Bulgaria - Sofia: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-121485:2023-121485
Date
2023-02-27
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-121485

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction work
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-03-29 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да притежава Удостоверение за регистрация в Централен професионален регистър на строителя към Строителната камара за строежи минимум I група, V категория, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.При подаване на офертата, изпълнението на изискването се декларира в Част IV раздел А ЕЕДОП, като се посочват и съответните национални бази данни, в които се съдържат декларираните обстоятелства, или се посочват компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, са длъжни да предоставят информация.Документ за доказване: Копие на Удостоверение за регистрация в Централен професионален регистър на строителя към Строителната камара за изпълнение на строежи, заверено с „Вярно с оригинала” и подпис на представляващия участника. За чуждестранни лица – аналогичен документ доказващ такава регистрация в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата, в която са установени и/или удостоверение съгласно чл. 25а от Закона за камарата на строителите.

Economic/financial eligibility:

Участниците следва да имат застраховка „Професионална отговорност” с покритие съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.При подаване на офертата, съответствието с изискването се декларира в част IV, раздел ,,Б” от ЕЕДОП.Документ за доказване: Доказателство за притежаваната от тях застраховка „Професионална отговорност“, на участниците в строителството, заверени с „Вярно с оригинала“ и подпис на представляващия участника.

Economic/financial minimum level:

За изпълнението на поръчката е необходимо участниците да притежават валидна застраховка „Професионална отговорност“ на участниците в строителството по чл. 171 от ЗУТ с минимална застрахователна сума в размер на: 70 000.00 лв.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да прилага система за управление на качеството в съответствие със стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен, включващ в обхвата си „Строителство”.Сертификатът трябва да е издаден в съответствие с чл. 64, ал. 5 от ЗОП. Възложителят допуска и възможностите по чл. 64, ал. 6 – 8 от ЗОП.При подаване на офертата, съответствието с изискването се декларира в част IV, раздел ,,Г“ от ЕЕДОП, като участникът посочва издаващата сертификата организация и срока му на валидност.2. Участникът следва да прилага система за опазване на околната среда в съответствие с БДС EN ISO 14001:2015 или еквивалентен. Сертификатът трябва да е издаден в съответствие с чл. 64, ал. 5 от ЗОП. Възложителят допуска и възможностите по чл. 64, ал. 6 – 8 от ЗОП.При подаване на офертата, съответствието с изискването се декларира в част IV, раздел ,,Г“ от ЕЕДОП, като участникът посочва издаващата сертификата организация и срока му на валидност.3. Участникът следва да разполага с персонал и с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката. При подаване на офертата, съответствието с изискването се декларира в част IV, раздел ,,В“ от ЕЕДОП.Изисквано минимално ниво: Участниците трябва да разполагат с екип от собствени или наети лица, които ще отговарят за изпълнението, включително:3.1. Технически ръководител – отговарящ на изискванията съгласно чл. 163а от ЗУТ или еквивалент на изискванията на цитираната разпоредба.3.2. Координатор по безопасност и здраве – отговарящ на изискванията съгласно чл. 5, от Наредба № 2 от 2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на СМР или еквивалент на изискванията на цитираната разпоредба.Документи за доказване: 1. Копие на валиден сертификат за внедрена система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен, включващ в обхвата си „Строителство”.2. Копие на валиден сертификат за прилагане на система за опазване на околната среда в съответствие с БДС EN ISO 14001:2015 или еквивалентен, издаден на негово име. 3. Съответствието с поставеното изискване се доказва с представянето на списък на персонала, който ще изпълнява поръчката и на членовете на ръководния състав (съдържащ: три имена, позицията която ще изпълнява лицето), които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-02-27 - 2023-03-29
Value
180 000.00 BGN
Minimum value
180 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-121485:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Description
Обектът на обществената поръчка е извършване на ремонтни дейности, включващи подмяна на подова настилка и дограма, хидроизолация на покрива, доставка и монтаж на окачен таван и климатизация на зала „Зимна градина“ на седми етаж в сградата на ГДПБЗН, находяща се в гр. София, ул. „Пиротска“ № 171А. Необходимо е подмяна на съществуващата подова настилка и дограма, хидроизолиране на покрива, монтаж на окачен таван, вентилация и климатизация.Договорът по настоящата обществена поръчка е под условие съгласно чл. 114 от ЗОП - при откриване на процедурата не е осигурено финансиране. Изпълнението на договора започва след осигуряване на финансиране от страна на Възложителя и изпращане на уведомително писмо от възложителя до изпълнителя за осигурено финансиране.Всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му.Срокът за изпълнение на СМР е до 60 (шестдесет) календарни дни, считано от датата на подписване на двустранен протокол за стартиране на дейностите. Подписването на двустранен протокол за стартиране на дейностите е в срок до 30 календарни дни от датата на уведомителното писмо за осигурено финансиране.В срока за подаване на оферти, участниците следва да извършат предварителен оглед на обекта предмет на поръчката.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Glavna direktsiya "Pozharna bezopasnost i zashtita na naselenieto" (GDPBZN) - MVR
Street address
ul. Pirotska 171 A
Locality
Sofiya
Postal code
1309
Country
BG
Contact name
Sashka Kamenova Stoyanova
E-mail
skstoyanova.160@mvr.bg
Phone
+359 296010291
Website
Link

Organization data Organization in JSON