Bulgaria - Varna: Vessel repair services

Release

ID
ocds-pyfy63:2023-047372:2023-047372
Date
2023-01-24
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2023-047372
Releases
2023-01-24 (ocds-pyfy63:2023-047372:2023-047372)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Varna: Vessel repair services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (80)
- Quality: К1 - Срок заИЗВЪРШВАНЕ на ремонта (10)
- Quality: К2 - ГАРАНЦИОНЕНсрок след ремонта (10)
Award period
2023-02-27 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изисквания по чл. 59, ал. 1, т. 1 от ЗОП за годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност.

Economic/financial eligibility:

Възложителят поставя следните изисквания по чл. 59, ал. 1, т. 2 от ЗОП за икономическо и финансово състояние: Участникът да е реализирал минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, в размер на 3 000 000,00 (три милиона) лева за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността, изчислен на база годишните обороти.Посоченият период може да е по-кратък в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.За участник - чуждестранно лице оборотът се изчислява по официалния курс на БНБ за съответната валута в лева към датата на подаване на офертата.Легална дефиниция за „Оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката“ е дадена в §2, т. 67 от Допълнителните разпоредби на ЗОП.Изискуемата информация се попълва в Част ІV, Раздел Б от ЕЕДОП.Документи за доказване: При условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 и ал. 9 от ЗОП, съгласно чл. 62, ал. 1, т. 3 и т. 4 от ЗОП поставеното изискване се доказва от участника, чрез един от следните документи:• Годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен; • справка за оборота в сферата,попадаща в обхвата на обществената поръчка.

Economic/financial minimum level:

Участникът да е реализирал минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, в размер на 3 000 000,00 (три милиона) лева за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността, изчислен на база годишните обороти.

Technical/professional eligibility:

Документи за доказване:В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП се представят копия на доказателства за съответствие с изискванията на възложителя: Актуален сертификат за въведена система за управление на качеството, по стандарт EN ISO 9001:2015/ или еквивалентен/ с обхват, съгласно изискванията на т. 3.2, или доказателства за прилагането на еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, в същата област.Участникът следва да е изпълнил минимум 3 (три) услуги, които са идентични или сходни с премета на обществената поръчка, за последните три години от датата на подаване на офертата. Забележка:Под услуга с предмет, идентичен или сходен с този от обществената поръчка,следва да се разбират следните дейности: корабостроене и/или кораборемонт и/или преустройство на кораби и/или ремонт на корабни машини и механизми.Участникът следва да декларира в част ІV, Раздел В „Технически и професионални способности” от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) съответствието си с посоченото изискване.Документи за доказване:В случаите по чл.67, ал.5 от ЗОП и чл.112 от ЗОП се представя Списък на дейностите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателства за извършените услуги. Участникът сам определя вида на доказателствата, но те трябва да съдържат информация, идентична с представената в списъка и да доказват съответствие с изискваното минимално ниво.3.2. Участникът следва да разполага с регистрирано доково съоръжение (сух или плаващ док), който се намира на територията на пристанище, за което има издадено удостоверение за регистрация по чл.109 от ЗМПВВППРБ.Участникът попълва поле 9 от раздел В: Технически и професионални способности в Част IV: Критерии за подбор от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП),в което подробно описва данните за дока: технически параметри, местонахождение, правно основание за ползване и др. Документи за доказване:В случаите по чл.67, ал.5 от ЗОП и чл.112 от ЗОП се представя Декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката.3.3. Участникът да има въведена система за управление на качеството EN ISO 9001:2015 (или еквивалент) или еквивалентни мерки за осигуряване на качеството в областта, в която попада предмета на поръчката /корабосторене и /или кораборемонт и /или преустройство на кораби и/или ремонт на корабни машини и механизми или смислово-еквивалентна или по-обща формулировка/.За доказване на съответствието участниците следва да представят информация за притежаването на валиден към датата на подаване на офертата сертификат, издаден от независимо лице, акредитирано по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация

Technical/professional minimum level:

Участникът следва да е изпълнил минимум 3 (три) услуги, които са идентични или сходни с премета на обществената поръчка, за последните три години от датата на подаване на офертата. Забележка:Под услуга с предмет, идентичен или сходен с този от обществената поръчка,следва да се разбират следните дейности: корабостроене и/или кораборемонт и/или преустройство на кораби и/или ремонт на корабни машини и механизмиУчастникът следва да разполага с регистрирано доково съоръжение (сух или плаващ док), който се намира на територията на пристанище, за което има издадено удостоверение за регистрация по чл.109 от ЗМПВВППРБ.Участникът да има въведена система за управление на качеството EN ISO 9001:2015 (или еквивалент) или еквивалентни мерки за осигуряване на качеството в областта, в която попада предмета на поръчката /корабосторене и /или кораборемонт и /или преустройство на кораби и/или ремонт на корабни машини и механизми или смислово-еквивалентна или по-обща формулировка/.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2023-01-24 - 2023-02-27
Value
1 250 000.00 BGN
Minimum value
1 250 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2023-047372:obj:1
Classification
CPV / 50241100
Description
Ориентировъчно количество и обем:обемът на необходимите ремонтни дейности и количеството на задължителните за подмяна резервни части са подробно посочени в Техническата спецификация (Приложение № 1) и Ремонтната ведомост (Образец № 2) към документацията за обществената поръчка.

Parties

Roles
buyer
Organization name
INSTITUT PO OKEANOLOGIYa
Street address
ul. PaRVI MAY No..40
Locality
gr.Varna
Postal code
9000
Country
BG
Contact name
Lyubomir Ivanov Dimitrov
E-mail
geos@io-bas.bg
Phone
+359 52370486
Website
Link

Organization data Organization in JSON