Bulgaria - Sofia: Repair and maintenance services of measuring apparatus

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-181375:2023-181375
Date
2023-03-27
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-181375

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Repair and maintenance services of measuring apparatus
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-04-28 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изисквания.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът да е изпълнил дейности с предмет, идентичен или сходен с предмета на настоящата поръчка за последните три години, считано от датата на подаване на офертата. Под дейноси „сходни“ с предмета на поръчката следва да се разбира техническа поддръжка на анализатори за алкохол в дъха “Draeger Alcotest 7510” или еквивалентни. Възложителят не поставя изисквания за обема на изпълнените дейности.Информацията за съответствието с изискването участникът посочва в Част IV: Критерии за подбор, Раздел В: Технически и професионални способности, „За поръчки за услуги: извършени услуги от конкретния вид“ от еЕЕДОП. Съответствието с изискването се доказва със списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършените услуги изпълнени за последните три години, считано от датата на подаване на офертата.2. Участникът да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнение на обществената поръчка. Информацията за съответствие с изискването участникът посочва в еЕЕДОП, Част IV, Раздел В, поле „Образователна и професионална квалификация“. Съответствие с изискването се доказва със списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионалната компетентност на лицата, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.3. Участникът да прилага система за управление на качеството БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, издаден на името на участника с обхват гаранционно обслужване и/или сервизно обслужване на анализатори за алкохол в дъха.Информацията за съответствие с изискването участникът посочва в ЕЕДОП, Част ІV, Раздел Г „Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“. Съответствие с изискването се доказва представяне на заверено копие на валиден сертификат БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент. Сертификатът трябва да е издаден на името на участника от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието или еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът да е изпълнил минимум една дейност с предмет, идентичен или сходен с предмета на настоящата поръчка за последните три години от датата на подаване на офертата. Под дейноси „сходни“ с предмета на поръчката следва да се разбира техническа поддръжка на анализатори за алкохол в дъха “Draeger Alcotest 7510” или еквивалентни. Възложителят не поставя изисквания за обема на изпълнените дейности.2. Участникът да разполага минимум с 2 (две) технически лица, които ще извършват техническата поддръжка на анализаторите, които следва да притежават:2.1. професионална компетентност – средно и/или висше в областта на електрониката или електротехниката или радио-комуникациите или компютърни информационни технологии или преминат курс на обучение по някоя от специалностите в посочената област, или еквивалентни технически специалности;2.2. професионален опит - минимум тригодишен опит, придобит при техническа поддръжка или гаранционно обслужване или следгаранционно обслужване или ремонт на анализатори за алкохол в дъха и/или аналогични технически средства.2.3 да имат преминат курс при производителя на анализатор за алкохол в дъха тип “Draeger Alcotest 7510“ и/или оторизиран негов представител за техническа поддръжка или гаранционно обслужване или следгаранционно обслужване или ремонт на анализаторите предмет на поръчката.3. Участникът да притежава валиден сертификат за внедрена система за управление на качеството по БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен, издаден на името на участника с обхват гаранционно обслужване и/или сервизно обслужване на анализатори за алкохол в дъха.Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отваряне на заявленията за участие или офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. Преди подписване на договора определеният за изпълнител представя документи, удостоверяващи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с поставените критерии за подбор, включително за третите лица и подизпълнителите, ако има такива. Третите лица трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет и за тях трябва да не са налице основанията за отстраняване от процедурата. Когато участникът е посочил, че ще ползва капацитета на трети лица за доказване на съответствието с критериите за подбор или ще ползва подизпълнители, за всяко от тези лица се представя отделен еЕЕДОП. При участие на обединения, които не са юридически лица, да се спазват изискванията на чл. 59, ал. 6 и чл. 67, ал. 6 от ЗОП.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-03-27 - 2023-04-28
Value
772 750.00 BGN
Minimum value
772 750.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-181375:obj:1
Classification
CPV / 50411000
Description
Следгаранционно абонаментно техническо обслужване на 159 (сто петдесет и девет) броя анализатори за алкохол в дъха тип “Draeger Alcotest 7510“, от подписването на договора;Следгаранционно абонаментно техническо обслужване допълнително на 249 (двеста четиридесет и девет) броя от 01.02.2024 г. до приключване на договора или до изчерпване на финансовия ресурс, общо на 408 (четиристотин и осем) броя анализатори за алкохол в дъха тип “Draeger Alcotest 7510“ .

Parties

Roles
buyer
Organization name
Ministerstvo na vatreshnite raboti
Street address
ul. 6-ti septemvri No.29
Locality
Sofiya
Postal code
1000
Country
BG
Contact name
Elena Stefanova Gavrilova
E-mail
esgavrilova@mvr.bg
Phone
+359 29823653
Website
Link

Organization data Organization in JSON