Bulgaria - Sofia: Horticultural services

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-674864:2022-674864
Date
2022-12-05
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2022-674864

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Horticultural services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (55)
- Quality: Мерки, свързани с опазване на околната среда по време на изпълнението (15)
- Quality: Технология за изпълнение на дейностите, включени в предмета на поръчката (30)
Award period
2022-12-30 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Всеки участник в процедурата трябва да притежава регистрационен документ за извършване на дейности по събиране и транспортиране на отпадъци, издаден съгласно чл.35, ал.3 от Закона за управление на отпадъците (ЗУО) по реда на глава пета, раздел II от ЗУО и /или еквивалентно за чуждестранни лица - в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.При подаване на офертата, изпълнението на изискването се декларира в Част IV, Раздел А от ЕЕДОП, като се посочват и съответните национални бази данни, в които се съдържат декларираните обстоятелства, или се посочват компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, са длъжни да предоставят информация.

Economic/financial eligibility:

Участниците в процедурата следва да са постигнали положително съотношение между активи и пасиви по Коефициент на бърза ликвидност (К бл), съгласно т.1.2. от Методика към член 61, ал.1, т.3 от ЗОП, изчислен на база на данни от годишния финансов отчет (ГФО) на предприятието на кандидата или участника към 31 декември 2021г.

Economic/financial minimum level:

Стойността на коефициента за бърза ликвидност на кандидата или участника, следва да е не по-малко от 1,00.

Technical/professional eligibility:

Участникът следва да е изпълнил за последните три години, считано от датата на подаване на офертата, в зависимост от датата на която участникът е създаден или е започнал дейността си, услуга с предмет и обем, идентичен и/или сходен с този на поръчката.За доказване на изискването по-горе участниците представят Списък на услугите, идентични или сходни с предмета на поръчката, който се попълва в част IV, раздел ,,В“ от ЕЕДОП и съдържа информация за стойността, датите и получателите на услугите, в съответствие с нормативните изисквания при условията на чл. 67 ал. 5 и чл.112 от ЗОП.Участникът трябва да разполага с инженерно-технически персонал за изпълнение на поръчката, включващ най-малко: - 1 (един) квалифициран специалист (инж. озеленител или ландшафтен архитект), притежаващ опит по специалността не по-малко от 3 (три) години.Участникът предоставя (декларира) в част IV, раздел ,,В“ Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по-горе, в който посочва образователната и професионална квалификация, опит на лицето/лицата и когато е необходимо и данни за съответното удостоверение.Участникът трябва да разполага с техническо оборудване, което включва минимум: - Моторни косачки с дву- или четири- тактов двигател, задвижвани на колела – мин. 5 бр. - Моторна самоходна косачка–четириколесна, със седящо място за оператора, ширина на откоса мин. 100 см. и минимална мощност на двигателя 18 к.с. – мин. 2 бр. - Моторни резачки: мин. 10 бр.;- Автовишка: мин. 1 бр.;- Дробилна машина: мин. 1 бр.;- Товарно МПС камион ЕВРО 6 или ЕВРО 5: мин. 2 бр.;- Моторни коси (тримери): мин. 20 бр.- Водоноска: мин. 1 бр.- Фреза за раздробяване на дънери: мин 1бр.Участникът предоставя (декларира) в част IV, раздел ,,В“ от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата за разполагаемото техническо оборудване, което ще ползва за изпълнение на предмета на поръчката.

Technical/professional minimum level:

*Под услуги с „идентичен“ на поръчката предмет и обем следва да се разбират дейности, свързани с поддържане на зелени площи и градинки с обществено значение в междублокови пространства на площ минимум 720 дка, както и поддържане на дървесни насаждения с минимум 200 бр. единични дървета. **Под услуги със „сходен“ предмет и обем на поръчката следва да се разбират услуги, при които са се изпълнявали косене на тревни площи, събиране и извозване на окосената трева, засаждане на дървета, засаждане на храсти, засаждане на цветя и минимум още 2 (две) от изброените дейности: резитба на храсти и корони на дървета; отсичане на дървета; събиране на шума; поддържане на чистота;
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2022-12-05 - 2022-12-30
Value
1 500 000.00 BGN
Minimum value
1 500 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-674864:obj:1
Classification
CPV / 77300000
Description
В предмета на поръчката е включено изпълнението на дейности по биологично и битово почистване и поддържане на зелени площи и градинки с обществено значение в междублоковите пространства и дървесни насаждения на територията на Столична община-район „Надежда“, именно: косене на тревни площи и събиране на окосена трева; затревяване – всички операции; грапане на тревни площи; резитба на храсти; изсичане на подлест и гъсти храсти; резитба на жив плет; резитба на рози /зимна, лятна/; зазимяване на рози, отзимяване; прекопаване на рози; прекопаване на храсти; разтропяване на дървета; резитба на дървета; отсичане на дървета; изкореняване на дънери; раздробяване на клони с дробилна машина; събиране на шума; изнасяне на отсечени дървета, храсти, клони на разстояние повече от 50 м.; товарене и извозване с камион на растителни отпадъци до сметище /клони, шума, трева, цветя и др./; товарене и извозване с камион на дървен отпадък и трупи от отсечени дървета; цветно оформление /пролетни, летни/; засаждане и поливане на цветя; плевене на цветни фигури; поливане с водоноска на трева и цветни фигури; изкореняване на цветя; поддържане на чистота на масово посещавани места – оборки; метене на алеи преди и след листопад; тесане на алеи и площадки; почистване на сняг – ръчно или машинно; натоварване и извозване на камъни, бетонни отломки и др. строителни отпадъци до сметище и др.

Parties

Roles
buyer
Organization name
RAYON "NADEZhDA"
Street address
zh.k. NADEZhDA, ul. KIRIL DRANGOV No..55
Locality
gr.Sofiya
Postal code
1220
Country
BG
Contact name
Simona Terzieva
E-mail
op@so-nadejda.com
Phone
+359 24951149
Website
Link

Organization data Organization in JSON