Bulgaria - Valchi dol: Refuse recycling services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-063632:2023-063632
Date
2023-01-31
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-063632
Releases
2023-01-31 (ocds-pyfy63:2023-063632:2023-063632)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Valchi dol: Refuse recycling services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-02-27 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят поставя изискване участниците да притежават валидно разрешение издадено по реда на чл.67 от Закона за управление на отпадъците или Комплексно разрешително по чл.117 от Закон за опазване на околната среда /ЗООС/ или еквивалентно, за дейности по предварително третиране на смесени битови отпадъци.Удостоверяване: При подаване на оферта, обстоятелството се декларира в Част IV, Раздел А, т. 3 от еЕЕДОП;Доказване: В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал.1, т.2 от ЗОП, изискването се доказва със заверено от участника копие на валидно разрешение издадено по реда на чл. 67 от Закона за управление на отпадъците или Комплексно разрешително по чл. 117 от ЗООС или еквивалентно, за дейности по предварително третиране на смесени отпадъци.Съгласно чл. 60 от Закона за обществените поръчки, чуждестранните участници могат да докажат регистрацията си в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. В случай че бъде определен за изпълнител, преди сключване на договора чуждестранният участник следва да представи документ че има право да извършва възлаганите дейности на територията на Република България, включително че е получил разрешение, издадено по реда на чл. 67 от Закона за управление на отпадъците или Комплексно разрешително по чл. 117 от ЗООС или еквивалентно, за дейности по предварително третиране на смесени битови отпадъци.При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за регистрация се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва услугата, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние към участниците.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът трябва да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката.Участникът трябва разполага при изпълнение на договора с въведена в експлоатация инсталация за предварително третиране на отпадъци, разполагаща с:- автомобилна везна за входящ и изходящ контрол;- зона за приемане на отпадъци;- зона за сепариране;- зона за шредиране на отпадъците;- зона за биологично третиране на биоразградими отпадъци;2. Участникът следва да е изпълнил през по следните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, поне една дейност/и с предмет и обем идентични или сходни с тези на предмета на поръчката.3. Участникът следва да разполага с внедрена система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт EN БДС ISO 9001:2015 (или еквивалентен), както и внедрени системи за опазване на околната среда EN БДС ISO 14001:2015 (или еквивалентен) и здравословните и безопасни условия на труд EN БДС ISO 45001:2018 (или еквивалентен) в обхват приложим към предмета на поръчката (дейност/и свързани с третиране на отпадъци).

Technical/professional minimum level:

1. Участникът трябва да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката.Участникът трябва разполага при изпълнение на договора с въведена в експлоатация инсталация за предварително третиране на отпадъци, разполагаща с:- автомобилна везна за входящ и изходящ контрол;- зона за приемане на отпадъци;- зона за сепариране;- зона за шредиране на отпадъците;- зона за биологично третиране на биоразградими отпадъци;2. Участникът следва да е изпълнил през по следните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, поне една дейност/и с предмет и обем идентични или сходни с тези на предмета на поръчката.Под „дейност/и, идентична/и или сходна/и с предмета на обществената поръчка“ следва да се разбира: „услуга по предварително третиране на смесени битови отпадъци включваща дейности по: сепариране на рециклируеми и/или годни за друго оползотворяване отпадъци; подготовка за оползотворяване на горими отпадъци; биологично третиране на органична фракция, отделена от смесения битов отпадък, идентични или сходни с прогнозното количество на смесен битов отпадък, който се генерира от жизнената, търговската, производствената и други дейности на Община Вълчи дол, възлизащо на общо на 2800 (две хиляди и осемстотин) тона/годишно.3. Участникът следва да разполага с внедрена система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт EN БДС ISO 9001:2015 (или еквивалентен), както и внедрени системи за опазване на околната среда EN БДС ISO 14001:2015 (или еквивалентен) и здравословните и безопасни условия на труд EN БДС ISO 45001:2018 (или еквивалентен) в обхват приложим към предмета на поръчката (дейност/и свързани с третиране на отпадъци).
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-01-31 - 2023-02-27
Value
570 000.00 BGN
Minimum value
570 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-063632:obj:1
Classification
CPV / 90514000
Description
Предварителното третиране на смесените битови отпадъци, генерирани на територията на Община Вълчи дол, чрез механично и биологично третиране в инсталация осигурена от участника, включващо сепариране на рециклируеими отпадъци за последващо оползотворяване и третиране на отделената органична фракция (чрез процеси на компостиране/ферментация). Третиране на зелените отпадъци от поддържане на обществени зелени площи, паркове и градини, чрез компостиране или анаеробно разграждане. Системата за събиране и транспортиране на смесени битови отпадъци обхваща всичките селища на територията на община Вълчи дол, а именно: гр. Вълчи дол, с. Бояна, с. Брестак, с. Войводино, с. Генерал Киселово, с. Генерал Колево, с. Добротич, с. Есеница, с. Звънец, с. Изворник, с. Искър, с. Калоян, с. Караманите, с. Кракра, с. Метличина, с. Михалич, село и гара Оборище, с. Радан войвода, с. Стефан Караджа, с. Страхил, с. Червенци и с. Щипско. Годишното количество смесени битови отпадъци, което се генерира от жизнената, търговска, производствена и други дейности, от жителите и обитателите на общината, възлиза на около 2 500 (две хиляди и петстотин) тона/г., а от поддържане на обществени площи, паркове и градини на около 300 (триста) тона/годишно.

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINA VaLChI DOL
Street address
pl. HRISTO BOTEV No..1
Locality
gr.Valchi dol
Postal code
9280
Country
BG
Contact name
NINA GEORGIVA BELEVA
E-mail
beleva_nina@abv.bg
Website
Link

Organization data Organization in JSON