Bulgaria - Sofia: Engineering design services

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-706871:2022-706871
Date
2022-12-20
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2022-706871
Releases
2022-12-20 (ocds-pyfy63:2022-706871:2022-706871)
2023-04-14 (ocds-pyfy63:2022-706871:2023-222241)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Engineering design services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2023-01-16 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Не се изисква.

Economic/financial eligibility:

Не се изисква.

Economic/financial minimum level:

Не се изисква.

Technical/professional eligibility:

Участникът следва да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката. Информацията по този критерий за подбор се попълва в Част IV, раздел В от ЕЕДОП и се представя по следния начин: посочват се лицата (техните имена), проектната част, по която съответното лице има ППП и номера на удостоверението за ППП, с който е вписано съответното лице в регистъра на КИИП и/или КАБ.При участие на чуждестранни лица, Възложителят приема лица с еквивалентна професионална квалификация/правоспособност за съответната проектна част и/или вписване в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен.Доказателствата за посочените в ЕЕДОП обстоятелства се представят при условията и по реда на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, както следва:- В случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП, за доказване на декларираното в ЕЕДОП обстоятелство участникът представя списък на персонала, в който са посочени лицата, притежаваната от тях ППП и номера на удостоверението за ППП, с който е вписано съответното лице в регистъра на КИИП и/или КАБ, както и копия на валидни удостоверения за ППП, издадени съгласно ЗКАИИП. В случай че участникът е чуждестранно лице или лице от екипа е чуждестранно лице, в списъка на персонала, който ще изпълнява поръчката, се посочва професионалната квалификация/правоспособност, еквивалентна на изискваната от възложителя, и/или вписване в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата, в която лицето е установено, и се представят документи, които доказват професионалната квалификация/правоспособност на посочените в ЕЕДОП лица да извършват проектиране по съответната проектна част.- В случаите по чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП - списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, в който са посочени лицата, притежаваната от тях ППП и номера на удостоверението за ППП, с който е вписано съответното лице в регистъра на КИИП и/или КАБ, както и копия на валидни удостоверения за ППП на посочените лица, издадени съгласно ЗКАИИП.

Technical/professional minimum level:

За обособена позиция № 1 и обособена позиция № 2 поотделно:Участникът следва да разполага с минимум 4 (четири) лица, притежаващи пълна проектантска правоспособност (ППП) и да са вписани, съгласно изискванията на Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП), в регистъра на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) и/или в регистъра на Камара на архитектите в България (КАБ), от които: – 1 (едно) лице, притежаващо удостоверение за пълна проектанска правоспособност (ППП) по част „Електрическа”, вписано в регистъра на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП); – 1 (едно) лице, притежаващо удостоверение за пълна проектанска правоспособност (ППП) по част „Геодезическа”, вписано в регистъра на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП); – 1 (едно) лице, притежаващо удостоверение за пълна проектанска правоспособност (ППП) по част „Конструктивна”, вписано в регистъра на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП); – 1 (едно) лице, притежаващо удостоверение за пълна проектанска правоспособност (ППП) по част „Архитектурна“, вписано в регистъра на Камара на архитектите в България (КАБ).
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2022-12-20 - 2023-01-16
Value
200 000.00 BGN
Minimum value
200 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-706871:obj:1
Classification
CPV / 71320000
Description
„Изготвяне на становища и цялостна проектна документация по част архитектура и част конструкции на трафопостове, намиращи се на територията на гр. София – ОЦ “Север – Изток“.Срокът на договора за всяка обособена позиция е 24 (двадесет и четири) месеца, считано от датата, на която е сключен или до достигане на максималната стойност, за която е сключен, в зависимост от това кое събитие ще настъпи първо по време. Основните видове работи и техните количества, са както следва: Проучвателни работи по части: Архитектурна: Чертежи на фасади и Разпределение на трафопост (ТП) и становище, относно състоянието на съществуващи изолации, мазилки, настилки и др. - 15 бр. проект; Конструктивнo становище: Издаване на становище, относно общото състояние на конструкцията - 15 бр. становище; Електро: Заснемане на еднолинейната и запълващата схема за ТП и становище за състоянието на електрооборудването – 15 бр. проект; Геодезия: Тахиметрична снимка и заснемане на околната растителност – 15 бр. проект; Конструктивно обследване: заснемане на свързващите конструктивни детайли, Анализ на свързващите конструктивни елементи и събиране на данни за вложените материали - 3 бр. обследване; Геоложки доклад - 3 бр. доклад; Проектантски разработки по части: Архитектурна - 15 бр. проект; Конструктивна - 15 бр. проект; Електро - 7 бр. проект; Геодезия - 7 бр. проект; ВОД и възстановяване на настилки – 12 бр. проект; Пожарна безопасност – 12 бр. проект; План за безопаснот и здраве - 12 бр. проект; План управление на строителните отпадъци -12 бр. проект; Ландшафтна архитектура - 12 бр. проект; Проекти за стоманени покриви на трафопост: по част конструктивна – 90 м2, по част архитектурна – 90 м2; Административни процедури: Съгласуване на проекта по всички части с необходимите инстанции - 9бр. проект; Процедиране за издаване на разрешение за строеж - 9 бр. разрешение; Изработване на екзекутивни чертежи за всички части - 8 бр. разрешение; Упражняване на авторски надзор - 9 бр. разрешение.Изпълнението на договора за всяка обособена позиция ще се извършва в зависимост от техническата готовност на Възложителя за възлагане на изпълнението. За възлагане на конкретните видове работи възложителят съставя документ/и за възлагане на изпълнението, съдържащ/и най-малко следната информация: обекта за проектиране и конкретните видове и количества дейности от количествено-стойностната сметка, подобектите (ако има такива), частите, които да съдържа, срокът за изпълнение на възложените дейности, съгласуване и издаване на разрешение за строеж (в случай че се изисква), цената на база единичните цени и др. Документът за възлагане на изпълнението се подписва от Възложителя и Изпълнителя или се изпраща подписан от Възложителя на факс или електронен адрес на Изпълнителя, като конкретните условия са посочени в договора.Приемането на работата по всеки документ за възлагане на изпълнението се извършва с приемателен протокол, подписан от двете страни по договора, по ред и начин, описани в договора.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-706871:obj:2
Classification
CPV / 71320000
Description
„Изготвяне на становища и цялостна проектна документация по част архитектура и част конструкции на трафопостове, намиращи се на територията на гр. София – ОЦ “Юг – Запад“.Срокът на договора за всяка обособена позиция е 24 (двадесет и четири) месеца, считано от датата, на която е сключен или до достигане на максималната стойност, за която е сключен, в зависимост от това кое събитие ще настъпи първо по време. Основните видове работи и техните количества, са както следва: Проучвателни работи по части: Архитектурна: Чертежи на фасади и Разпределение на трафопост (ТП) и становище, относно състоянието на съществуващи изолации, мазилки, настилки и др. - 15 бр. проект; Конструктивнo становище: Издаване на становище, относно общото състояние на конструкцията - 15 бр. становище; Електро: Заснемане на еднолинейната и запълващата схема за ТП и становище за състоянието на електрооборудването – 15 бр. проект; Геодезия: Тахиметрична снимка и заснемане на околната растителност – 15 бр. проект; Конструктивно обследване: заснемане на свързващите конструктивни детайли, Анализ на свързващите конструктивни елементи и събиране на данни за вложените материали - 3 бр. обследване; Геоложки доклад - 3 бр. доклад; Проектантски разработки по части: Архитектурна - 15 бр. проект; Конструктивна - 15 бр. проект; Електро - 7 бр. проект; Геодезия - 7 бр. проект; ВОД и възстановяване на настилки – 12 бр. проект; Пожарна безопасност – 12 бр. проект; План за безопаснот и здраве - 12 бр. проект; План управление на строителните отпадъци -12 бр. проект; Ландшафтна архитектура - 12 бр. проект; Проекти за стоманени покриви на трафопост: по част конструктивна – 90 м2, по част архитектурна – 90 м2; Административни процедури: Съгласуване на проекта по всички части с необходимите инстанции - 9бр. проект; Процедиране за издаване на разрешение за строеж - 9 бр. разрешение; Изработване на екзекутивни чертежи за всички части - 8 бр. разрешение; Упражняване на авторски надзор - 9 бр. разрешение.Изпълнението на договора за всяка обособена позиция ще се извършва в зависимост от техническата готовност на Възложителя за възлагане на изпълнението. За възлагане на конкретните видове работи възложителят съставя документ/и за възлагане на изпълнението, съдържащ/и най-малко следната информация: обекта за проектиране и конкретните видове и количества дейности от количествено-стойностната сметка, подобектите (ако има такива), частите, които да съдържа, срокът за изпълнение на възложените дейности, съгласуване и издаване на разрешение за строеж (в случай че се изисква), цената на база единичните цени и др. Документът за възлагане на изпълнението се подписва от Възложителя и Изпълнителя или се изпраща подписан от Възложителя на факс или електронен адрес на Изпълнителя, като конкретните условия са посочени в договора.Приемането на работата по всеки документ за възлагане на изпълнението се извършва с приемателен протокол, подписан от двете страни по договора, по ред и начин, описани в договора.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Elektrorazpredelitelni mrezhi Zapad EAD
Street address
bul. Tsarigradsko shose No. 159, BenchMark Biznes Tsentar
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1784
Country
BG
Contact name
Hristo Ivanov Chavdarov
E-mail
hristo.chavdarov@electrohold.bg
Phone
+359 28958916
Website
Link

Organization data Organization in JSON