Hungary - Cegléd: Blood-testing reagents

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-523196:2022-523196
Date
2022-09-26
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2022-523196
Releases
2022-09-26 (ocds-pyfy63:2022-523196:2022-523196)
2022-12-14 (ocds-pyfy63:2022-523196:2022-694432)

Releases in JSON

Tender

Title
Hungary - Cegléd: Blood-testing reagents
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2022-11-02 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó, és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, akivel szemben a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdésében foglalt kizáró okok bármelyike fennáll. Az eljárásból kizárásra kerül azon ajánlattevő (közös ajánlattevő) és alvállalkozó, továbbá az alkalmasság igazolásában részt vevő más szervezet, aki részéről a Kbt. 62.§ (1) és (2) bekezdés szerinti kizáró okok valamelyike az eljárás során következett be.Megkövetelt igazolási mód:A kizáró okok fenn nem állását a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 1-16. § rendelkezései szerint kell igazolni. A Kbt. 67. § (1) bekezdésében foglaltak alapján ajánlattevőnek ajánlatában az egységes európai közbeszerzési dokumentum (EEKD) benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy nem tartozik a Kbt. 62. § (1) és (2) bekezdések hatálya alá.A Kbt. 67. § (4) bekezdése alapján az ajánlattevőnek nyilatkoznia kell, hogy a szerződés teljesítéséhez nem vesz igénybe a Kbt. 62. § (1) és (2) bekezdése szerinti kizáró okok hatálya alá eső alvállalkozót. (előzetes igazolás)A Kbt. 69. § (4)-(7) bekezdésre tekintettel az ajánlattevőnek az ajánlatban előzetesen az egységes európai közbeszerzési dokumentumba foglalt nyilatkozatát kell benyújtania a kizáró okoknak való megfelelés vonatkozásában, az igazolásokat az ajánlatban nem, csak a Kbt. 69. § (4) bekezdés szerinti felhívásra kell majd csatolni.A Kbt. 62.§ tekintetében az ingyenesen elektronikusan elérhető nyilvántartásokból a kizáró okok hiányát Ajánlatkérő ellenőrzi.A Kbt. 64. §-ában foglalt esetben, amennyiben ajánlattevő élni kíván a lehetőséggel, úgy azt az egységes európai közbeszerzési dokumentumban meg kell jelölnie, valamint annak mellékleteként csatolni kell az ajánlatában a Közbeszerzési Hatóság a 188. § (4) bekezdése szerinti végleges határozatának, vagy közigazgatási per esetén a bíróság a 188. § (5) bekezdése szerinti jogerős határozatának másolati példányát. (előzetes igazolás)A kizáró okokra vonatkozóan a közbeszerzés megkezdését megelőzően kiállított igazolások is benyújthatóak (felhasználhatóak) mindaddig, ameddig az igazolásokban foglalt tény, illetve adat tartalma valós. Az ajánlatkérő - ellenkező bizonyításig - az adat valóságtartalmát az ajánlattevő erre vonatkozó külön nyilatkozata nélkül vélelmezi.A Kbt. 69. § (11a) bekezdése szerint nem kérhető a gazdasági szereplőtől olyan igazolás benyújtása, amelyet ugyanazon ajánlatkérő részére a gazdasági szereplő korábbi közbeszerzési eljárásban az EKR-ben elektronikus úton már benyújtott. Ebben az esetbenaz ajánlatkérő (4) vagy (6)-(8) bekezdés szerinti felhívására a gazdasági szereplő nyilatkozik arról, hogy mely korábbi eljárásban benyújtott igazolást kéri figyelembe venni a bírálat során.

Technical/professional eligibility:

M.1. A 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 21. § ( 1) bekezdés a) pontja, 21. § (1a)pontja és a 21/A § szerint, az ajánlati felhívás feladásának napjától visszafelé számított 3 évben teljesített (a vizsgált időszak alatt befejezett, de legfeljebb hat éven belül megkezdett) a felhívás III.1.3. pont alkalmasság minimumkövetelményei rovat M1. pontjában előírt követelményeknek megfelelő legjelentősebb szállításainak igazolását minimálisan az alábbi tartalommal:- a szerződést kötő másik fél megnevezését, címét- a teljesítés idejét (a kezdési és befejezési határidő) (év, hónap, nap)- a szállítás (szerződés) tárgyát, mennyiségét, (olyan részletezettséggel, amelybőlmegállapítható az alkalmassági minimumkövetelménynek való megfelelés)- nyilatkozatot arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelőentörtént-e.- referenciát adó személy nevét, elérhetőségét (e-mail, telefon)Amennyiben az alkalmasságot igazolni kívánó a teljesítést konzorciumban végezte, az ismertetésben szerepelnie kell, hogy a teljesítésben milyen arányban (százalékban) vett részt.Az alkalmasság igazolása több szerződésből is teljesíthető. Amennyiben több részre is tesz ajánlatot az ajánlattevő ugyanazon nagyobb mennyiségű referenciát elfogadja az ajánlatkérő a kisebb mennyiségű részeknél is. Közös ajánlattevők esetében elég, ha egyikük megfelel az előírt alkalmassági követelményeknek. A legjelentősebb referenciákat elegendő az alkalmassági követelményeknek való megfelelés mértékéig ismertetni és igazolni.Az alkalmassági követelmények igazolására a 321/2015. (X.30.) Korm.rendelet 2. § (5) bekezdésére hivatkozással Ajánlatkérő kéri a formanyomtatvány IV. részében szereplő részletes információk megadását.Az előírt alkalmassági követelményeknek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek.Az alkalmasság igazolása tekintetében irányadóak a Kbt. 65. § (6)-(7), valamint a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 24. § (1) bekezdései.A Kbt. 69. § (11a) bekezdése szerint nem kérhető a gazdasági szereplőtől olyan igazolás benyújtása, amelyet ugyanazon ajánlatkérő részére a gazdasági szereplő korábbi közbeszerzési eljárásban az EKR-ben elektronikus úton már benyújtott. Ebben az esetbenaz ajánlatkérő (4) vagy (6)-(8) bekezdés szerinti felhívására a gazdasági szereplő nyilatkozik arról, hogy mely korábbi eljárásban benyújtott igazolást kéri figyelembe venni a bírálat során.Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód minden rész esetében irányadó.

Technical/professional minimum level:

M.1. Alkalmatlan az ajánlattevő, ha nem rendelkezik szerződésszerűen teljesített referencia-igazolással a közbeszerzés tárgyából (véralvadási és vérszerológiai vizsgálatok reagensei) az ajánlati felhívás feladásától visszafelé számított 3 év időtartam alatt (6 éven belül) az alábbiak szerint:1.rész esetében: összesen minimum: 30 000 vizsgálatszám2.rész esetében: összesen minimum: 80 000 vizsgálatszámMinden rész esetében a minimum elvárásnak összesen kell megfelelni a 6 éven belül, több szerződésből bemutatott referenciának.Igazolási mód:Ajánlatkérő az alkalmassági követelményeknek való megfelelést a Kbt. 65.§.(4) bekezdésében előírtak figyelembevételével bírálja.Az alkalmassági követelményekre vonatkozóan a közbeszerzés megkezdését megelőzően kiállított igazolások is benyújthatóak (felhasználhatóak) mindaddig, ameddig az igazolásokban foglalt tény, illetve adat tartalma valós. Az ajánlatkérő - ellenkező bizonyításig - az adat valóságtartalmát az ajánlattevő erre vonatkozó külön nyilatkozata nélkül vélelmezi.A Kbt. 65. § (7) bekezdése alapján az előírt alkalmassági követelményeknek az ajánlattevők bármely más szervezet (vagy személy) kapacitására támaszkodva is megfelelhetnek a köztük fennálló kapcsolat jogi jellegétől függetlenül. A kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet az előírt igazolási módokkal azonos módon köteles igazolni az adott alkalmassági feltételnek történő megfelelést, továbbá köteles nyilatkozni, hogy a szerződés teljesítéséhez szükséges erőforrások rendelkezésre állnak majd a szerződés teljesítésének időtartama alatt. [Kbt. 65.§ (7) bekezdés]Ajánlattevő az alkalmasság igazolása során más szervezet kapacitására a Kbt. 65.§ (7) és (9) bekezdésben foglaltak szerinti esetekben támaszkodhat.A Kbt. 69. § (4)-(7) bekezdésre tekintettel ajánlattevőnek az ajánlatban előzetesen az egységes európai közbeszerzési dokumentumba foglalt nyilatkozatát kell benyújtania az alkalmassági követelményeknek való megfelelés vonatkozásában, az igazolásokat az ajánlatban nem, csak a Kbt. 69. § (4) bekezdés szerinti felhívásra kell majd benyújtani.Ajánlatkérő az EEKD IV. rész esetében a részletes igazolási módot kéri megadni (nem elegendő az alfa pont kitöltése).
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2022-09-26 - 2022-11-02

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-523196:obj:1
Classification
CPV / 33696200
Description
Mennyiség: 1. rész: Véralvadás vizsgálati reagensek: a vér alvadékonyságának, illetve a véralvadást szabályozó enzimrendszer működésének ellenőrzése, összesen 28 100 vizsgálatszám/12 hónap, 56 200 vizsgálatszám/24hónap, 1 db COAG XL nagykapacitású automata koagulométer és 1 db COAG L közepes kapacitású automata koagulométer készülékhez.A COAG XL nagykapacitású automata mérési sebessége: 240 PT/óra, mintakezelése: 150 vérvételi cső. A COAG L közepes kapacitású automata mérési sebessége: 120 PT/óra, mintakezelése: 150 vérvételi cső.Az ajánlatnak tartalmaznia kell a vizsgálatok elvégzéséhez szükséges rendszeroldatokat, kalibrátorokat, kontrollokat, küvettákat is a fent megnevezett automatákra vonatkoztatva. Az ajánlatban a kontrollok és kalibrálások céljára felhasznált reagensek és rendszeroldatok mennyiségét is fel kell tüntetni. A megajánlott reagenseknek és egyéb fogyóanyagoknak kompatibilisnek kell lennie a fenti készülékekhez.Részletesen a közbeszerzési dokumentumban meghatározott szakmai specifikáció, műszaki leírás szerint.Mennyiségi eltérés lehetősége a szerződés időtartama alatt a kiírás szerinti mennyiségtől a betegforgalom függvényében: + 20%, melyre fedezettel az Ajánlatkérő rendelkezik.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-523196:obj:2
Classification
CPV / 33696200
Additional classifications
CPV / 33696100
Description
Mennyiség: 2. rész: Vércsoport szerológiai vizsgálati reagensek: laboratóriumi vércsoport-meghatározása és ellenanyagszűrése, összesen 67 800 vizsgálatszám/12 hónap, 135 600 vizsgálatszám/24hónap 2 db Grifols WaDiana®Compact vércsoport szerológiai automatához.Az automata 1 óra alatt 8 mintából (cső) 32 vizsgálatot végez egy menetben (direct coombs, vcs, vcsRh, konfirmálás).Az ajánlatnak tartalmaznia kell a vizsgálatok elvégzéséhez szükséges rendszeroldatokat, kalibrátorokat, kontrollokat, küvettákat is a fent megnevezett automatákra vonatkoztatva. Az ajánlatban a kontrollok és kalibrálások céljára felhasznált reagensek és rendszeroldatok mennyiségét is fel kell tüntetni. A megajánlott reagenseknek és egyéb fogyóanyagoknak kompatibilisnek kell lennie a fenti készülékekhez.Részletesen a közbeszerzési dokumentumban meghatározott szakmai specifikáció, műszaki leírás szerint.Mennyiségi eltérés lehetősége a szerződés időtartama alatt a kiírás szerinti mennyiségtől a betegforgalom függvényében: + 20%, melyre fedezettel az Ajánlatkérő rendelkezik.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet
Street address
Törteli Út 1-3.
Locality
Cegléd
Postal code
2700
Country
HU
Contact name
Bobál István
E-mail
bobal.istvan@toldykorhaz.hu
Phone
+36 53310553
Fax
+36 53310860
Website
Link

Organization data Organization in JSON