Bulgaria - Sofia: Travel agency, tour operator and tourist assistance services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-106412:2023-106412
Date
2023-02-20
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-106412
Releases
2023-02-20 (ocds-pyfy63:2023-106412:2023-106412)
2023-06-09 (ocds-pyfy63:2023-106412:2023-346235)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Travel agency, tour operator and tourist assistance services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (40)
- Quality: брой индивидуални пътувания (15)
- Quality: минимален брой пътуващи при групови пътувания (25)
- Quality: минимален брой пътуващи с един полет (20)
Award period
2023-03-20 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците трябва да притежават валидна регистрация за извършване на туроператорска и/или туристическаагентска дейност в съответствие с чл. 61, ал. 4 от Закона за туризма (ЗТ) и да са вписани в Националниятуристически регистър по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗТ или да са лице по чл. 62 от Закона за туризма. В съответствие стекста на § 4, ал. 1 от Преходните и заключителните разпоредби на Закона за туризма, възложителят ще приема ирегистрацията на туроператори и/или туристически агенти, извършена по отменения Закон за туризма. Зачуждестранните участници – да имат право да правят резервации и издават или да продават самолетни билети ида са вписани в аналогичен регистър (ако е приложимо) или да притежават аналогично разрешение или членствов определена организация, съгласно законодателството на държавата, в която са установени (чл.60, ал. 1 ЗОП).При подаване на офертата, участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на ЧастIV: „Критерии за подбор“, Раздел А „Годност“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).Участникът посочва данни за номер, дата и издател на документа за регистрация/вписване, както и данни за какъввид дейност е регистриран/вписан (туроператорска, туристическа агентска дейност, туроператорска и туристическаагентска дейност). Чуждестранните лица посочват и данни за документа, удостоверяващ правото им да извършватсъответната туристическа дейност съгласно законодателството на държавата, в която са установени, или сепозовават на нормативния акт и съответното правно основание, по силата на което имат право да извършватдейността.Документи за валидна регистрация/вписване, издадени от компетентния орган и удостоверяващи право заизвършване на съответната дейност, освен в случай че обстоятелствата, които се доказват с удостоверението, неса достъпни чрез публичен безплатен регистър или информацията или достъпът до нея не се предоставят откомпетентния орган на възложителя по служебен път.

Economic/financial eligibility:

Участниците следва да имат валидна задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ съгласно чл. 97,ал. 1 от Закона за туризма. За чуждестранни лица – еквивалентна валидна застраховка, покриваща отговорносттаза причинени вреди вследствие на неразплащане със своите контрагенти, включително при неплатежоспособности несъстоятелност. През срока на изпълнение на договора следва да се поддържа валидна застраховка.

Economic/financial minimum level:

При подаване на офертата, участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на ЧастIV: „Критерии за подбор“, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние“ от ЕЕДОП, като предоставяинформация относно: документа (номера, датата на издаване и издателя на застрахователната полица);застрахованото лице; предмет на застраховката (застрахователно покритие); срок на валидност на застраховката;лимит на отговорност (застрахователна сума) и валута, съгласно Наредбата за условията и реда за сключване надоговор за задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“.В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор е:Заверен или оригинален документ за валидна застраховка „Отговорност на туроператора“ или еквивалентен,удостоверяващ съответствието с поставения критерий за подбор, издадени от застрахователя, удостоверяващналичието на договор с участника за задължителна застраховка, а за чуждестранни лица – еквивалент.

Technical/professional eligibility:

1.През последните три години, считано от датата на подаване на офертата, участникът трябва да е изпълнил*успешно поне три дейности, идентична или сходна с предмета** и обема*** на настоящата поръчка.* Под „изпълнил” се разбират такива дейности, които, независимо от датата на сключването им, са приключили впосочения по-горе период.** Под дейност, идентична или сходна с предмета на настоящата поръчка, следва да се разбира резервиране,издаване и продажба на самолетни билети за превоз по въздух на пътници за спортна или друга организация сблизка степен на непредвидимост на периода и дестинацията на пътуванията и динамика на датите за отиване ивръщане.*** Под дейност, идентична или сходна с обема на настоящата поръчка, следва да се разбираосигуряване/продажба на минимум 300 самолетни билета за превоз по въздух на пътници.2. Участникът следва да разполага с персонал и/или с ръководен състав с професионална компетентност заизпълнение на поръчката (чл. 63,ал. 1, т. 5 ЗОП) oт минимум седем лица, осъществяващи единствено функции по продажба на самолетни билети, което се доказва с трудов договор.3. Участникът следва да разполага средногодишно с персонал от минимум десет служителя (чл. 63, ал. 1, т. 7 ЗОП).Участникът следва да представи информация за средносписъчния годишен брой на персонала и броя начленовете на ръководния състав за последните три години.

Technical/professional minimum level:

Съответствието си с поставения критерий за подбор, участниците декларират както следва:При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на ЧастIV, Раздел В „Технически и професионални способности“ от ЕЕДОП.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-02-20 - 2023-03-20
Value
770 000.00 BGN
Minimum value
770 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-106412:obj:1
Classification
CPV / 63500000
Description
Обществената поръчка е с предмет „Осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж за нуждите на Българската федерация по волейбол”. Целта на обществената поръчка е предоставяне на качествени услуги по осигуряването на самолетни билети за превоз на пътници и багаж, в т.ч. осигуряване на медицински застраховки при поискване от Възложителя, за всеки отделен случай, при пътувания в страната и чужбина за нуждите на Българската федерация по волейбол. Прогнозните количества на самолетните билети са около 900 самолетни билета и около 450 медицински застраховки. Количества са прогнозни. Възложителят има право при необходимост от самолетни билети и/или медицински застраховки над посочените количества да прави заявки до достигане на максималната стойност на договора. Към настоящия момент финансирането не е осигурено изцяло и се предвижда приложение на разпоредбата на чл. 114 изр. второ от ЗОП.

Parties

Roles
buyer
Organization name
BaLGARSKA FEDERATsIYa PO VOLEYBOL Sdruzhenie
Street address
ul. Nezabravka No. 23-25
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1113
Country
BG
Contact name
Ana Velkova, advokat
E-mail
ani.velkova@bael.eu
Phone
+359 894600016
Website
Link

Organization data Organization in JSON