферираният апарат се комплектува, както и ръководствоза употреба на апаратурата на български език.4. Гаранционен срок: Гаранционният срок на доставената апаратура не може да е по-кратък от 12 /дванадесет/месеца, като този срок започва да тече от датата на извършване на монтаж и въвеждане в експлоатация надоставената апаратура.5. Изпълнение на доставките: Доставките се изпълняват при готовност от страна на Изпълнителя в рамките насрока, посочен в договора. Освен доставката изпълнението включва монтаж, въвеждане в експлоатация надоставената апаратура и обучение за работа на персонала.6. Обучението за работа на персонала за работа с доставената апаратура ще се осъществява на мястото надоставка, посочено в договора или на друго място, уговорено между страните. Срокът, за който Изпълнителятследва да извърши обучението на служители на Възложителя за работа с доставената апаратура е до 2 работнидни, считано от датата на монтаж и въвеждане в експлоатация на доставената медицинска апаратура.Плащането се извършва, по банков път, в срок до 20 дни, след датата на издаване на оригинална фактура идвустранно подписан протокол за приемане на извършената доставка, осъществен монтаж и пускане вексплоатация на договорираната апаратура и извършено обучениеВсички изисквания относно техническите параметри на апарата са подробно посочени в Приложение №1 -Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:12
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 1 брой Апарат за пиезо костна хирургия. Високо технологично многофункционално устройство за генериране на ултразвукови вибрации по време на операции, върху костната тъкан– 1 брой. Области на приложение:• Орална хирургия;• Челюстно-лицева хирургияРазмери: приблизително 285 мм х 260 мм х 122 мм/ ± 10 мм/. Продължителност на операциите: 60 сек./ ± 10 сек/ Оперативна дейност 10 сек. / ± 5 сек./Пауза. Напрежение: 220-240 V∼50 Hz/60Hz 50VA. Работна честота: 24-36 KHz. Воден поток: 20∼90 ml/m;1. Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г., неупотребявано и да не е мостра; да имасъответната „СЕ“ маркировка; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалнатапроизводствена листа на производителя.2 Предлаганата медицинска апаратура следва да отговаря на минималните изисквания от техническатаспецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.3. Доставеният апарат следва да включва всички кабели и принадлежности, необходими за правилната му работаи всичко останало, с което производителят е обявил, че оферираният апарат се комплектува, както и ръководствоза употреба на апаратурата на български език.4. Гаранционен срок: Гаранционният срок на доставената апаратура не може да е по-кратък от 12 /дванадесет/месеца, като този срок започва да тече от датата на извършване на монтаж и въвеждане в експлоатация надоставената апаратура.5. Изпълнение на доставките: Доставките се изпълняват при готовност от страна на Изпълнителя в рамките насрока, посочен в договора. Освен доставката изпълнението включва монтаж, въвеждане в експлоатация надоставената апаратура и обучение за работа на персонала.6. Обучението за работа на персонала за работа с доставената апаратура ще се осъществява на мястото надоставка, посочено в договора или на друго място, уговорено между страните. Срокът, за който Изпълнителятследва да извърши обучението на служители на Възложителя за работа с доставената апаратура е до 2 работнидни, считано от датата на монтаж и въвеждане в експлоатация на доставената медицинска апаратура.Плащането се извършва, по банков път, в срок до 20 дни, след датата на издаване на оригинална фактура идвустранно подписан протокол за приемане на извършената доставка, осъществен монтаж и пускане вексплоатация на договорираната апаратура и извършено обучениеВсички изисквания относно техническите параметри на апарата са подробно посочени в Приложение №1 -Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:13
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 1 брой „4К Микроскопска камера, софтуер и монитор. Микроскопска камера - Цветна цифрова камера с CMOS сензор (1/2.3)". Самостоятелна работа без необходимост от компютър, с директна визуализация на монитор. Разделителна способност 4К - 12МР. JPG изображения с разделителна способност 12 МР. Управление на камерата през компютър или през мишка. Директен запис на USB памет. Монитор LED, 24".1. Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г., неупотребявано и да не е мостра; да имасъответната „СЕ“ маркировка; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалнатапроизводствена листа на производителя.2 Предлаганата медицинска апаратура следва да отговаря на минималните изисквания от техническатаспецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.3. Доставеният апарат следва да включва всички кабели и принадлежности, необходими за правилната му работаи всичко останало, с което производителят е обявил, че оферираният апарат се комплектува, както и ръководствоза употреба на апаратурата на български език.4. Гаранционен срок: Гаранционният срок на доставената апаратура не може да е по-кратък от 12 /дванадесет/месеца, като този срок започва да тече от датата на извършване на монтаж и въвеждане в експлоатация надоставената апаратура.5. Изпълнение на доставките: Доставките се изпълняват при готовност от страна на Изпълнителя в рамките насрока, посочен в договора. Освен доставката изпълнението включва монтаж, въвеждане в експлоатация надоставената апаратура и обучение за работа на персонала.6. Обучението за работа на персонала за работа с доставената апаратура ще се осъществява на мястото надоставка, посочено в договора или на друго място, уговорено между страните. Срокът, за който Изпълнителятследва да извърши обучението на служители на Възложителя за работа с доставената апаратура е до 2 работнидни, считано от датата на монтаж и въвеждане в експлоатация на доставената медицинска апаратура.Плащането се извършва, по банков път, в срок до 20 дни, след датата на издаване на оригинална фактура идвустранно подписан протокол за приемане на извършената доставка, осъществен монтаж и пускане вексплоатация на договорираната апаратура и извършено обучениеВсички изисквания относно техническите параметри на апарата са подробно посочени в Приложение №1 -Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:14
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 2 броя LED операционна лампа тип ”Кокиче“ на подвижен статив. Мобилна на статив с 4 или 5 колела. Интензитет мин.100 кLux . Фиксиран фокус. Източник на светлина –студена LED. Живот на LED лампите >50 000 часа. Цветна температура : от 4000 К до 4500 К. Вграден ключ за електронна промяна на интензитета на светлина и включване и изключване на лампата. Лампата да е окомплектована с всички необходими аксесоари и консумативи необходими за работата и.1. Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г., неупотребявано и да не е мостра; да имасъответната „СЕ“ маркировка; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалнатапроизводствена листа на производителя.2 Предлаганата медицинска апаратура следва да отговаря на минималните изисквания от техническатаспецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.3. Доставеният апарат следва да включва всички кабели и принадлежности, необходими за правилната му работаи всичко останало, с което производителят е обявил, че оферираният апарат се комплектува, както и ръководствоза употреба на апаратурата на български език.4. Гаранционен срок: Гаранционният срок на доставената апаратура не може да е по-кратък от 12 /дванадесет/месеца, като този срок започва да тече от датата на извършване на монтаж и въвеждане в експлоатация надоставената апаратура.5. Изпълнение на доставките: Доставките се изпълняват при готовност от страна на Изпълнителя в рамките насрока, посочен в договора. Освен доставката изпълнението включва монтаж, въвеждане в експлоатация надоставената апаратура и обучение за работа на персонала.6. Обучението за работа на персонала за работа с доставената апаратура ще се осъществява на мястото надоставка, посочено в договора или на друго място, уговорено между страните. Срокът, за който Изпълнителятследва да извърши обучението на служители на Възложителя за работа с доставената апаратура е до 2 работнидни, считано от датата на монтаж и въвеждане в експлоатация на доставената медицинска апаратура.Плащането се извършва, по банков път, в срок до 20 дни, след датата на издаване на оригинална фактура идвустранно подписан протокол за приемане на извършената доставка, осъществен монтаж и пускане вексплоатация на договорираната апаратура и извършено обучениеВсички изисквания относно техническите параметри на апарата са подробно посочени в Приложение №1 -Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:15
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 2 броя Настолен вакуум аспиратор. Хирургичен вакуум-аспиратор за аспирация на телесни течности при възрастни и деца. Поликарбонатен /или еквивалентно/ автоклавируем (121°С) буркан със система против препълване: 1L. Аспирационен поток ≥ 40 L/min. Манометър ( bar/ кPa). Вакуум: ≥ 0.80 bar/ - 80кPa . Режим на работа: непрекъснат.1. Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г., неупотребявано и да не е мостра; да имасъответната „СЕ“ маркировка; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалнатапроизводствена листа на производителя.2 Предлаганата медицинска апаратура следва да отговаря на минималните изисквания от техническатаспецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.3. Доставеният апарат следва да включва всички кабели и принадлежности, необходими за правилната му работаи всичко останало, с което производителят е обявил, че оферираният апарат се комплектува, както и ръководствоза употреба на апаратурата на български език.4. Гаранционен срок: Гаранционният срок на доставената апаратура не може да е по-кратък от 12 /дванадесет/месеца, като този срок започва да тече от датата на извършване на монтаж и въвеждане в експлоатация надоставената апаратура.5. Изпълнение на доставките: Доставките се изпълняват при готовност от страна на Изпълнителя в рамките насрока, посочен в договора. Освен доставката изпълнението включва монтаж, въвеждане в експлоатация надоставената апаратура и обучение за работа на персонала.6. Обучението за работа на персонала за работа с доставената апаратура ще се осъществява на мястото надоставка, посочено в договора или на друго място, уговорено между страните. Срокът, за който Изпълнителятследва да извърши обучението на служители на Възложителя за работа с доставената апаратура е до 2 работнидни, считано от датата на монтаж и въвеждане в експлоатация на доставената медицинска апаратура.Плащането се извършва, по банков път, в срок до 20 дни, след датата на издаване на оригинална фактура идвустранно подписан протокол за приемане на извършената доставка, осъществен монтаж и пускане вексплоатация на договорираната апаратура и извършено обучениеВсички изисквания относно техническите параметри на апарата са подробно посочени в Приложение №1 -Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:16
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 2 броя биомиксер. Устройство за вземане и миксиране на цяла кръв – 2 бр. Да разполага с широка и удобна за работа поставка за кръвния сак. Да запаметява минимум 100 дарявания. Да разполага с USB вход. Да разполага с голям и удобен за работа дисплей – мин. 12 х 2 см. Дисплеят да дава минимум следната информация: - дата и час; - зададеният обем кръв; - скорост на потока на кръвта; - време на кръводаряването; - прогрес надаряванетоДа позволява монтиране на стойка, на която да могат да се поставят допълнителни аксесоари за работа с апарата като контролен панел, скенер и др., и която дава светлинен сигнал при завършване на даряването и в случай на аларма по време на работа на апарата.1. Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г., неупотребявано и да не е мостра; да имасъответната „СЕ“ маркировка; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалнатапроизводствена листа на производителя.2 Предлаганата медицинска апаратура следва да отговаря на минималните изисквания от техническатаспецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.3. Доставеният апарат следва да включва всички кабели и принадлежности, необходими за правилната му работаи всичко останало, с което производителят е обявил, че оферираният апарат се комплектува, както и ръководствоза употреба на апаратурата на български език.4. Гаранционен срок: Гаранционният срок на доставената апаратура не може да е по-кратък от 12 /дванадесет/месеца, като този срок започва да тече от датата на извършване на монтаж и въвеждане в експлоатация надоставената апаратура.5. Изпълнение на доставките: Доставките се изпълняват при готовност от страна на Изпълнителя в рамките насрока, посочен в договора. Освен доставката изпълнението включва монтаж, въвеждане в експлоатация надоставената апаратура и обучение за работа на персонала.6. Обучението за работа на персонала за работа с доставената апаратура ще се осъществява на мястото надоставка, посочено в договора или на друго място, уговорено между страните. Срокът, за който Изпълнителятследва да извърши обучението на служители на Възложителя за работа с доставената апаратура е до 2 работнидни, считано от датата на монтаж и въвеждане в експлоатация на доставената медицинска апаратура.Плащането се извършва, по банков път, в срок до 20 дни, след датата на издаване на оригинална фактура идвустранно подписан протокол за приемане на извършената доставка, осъществен монтаж и пускане вексплоатация на договорираната апаратура и извършено обучениеВсички изисквания относно техническите параметри на апарата са подробно посочени в Приложение №1 -Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:17
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 1 брой дефибрилатор. Асинхронен бифазен дефибрилатор-1бр. Да извършва анализ на сърдечния ритъм, даващ препоръки за дефибрилация. Режим на работа: Автоматичен и Полу-автоматичен. Вградена звукови аларми, гласови команди на български език. LCD eкран ≤ 5 инча, за мониториране на: сърдечен ритъм, ЕKГ отвеждане:• Брой дефибрилаии• Брой камерна фибрилация-тахикардия• Общо време за реанимацияХарактеристики:• Мощност 130-360 J; • Сърдечна честота 30-300 bpm;• Време за зареждане Захранване :Lithium battery с капацитет 100 шока (360J). Размери 26 х 26 х 8,5 см. ± 5 см.1. Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г., неупотребявано и да не е мостра; да имасъответната „СЕ“ маркировка; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалнатапроизводствена листа на производителя.2 Предлаганата медицинска апаратура следва да отговаря на минималните изисквания от техническатаспецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.3. Доставеният апарат следва да включва всички кабели и принадлежности, необходими за правилната му работаи всичко останало, с което производителят е обявил, че оферираният апарат се комплектува, както и ръководствоза употреба на апаратурата на български език.4. Гаранционен срок: Гаранционният срок на доставената апаратура не може да е по-кратък от 12 /дванадесет/месеца, като този срок започва да тече от датата на извършване на монтаж и въвеждане в експлоатация надоставената апаратура.5. Изпълнение на доставките: Доставките се изпълняват при готовност от страна на Изпълнителя в рамките насрока, посочен в договора. Освен доставката изпълнението включва монтаж, въвеждане в експлоатация надоставената апаратура и обучение за работа на персонала.6. Обучението за работа на персонала за работа с доставената апаратура ще се осъществява на мястото надоставка, посочено в договора или на друго място, уговорено между страните. Срокът, за който Изпълнителятследва да извърши обучението на служители на Възложителя за работа с доставената апаратура е до 2 работнидни, считано от датата на монтаж и въвеждане в експлоатация на доставената медицинска апаратура.Плащането се извършва, по банков път, в срок до 20 дни, след датата на издаване на оригинална фактура идвустранно подписан протокол за приемане на извършената доставка, осъществен монтаж и пускане вексплоатация на договорираната апаратура и извършено обучениеВсички изисквания относно техническите параметри на апарата са подробно посочени в Приложение №1 -Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-182900:obj:18
Classification
CPV / 33100000
Description
Доставка на 3 броя манипулационна количка. Корпуса на количката – метална конструкция, прахово боядисана. 3 броя рафтове от неръждаема стомана. 2 броя чекмеджета. Вградени дръжки. Повърхност - устойчива на удари, надрасквания и на химикали дезинфектанти. Да е с 4 броя колела – две от които със спирачки.Оборудването следва да е ново, произведено не по-рано от 2021 г.,  неупотребявано и да не е мостра; да се доставя в оригинална опаковка с ненарушена цялост и да е в актуалната производствена листа на производителя.   Предлаганото медицинско оборудване следва да отговаря на минималните изисквания от техническата спецификация на възложителя или да притежава по-добри параметри.  Параметрите, техническите характеристики и условията за доставка са подробно описани в Приложение №1 - Техническа спецификация.

Parties

Roles
buyer
Organization name
"Mnogoprofilna bolnitsa za aktivno lechenie d - r Ivan Seliminski - Sliven" AD
Street address
bul.HRISTO BOTEV No..1
Locality
gr. Sliven
Postal code
8800
Country
BG
Contact name
Mariana Stoykova
E-mail
zop.mbal_sl@abv.bg
Phone
+359 44611778
Website
Link

Organization data Organization in JSON