Bulgaria - Varna: Heating engineering services for buildings

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-705121:2022-705121
Date
2022-12-19
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Varna: Heating engineering services for buildings
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2023-01-16 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците следва да са вписани в регистрите по чл. 44, ал. 1 и чл.60, ал.1 от Закона за енергийната ефективност (ЗЕЕ) или в еквивалентен регистър, съгласно законодателството на държавата, в която са установени. Участникът декларира в част ІV, буква „А“ от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) съответствието си с посочения критерий за подбор. В случаите на чл.67, ал.5 от ЗОП и чл.112 от ЗОП се представя: копия на валидни Удостоверения за вписване в регистрите на Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР) по чл. 44, ал. 1 и чл.60, ал.1 от ЗЕЕ или аналогичен документ, издаден съгласно законодателството на държавата членка, в която участникът е установен. Представянето на посочените документите не се изисква, в случаите по чл. 67, ал. 8 от ЗОП, когато обстоятелствата могат да бъдат удостоверени, чрез публичен регистър, посочен при попълването на ЕЕДОП или могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до националните бази данни на държавите членки. Чуждестранните лица следва да представят документ, с който да докажат, че имат право да изпълняват възлаганата дейност в Република България, съгласно разпоредбите на ПТЕЕ и ЗЕ и чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП. Посочените документи се представят при провеждането на вътрешно-конкурентния избор, по реда на чл.82, ал.4 от ЗОП. Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в обединението, което ще изпълнява дейност по предмета на поръчката, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/договора за създаване на обединението.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние.

Technical/professional eligibility:

Участникът следва да е изпълнил услуги през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, чиито предмет е идентичен или сходен с предмета на поръчката. Участникът декларира в част ІV, буква „В“ от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) съответствието си с посочения критерий за подбор. В случаите на чл.67, ал.5 от ЗОП и чл.112 от ЗОП се представя: Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.

Technical/professional minimum level:

Участникът следва да е изпълнил услуги през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, чиито предмет е идентичен или сходен с предмета на поръчката. * Под дейности със сходен предмет се разбира: проведено минимум едно енергийно обследване на сграда.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure

Participants: 5
Tender period
2022-12-19 - 2023-01-16
Value
2 000 000.00 BGN
Minimum value
2 000 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-705121:obj:1
Classification
CPV / 71314310
Description
Предметът на настоящата обществена поръчка е: „Обследване за енергийна ефективност на сгради, обследване за енергийна ефективност на системи за външно изкуствено осветление, обследване за енергийна ефективност на промишлени системи, самостоятелна проверка за енергийна ефективност на водогрейни котли и климатични инсталации, оценка на съответствието на инвестиционни проекти на общински обекти със съществените изисквания за енергийна ефективност, оценка на енергийни спестявания в сгради, оценка на енергийни спестявания в системи за външно изкуствено осветление, консултантски услуги“В техническата спецификация са описани количествата на видовете дейности на база предходно рамково споразумение.Обхватът, основните параметри и условията, при които ще се изпълняват дейностите, включени в обществената поръчка ще се определят при всяко конкретно възлагане по реда на чл. 82, ал. 3 и 4 от ЗОП.Критерият „най-ниска цена” е съвкупност от следните показатели: 1.Макс.ед.цена за енергийно обследване на сграда-30%;2.Макс.ед.цена за енергийно обследване на с-ма за външно изкуствено осветление-20%; 3.Макс.ед.цена за енергийно обследване на промишлена с-ма-10%; 4.Макс.ед.цена за самостоятелна проверка за ЕЕ на водогреен котел/или климатична инсталация-5%; 5.Макс.ед.цена за изготвяне оценка за съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания за ЕЕ-5%; 6.Макс.ед.цена за изготвяне оценка за енергийни спестявания в сграда-10%;7.Макс.ед.цена за изготвяне оценка за енергийни спестявания в с-ма за външно изкуствено осветление-10%;8.Макс.ед.цена за др.услуги, които се извършват от лица, вписани в регистрите по чл.44, ал.1 и чл.60, ал.1 от ЗЕЕ-10%

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINA VARNA
Street address
bul. OSMI PRIMORSKI POLK No..43
Locality
gr.Varna
Postal code
9000
Country
BG
Contact name
Zvezdalina Ivanova
E-mail
op@varna.bg
Phone
+359 52820839
Website
Link

Organization data Organization in JSON