Bulgaria - Sofia: Construction-site supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-512382:2022-512382
Date
2022-09-20
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2022-512382

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction-site supervision services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60)
- Quality: Оценка на техническо предложение (40)

Award criteria for item 2:
- Price (60)
- Quality: Оценка на техническото предложение (40)

Award criteria for item 3:
- Price (60)
- Quality: Оценка на техническото предложение (40)

Award criteria for item 4:
- Price (60)
- Quality: Оценка на техническото предложение (40)

Award criteria for item 5:
- Price (60)
- Quality: Оценка на техническото предложение (40)
Award period
2022-10-20 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Изисква се участникът в процедурата, за всяка обособена позиция, да притежава валиден Лиценз за упражняване на дейността, съгласно § 128 ПЗР към ЗИДЗУТ или валидно Удостоверение, съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ - оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор, или да притежава еквивалентен документ за такава регистрация в търговски или професионален регистър в държавата членка, в която е установен, удостоверяващ правото да извършва такава дейност, за участниците – чуждестранни лица.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/ договора за създаване на обединението.*ВАЖНО! При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че:1. За доказване на минималното изискване следва да посочи в ЕЕДОП наименование, № и дата на съответния документ!При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването, за всяка обособена позиция, се доказва с представянето на:Заверено копие от документа за Лиценз за упражняване на дейността, съгласно § 128 ПЗР към ЗИДЗУТ или валидно Удостоверение, съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ – оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор, или еквивалентен документ, издаден от компетентен орган на държава членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, съгласно чл. 166 от ЗУТ, удостоверяващ правото да извършва такава дейност, за участниците – чуждестранни лица.

Economic/financial eligibility:

Изисква се участникът в процедурата за последните три приключили финансови години да е реализиралминимален общ оборот, включително минимален оборот, в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, а именно изготвяне на Комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционен проект с основните изисквания към строежа, включително извършване на технически контрол по част „Конструктивна“ (или еквивалентна дейност – за чуждестранните лица) и/или изпълнение на консултантска/и услуга/и / строителен надзор или еквивалентна/и такава/ива (за консултантска/и услуга/и, предоставяна/и в други държави), във връзка с изпълнението на обект/и, засягащ/и ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрала/и и/или на път/ища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на улица/и, и/или на път/ища от Общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на пътно/и съоръжение/я към тях в страната, и/или на еквивалентни такива извън страната, изчислен на база годишните обороти на участника.*ВАЖНО! При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че:В случай, че участник в процедурата участва за повече от една обособена позиция, изискването ще се счита за изпълнено, ако участникът покрива по - високата от изискуемите стойности за общ оборот, включително за минимален оборот, т.е. без да се сумират!При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването, за всяка обособена позиция, се доказва с представянето на:1. удостоверения от банки или 2. годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, или3. справка за общия оборот и за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката (в свободен текст).Информацията по т. 2 и т. 3 обхваща последните три приключили финансови години, като информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от Възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който Възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

Изисква се участникът в процедурата за последните три приключили финансови години да е реализирал минимален общ оборот в размер, не по - малък от:- Обособена позиция I – 345 000 лв. без ДДС;- Обособена позиция II – 224 000 лв. без ДДС;- Обособена позиция III – 212 000 лв. без ДДС;- Обособена позиция IV – 147 000 лв. без ДДС;- Обособена позиция V – 492 000 лв. без ДДС,включително минимален оборот в размер на:- Обособена позиция I – 86 600 лв. без ДДС;- Обособена позиция II – 56 000 лв. без ДДС;- Обособена позиция III – 53 000лв. без ДДС;- Обособена позиция IV – 36 000 лв. без ДДС;- Обособена позиция V – 123 000 лв. без ДДС,в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, а именно изготвяне на Комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционен проект с основните изисквания към строежа, включително извършване на технически контрол по част „Конструктивна“ (или еквивалентна дейност – за чуждестранните лица) и/или изпълнение на консултантска/и услуга/и / строителен надзор или еквивалентна/и такава/ива (за консултантска/и услуга/и, предоставяна/и в други държави), във връзка с изпълнението на обект/и, засягащ/и ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрала/и и/или на път/ища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на улица/и, и/или на път/ища от Общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на пътно/и съоръжение/я към тях в страната, и/или на еквивалентни такива извън страната, изчислен на база годишните обороти на участника.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него.

Technical/professional eligibility:

Изисква се участникът в процедурата, за всяка обо. позиция:1.Да е изпълнил дейност/и с предмет,идентичен или сходен с този на поръчката,за посл. 3г. от датата на подаванена офертата,а именно:а)изготвяне на Комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционен проект сосновните изисквания към строежа,включително извършване на технически контрол по част „Конструктивна“ (илиеквивалентна дейност–за чуждестранните лица) и б)упражняване на строителен надзор.*ВАЖНО!При попълване на ЕЕДОП,уч-кът в процедурата трябва да има предвид,че:1.1.Дейността „изготвяне на Комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционен проект сосновните изисквания към строежа,включително извършване на тех. контрол по част „Конструктивна“ (поотн. на б. „а“) се счита за изпълнена,когато към датата на подаване на офертата същата е одобрена и приета отсъответния Възложител или компетентен орган,за което обстоятелство следва да посочи в ЕЕДОП наименование,№ и дата на съответния документ или съответен линк в публичен регистър,в който е публикувана информация засъответната услуга!1.2.Дейността „упражняване на строителен надзор“ (по отн. на б. „б“) се счита за изпълнена,когато за деклариранияобект има съставен и подписан Констативен акт обр. 15/ Протокол обр. 16 или друг документ за предаване иприемане на строежа,за което обстоятелство следва да посочи в ЕЕДОП наименование,№ и дата на съответниядокумент или съответен линк в публичен регистър,в който е публикувана информация за съответната услуга!1.3.Мин. изисквания следва да се тълкуват в кумулация,т.е. да бъдат изпълнени едновременно и двете условия поб.„а“ и „б“!1.4.Изискуемият от Възложителя опит,разписан в б. „а“ и „б“ може да бъде доказан от участниците с изпълнениетона едно или няколко възлагания,както и по отношение на един или няколко обекта!1.5.В случай,че участник в процедурата участва за повече от една обособена позиция,за изпълнение на условиятапо б. „а“ и „б“,е достатъчно да се покрият изискванията за една обособена позиция!2.Да прилага система за управление на качеството,сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (илиекв. сертификат,издаден от органи,установени в други държави членки) с обхват,включващ оценяване насъответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор по време на строителството напътища и/или на пътни съоръжения,и/или на обекти от транспортната инфраструктура.*ВАЖНО!При попълване на ЕЕДОП,уч-кът в процедурата трябва да има предвид,че:2.1.Мин. изискване може да бъде доказано с един сертификат с обхват,включващ оценяване на съответствието наинвестиционните проекти и упражняване на строит. надзор по време на строителството на пътища и/или напътни съоръжения,и/или на обекти от транспортната инфраструктура (като цяло) или с два сертификата-един собхват,включващ оценяване на съответствието на инвест. проекти и втори с обхват,включващупражняване на строителен надзор по време на строителството на пътища и/или на пътни съоръжения,и/или наобекти от транспортната инфраструктура (поотделно)!2.2.При доказване на мин. изискване е в сила разпоредбата на чл. 64,ал. 3,ал. 5,ал. 7 и ал. 8 от ЗОП!3.Да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност заизпълнението на поръчката.*ВАЖНО!При попълване на ЕЕДОП,уч-кът в процедурата трябва да има предвид,че:3.1.Едно физическо лице може да изпълнява функциите само на един експерт в офертата на един участник!3.2.Предложените служители/експерти от екипа за една обособена позиция не могат да бъдат включени в екипитепо другите обособени позиции!3.3.За предложения в процедурата КБЗ следва да посочи в ЕЕДОП наименование,№ и дата на съотв.документ/и,удостоверяващ/и завършен курс за КБЗ!3.4.За „изпълнен обект“ се счита обектът,за който има съставен и подписан Констативен акт обр. 15/Протокол обр.16 или друг документ за предаване и приемане на строежа от Възложителя, ... Продължава в поле VI.3)

Technical/professional minimum level:

1. Изисква се участникът в процедурата, за всяка обособена позиция, да е изпълнил дейност/и с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката, за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, а именно:а) изготвяне на Комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционен проект с основните изисквания към строежа, включително извършване на технически контрол по част „Конструктивна“ (или еквивалентна дейност – за чуждестранните лица), във връзка с изпълнението на обект/и, засягащ/и ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрала/и и/или на път/пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на улица/и, и/или на път/пътища от Общинската пътна мрежа (ОПМ) и/или на пътно/и съоръжение/я към тях в страната, и/или на еквивалентни такива извън страната и б) упражняване на строителен надзор, в съответствие с посочените в ЗУТ функции, или еквивалентна/и такава/ива (за консултантска/и услуга/и, предоставяна/и в други държави), във връзка с изпълнението на обект/и, засягащ/и ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрала/и и/или на път/пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на улица/и, и/или на път/пътища от Общинската пътна мрежа (ОПМ) и/или на пътно/и съоръжение/я към тях в страната, и/или на еквивалентни такива извън страната. 2.Да прилага система за управление на качеството,сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или екв. сертификат,издаден от органи,установени в други държави членки) с обхват,включващ оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор по време на строителството на пътища и/или на пътни съоръжения,и/или на обекти от транспортната инфраструктура.3.Да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, включващ най-малко:3.1 Ръководител на екипа - 1 (един) брой:Специфичен опит: опит на ръководна позиция при упражняване на строителен надзор, в съответствие с посочените в ЗУТ функции, или еквивалентни такива (за консултантски услуги, предоставяни в други държави) в минимум 1 (един) изпълнен обект за ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрала/и и/или на път/ища от РПМ, и/или на улица/и, и/или на път/ища от ОПМ, и/или на пътно/и съоръжение/я към тях в страната, и/или на еквивалентни такива извън страната.3.2 Инженер по част „Пътна“ - 1 (един) брой:Професионална област (квалификация): строителен инженер или еквивалент за чуждестранните лица.Специфичен опит: извършване на дейност/и по част „Пътна“, при упражняване на строителен надзор, в съответствие с посочените в ЗУТ функции, или еквивалентни такива (за консултантски услуги, предоставяни в други държави) в минимум 1 (един) изпълнен обект за ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрала/и и/или на път/ища от РПМ, и/или на улица/и, и/или на път/ища от ОПМ, и/или на пътно/и съоръжение/я към тях в страната, /или на еквивалентни такива извън страната, /или на еквивалентни такива извън страната.3.3 Инженер по част „Конструктивна“ - 1 (един) брой:Професионална област (квалификация): строителен инженер или еквивалент за чуждестранните лица.Специфичен опит: извършване на дейност/и по част „Конструктивна“, при упражняване на строителен надзор, в съответствие с посочените в ЗУТ функции, или еквивалентни такива (за консултантски услуги, предоставяни в други държави) в минимум 1 (един) изпълнен обект за ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрала/и и/или на път/ища от РПМ, и/или на улица/и, и/или на път/ища от ОПМ, и/или на пътно/и съоръжение/я към тях в страната, и /или на еквивалентни такива извън страната. 3.4 Инженер по част „Геодезия“ - 1 (един) брой:Професионална област (квалификация): да има висше образование по специалност „Геодезия......прод. в VI.3.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2022-09-20 - 2022-10-20
Value
712 250.00 BGN
Minimum value
712 250.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-512382:obj:1
Classification
CPV / 71521000
Additional classifications
CPV / 71530000
Description
Проекта предвижда: основен ремонт на съоръжението, като същото е с габарит Г 10.5 и дължина 376 м, и подходите към него с обща дължина 161 м; платна 2 х 4 м, тротоари 2х2 м, 4 нови фуги, скорост 50 км/ч. Предвижда се и листова хидроизолация съгласно ТС на АПИ 2014, монтиране на нови: предпазни мрежи за надлез над път с h=200 cm, нов стоманен парапет и нова ограничителна система за пътища 3N H2W4, отводняване с колекторна система.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-512382:obj:2
Classification
CPV / 71521000
Additional classifications
CPV / 71530000
Description
Изграждането на обекта е започнало през 2005г., но поради неизяснени комплексни обстоятелства, е преустановено след изграждането на устоя до кота квадри при западния бряг на реката (устой „Тетевен“). Към момента, този устой е единственият изграден конструктивен елемент от съоръжението. До устоя е изградена и подпорна стена, служеща за оформяне на подхода към моста. Ново проектно решение: Проектната разработка се намира изцяло в с. Гложене. В участъка на моста, пътят се намира ситуационно и нивелетно в права с надлъжен наклон 3.40 %. Напречният наклон на настилката е двустранен – 2.50%. Осите на подпиране на моста са нормални спрямо оста на пътя. Съоръжението е триотворно с общата дължина на връхната конструкция - 63.00 m. Габаритът на съоръжението включва: пътно платно – 8.00 m два тротоара по 2.00 mМостова конструкция: Връхната конструкция е плочогредова, сглобяемо-монолитна, тип температурно непрекъсната. Главните греди са сглобяеми, със статическа схема „проста греда”, с широк горен фланш, дължина 20.00 m и височина H=95 cm. Обединени са от монолитно изпълнена пътна плоча с дебелина 16 cm.Пътната настилка върху съоръжението е плътен асфалтобетон с полимермодифициран битум. Тротоарните блокове се изпълняват от бетон клас C 35/45. Върху тротоарите е предвидено да се монтират предпазни огради - H1W3 и пешеходни парапети с височина H=110 cm. За отводняване на пътното платно се предвиждат отводнители Ø150mm и изграждане на колекторна система за тях. Фундирането е пилотно, изпълнено посредством забивни пилоти. При пътната част, проектният габарит е Г10.50. Проектна скорост за цялото трасе – 50 км/ч.Отводняване: Предвижда се изграждане на 4бр. дъждоприемни шахти, които ще се заустят в съществуващите ревизионни шахти от общинската канализация. Две от дъждоприемните шахти ще поемат водата от колекторната система на съоръжението.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-512382:obj:3
Classification
CPV / 71521000
Additional classifications
CPV / 71530000
Description
Проектът предвижда основен ремонт на съоръжението. Габарит А 29. Габаритът на всяка посока на движение на виадукта е 13.50 м , включващ: Външен тротоар 1.00 м; Пътно платно 11.50 м; Вътрешен тротоар ( в разделителната ивица ) 1.00 м; Съоръжение: 126.4 м; Началото на участъка е на км 59+589.64 за дясно платно и 59+589.68 за ляво платно. Края на участъка е на км 59+809.10 за дясно платно и 59+809.14 за ляво платно. Автомагистрала Тракия преминава над горното течение на река Яворица и дълбоко дере с виадукт при км 59+727. Разстоянието между двете конструкции е 1.00 м. Всяка от конструкциите представлява 6 отворна, температурно – непрекъсната гредова система с пълна дължина 126.40 м (20.40+4х21.40+20.40 м).

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-512382:obj:4
Classification
CPV / 71521000
Additional classifications
CPV / 71530000
Description
Съоръжението е със седем отворна монолитна стоманобетонна връхна конструкция, система „герберова греда“ 6.5+5*22+6.5 метра. Общата дължина на моста е 130 м. От проведените огледи се установи, че част от връхната конструкция на моста е в предаварийно състояние. Главната причина за това са герберовите стави. Предвижда се подмяна на окачените части на връхната конструкция. На мястото на съществуващите главни греди ще се монтират нови предварително напрегнати на стенд греди от типа ГТ. Размерите им се уточняват по мярка от място, след демонтажа на съществуващите греди. Върху тях ще се изпълни нова плоча с оставащ кофраж от високопрофилна ламарина с височина 150mm и дебелина 1.25mm. Общата дебелина на новата плоча е 26 cm. В останалата част на моста, върху съществуващата плоча ще се изпълни доливка от минимум 8 cm.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-512382:obj:5
Classification
CPV / 71521000
Additional classifications
CPV / 71530000
Description
Съоръжението е в права с нормално разположени опори включително и устоите. Премоства ж.п. линията „София- Бургас“ както и няколко локални улици в гл. Ямбол. Състои се от четири пътни ленти, по две във всяка посока. Двата тротоара са с ширина съответно 250сm. Мостът е въведен в експлоатация през 1980 година. Надлезът се състои от 21 отвора, от които 20 са с отвор 17m метра и един отвор над ж.п. арела с отвор 35m. Общата дължина на съоръжението (между осите на опиране при устоите) е 374,60m. Предвидени са строително-монтажни работи по демонтажа и премахването на всички ограждащи елементи под съоръжението, оформящи помещения, които се използват в момента за различни дейности. В проекта са предвидени възстановителни и нови строителни работи като следва: възстановяване на нарушения по бетонното покритие и корозирала армировка по ригели, греди и колони; подмяна на част от лагерите; изпълнение на усилваща плоча; цялостна обработка на всички повърхности със защитно покритие; ремонт на тротоарите; нова настилка; подмяна на парапета и нова предпазна ограда и защитни мрежи; подмяна на осветлението.

Parties

Roles
buyer
Organization name
AGENTsIYa "PaTNA INFRASTRUKTURA"
Street address
bul. MAKEDONIYa No..3
Locality
gr.Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
Gergana Leteyska
E-mail
g.leteyska@api.bg
Phone
+359 29173219
Website
Link

Organization data Organization in JSON