Bulgaria - Pleven: Medical consumables

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-125510:2023-125510
Date
2023-03-01
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-125510

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Pleven: Medical consumables
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2023-04-03 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участниците трябва да са регистрирани като търговци и да имат право да осъществяват търговия на едро с медицински изделия.За доказване, при поискване, участниците трябва да представят заверено от тях копие с гриф: „Вярно с оригинала”, подпис и „мокър” печат на разрешение/удостоверение или документ за търговия на едро с медицински изделия (в приложимите случаи), съгласно чл. 77, ал. 1 от ЗМИ, издадено на участника или Разрешение за търговия на едро и/или внос на медицински изделия, издадено от регулаторен орган на друга държава членка, съгласно Глава девета от ЗЛПХМ. В случай, че участникът попада в разпоредбата на чл. 77, ал. 2 от ЗМИ, такъв документ не е необходим, а само декларация, в която описва наличието на това обстоятелствo.Деклариране: В ЕЕДОП Част VI: „Критерии за подбор”, раздел А: "Годност" следва да се посочи разрешението за извършване на търговия на едро с медицински изделия.Доказване: Документите, с които се доказва съответствие със зададения критерий за подбор могат да се изискват при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП и чл. 112 от ЗОП, а именно заверено от тях копие с гриф: „Вярно с оригинала”, подпис и „мокър” печат на разрешение/удостоверение или документ за търговия на едро с медицински изделия (в приложимите случаи), съгласно чл. 77, ал. 1 от ЗМИ, издадено на участника или Разрешение за търговия на едро и/или внос на медицински изделия, издадено от регулаторен орган на друга държава членка, съгласно Глава девета от ЗЛПХМ. В случай, че участникът попада в разпоредбата на чл. 77, ал. 2 от ЗМИ, такъв документ не е необходим, а само декларация, в която описва наличието на това обстоятелство.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансовото състояние на участниците в процедурата.

Technical/professional eligibility:

1. Участниците трябва да прилагат системи за управление на качеството – наличие на сертификат за внедрена система за управление на качеството EN ISO 9001:2015 или еквивалентен/и.Деклариране: Изисканата информация относно доказване на съответствието с посочения критерий за подбор, участниците следва да декларират в част ІV, раздел „Г“: „Сертификати от независими органи, удостоверяващи стандарти за осигуряване на качеството“ от eЕЕДОП, като посочват информация относно наличието на валиден сертификат за управление на качеството на медицинските изделия съгласно изискванията на стандарт (ISO 9001:2015) EN, БДС ЕN ISO 9001:2015 (или еквивалент) на участника, с обхват на сертификата, съответен на предмета на поръчката или еквивалент, позволяващ да се извършва дейността, предмет на поръчката, издател, дата на издаване и дата на валидност на сертификата. Доказване: Доказателствата се представят от участника, определен за изпълнител, съгласно чл. 112, ал. 1 ЗОП или в хода на процедурата в случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, като участникът предоставя заверено копие на валиден Сертификат за управление на качеството съгласно изискванията на стандарт или еквивалент, за дейност с обхват, сходен с предмета на обществената поръчка или еквивалент. 2.Участниците трябва да разполагат с документ на името на производителя, удостоверяващ съответствието на предлагания продукт с CE марка. Деклариране: Изисканата информация относно доказване на съответствието с посочения критерий за подбор, участниците следва да декларират в част ІV, раздел „В” - За поръчки за доставки: Сертификати от институции по контрол на качеството.Доказване: на основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП или преди сключване на договора, участниците представят доказателство за съответствие на оферираните медицински изделия с СЕ марка, съгласно Закона за медицинските изделия – валидна декларация за съответствие с СЕ марка, издадена от производителя или упълномощен представител, и валиден сертификат за СЕ марка издаден от нотифициран орган – заверено от участника копие с гриф: „Вярно с оригинала”, подпис и „мокър” печат на участника, а когато документът е на чужд език да бъде придружен с превод на български език. Участникът следва да посочи за коя номенклатурна единица и обособена позиция се отнася конкретния документ.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-03-01 - 2023-04-03
Value
15 216 366.00 BGN
Minimum value
15 216 366.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-125510:obj:1
Classification
CPV / 33140000
Description
Настоящата обособена позиция включва 37 (тридесет и седем ) каталога , представляващи медицински изделия и консумативи, за краткост „артикули“,  необходими за различните клиники и отделения в лечебното заведение.Пълното описание на изделията, включени в обособената позиция са описани подробно по вид, количество, единица мярка и работна характеристика в приложената към документацията Техническа спецификация - Приложение №1.Всеки участник може да участва за един, няколко каталога .Каталозите , съдържащи по няколко артикула в себе си, следва да се оферират заедно. Неоферирането на някой от артикулите в съответния каталог, води до частично отстраняване по този каталог. Класирането ще се извършва по стойност в лева без ДДС общо за каталога.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-125510:obj:2
Classification
CPV / 33140000
Description
Настоящата обособена позиция включва от  44 /четиридесет и четири/ каталога , представляващи медицински изделия и консумативи, за краткост „артикули“,  необходими за различните клиники и отделения в лечебното заведение.Пълното описание на изделията, включени в обособената позиция са описани подробно по вид, количество, единица мярка и работна характеристика в приложената към документацията Техническа спецификация - Приложение №1.Всеки участник може да участва за един, няколко каталога .Каталозите , съдържащи по няколко артикула в себе си, следва да се оферират заедно. Неоферирането на някой от артикулите в съответния каталог, води до частично отстраняване по този каталог. Класирането ще се извършва по стойност в лева без ДДС общо за каталога

Parties

Roles
buyer
Organization name
UNIVERSITETSKA MNOGOPROFILNA BOLNITsA ZA AKTIVNO LEChENIE - D-R GEORGI STRANSKI EAD
Street address
ul. GEORGI KOChEV No..8-A
Locality
gr. Pleven
Postal code
5800
Country
BG
Contact name
Lora Iliyanova Gerasimova
E-mail
lora.gerasimova_umbalpleven@abv.bg
Phone
+359 64886113
Website
Link

Organization data Organization in JSON