Bulgaria - Sungurlare: Road construction works

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-483480:2022-483480
Date
2022-09-06
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2022-483480

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sungurlare: Road construction works
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (40)
- Quality: „Техническо предложение на участника за изпълнение на поръчката” (50)
- Quality: „Срок за изпълнение на СМР” (10)
Award period
2022-10-19 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът следва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя, съгласно Закона за камарата на строителите за изпълнение на строежи с обхват както следва:Минимално изискване: Участниците трябва да притежават регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Република България, съгласно чл.3, ал.2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС), за изпълнение на строежи втора група: „строежи от транспортната инфраструктура“, трета категория строежи или по-висока, или да притежават еквивалентна такава регистрация в професионален, или търговски регистър в държавата, в която са установени, за участниците – чуждестранни лица.Деклариране:При подаване на офертата участниците декларират съответствие с критерия за годност, като попълват раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), като посочват групата и категорията на строителните обекти, за които са вписани в Централния професионален регистър на строителя, както и номера на Удостоверението за вписване, и период на валидност.Чуждестранните участници представят информация относно вписването им в аналогичен регистър в държава- членка на ЕС или на друга държава-страна по Споразумението за ЕИО, в която са установени. Информацията за вписването следва да посочва: уеб адрес; орган или служба, издаващи документа за регистрация и точно позоваване на документа; обхвата на регистрацията и периода на валидност.Доказване: При сключване на договора участникът, избран за изпълнител следва да представи валидно към датата на сключване на договора Удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на Втора група строежи от трета категория, а чуждестранните лица - еквивалентен документ, доказващ правото му да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава – членка на ЕС или на друга държава - страна по Споразумението за ЕИО.В случай, че данните могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до национална база данни при държавите членки, Възложителя не изисква такъв документ при сключване на договора. В случаите, когато за изпълнител на поръчката е определено чуждестранно лице или обединения на чуждестранни юридически и/или физически лица, при сключване на договора следва да представи документ (удостоверение), с който да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България в съответствие с условията и реда, посочени в Закона за камарата на строителите и Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя. Изискването се поставя в съответствие с разпоредбата на чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

1. Изискване: Участниците в обществената поръчка трябва през последните 3 (три) приключили финансови години, в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейност, да са реализирали минимален общ оборот в размер на 20 000 000,00 лв. без ДДС, изчислен на база годишните обороти , включително минимален оборот в размер на 10 000 000,00 лв. без ДДС в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, а именно строителство по изграждане и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт на пътища от общинска или републиканска пътна мрежа или еквивалентно.Деклариране: При подаване на офертата участниците попълват съответното поле от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), Част IV: „Критерии за подбор“, раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“, като посочват данни за общия оборот за съответните финансови години съгласно годишните финансови отчети и данни за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.Доказване: При сключване на договора, участникът, избран за изпълнител, следва да представи заверени копия на годишните финансови отчети или техните съставни части за последните приключили 3 (три) финансови години, когато публикуването им се изисква, съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, както и Справка за общия оборот и оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от посочените документи, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП.За целите на процедурата и за яснота на участниците под „последните 3 (три) приключили финансови години“ следва да се разбират финансовите години – 2019г., 2020г. и 2021г. 2.Участникът следва да има застраховка „Професионална отговорност“ за строителство, съгласно чл.171, ал.1 от ЗУТ. Изискването за застраховка за професионална отговорност на лицата по чл.171, ал. 1 не се прилага за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България и е предоставило еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.

Economic/financial minimum level:

Участникът следва да има застраховка „Професионална отговорност“за строителство, съгласно чл.171, ал.1 от ЗУТ. Минималната застрахователна сума/застрахователното покритие да съответства за обекти трета категория строежи. УдостоверяванеДокументи, с които се доказва изпълнението на тези изисквания:При подаване на офертата участниците декларират липсата на основанията за отстраняване и съответствието с посочения критерий за подбор чрез попълване на ЕЕДОП в част IV. „Критерии за подбор“, раздел Б „Икономическо и финансово състояние“, в поле: Застрахователна полица за риск „професионална отговорност“ възлиза на: ……… като посочи застрахователната сума на сключената застраховка „Професионална отговорност“, номер на застраховката, застрахователя от когото е издадена, обхват на застрахованата дейност и срок на валидност на същата. Доказване: Преди сключване на договора участникът определен за изпълнител представя копие на застраховка „Професионална отговорност“, съгласно чл.171, ал.1 от ЗУТ за строител или еквивалентен документ /за чуждестранните лица/ съобразно декларираното в еЕЕДОП, а в случай, че срокът на валидност на полицата изтича до датата на подписване на договора – и заверено копие на новата застрахователна полица.

Technical/professional eligibility:

Техническ изисквания В съответствие с чл. 63, ал. 1 от ЗОП Възложителят определя следните минимални критерии, въз основа на които се установява, че участниците разполагат с необходимите ресурси и опит за изпълнение на поръчката при спазване на подходящ стандарт за качество: Участникът следва през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, да има изпълнена най-малко 1 (една) дейност, с предмет и обем идентичен или сходен с този на настоящата поръчка. Под дейности идентични или сходни с предмета и обема на настоящата обществена поръчка следва да се разбира: изпълнение на строителство по изграждане и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт на общинска или републиканска пътна мрежа, обект минимум трета категория, в обем минимум 9 км. Изискване за Ръководен екип за изпълнение на строителството Участниците трябва да разполагат с Ръководен екип с определена професионална компетентноост и реализиран практически опит , който ще отговаря за изпълнението на строителството, състоящ се от минимум следните технически лица:•Ръководител екип Образование и квалификация: правоспособно лице, получило диплом от акредитирано висше учебно заведение, с квалификация "строителен инженер" или еквивалентна, специалност „Пътно строителство“ или „транспортно строителство“, а за чуждестранните лица – еквивалентно образование и квалификация, когато са придобити в чужбина;Професионален опит: реализиран професионален опит минимум 5 години в областта на пътното строителство и специфичен опит като ръководител строителство на минимум един обект, сходен с предмета на настоящата поръчка, а именно строителство по изграждане и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт на общинска или републиканска пътна мрежа или еквивалентно , минимум трета категория строеж.•Технически ръководител Образование и квалификация: правоспособно лице, притежаващо степен на образование, отговарящо на изискванията на чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ или еквивалентно образование и квалификация, когато са придобити в чужбина.Професионален опит: реализиран професионален опит минимум 5 години в областта на пътното строителство и специфичен професионален опит като технически ръководител при изпълнение на минимум един обект, сходен с предмета на настоящата поръчка, а именно строителство по изграждане и/или реконструкция и/или общинска или републиканска пътна мрежа или еквивалентно, минимум трета категория строеж.•Длъжностно лице по безопасност и здраве в строителствотоОбразование и квалификация:– лице с квалификация, професионален опит и компетентност в областта на строителството, със степен на образование не по-ниска от средно специално или еквиваленто, преминало обучение за минималните изисквания за здраве и безопасни условия на труд при извършване на СМР и притежаващо валидно Удостоверение за длъжностно лице по безопасност и здраве в строителството или еквивалентен документ за чуждестранните лица, с реализиран професионален опит като длъжностно лице по безопасност и здраве при изпълнение на поне един строителен обект, сходен с предмета на настоящата поръчка, а именно строителство по изграждане и/или реконструкция и/или общинска или републиканска пътна мрежа или еквивалентно, минимум трета категория строеж.•Отговорник по контрола на качествотоОбразование и квалификация: правоспособно лице, с професионален опит и квалификация в областта на строителството, притежаващо удостоверение или сертификат за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение в строителството и за контрол на съответствието на строителните продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентно.Професионален опит: реализиран професионален опит като отговорник контрол по качеството на поне един строителен обект, сходен с предмета на настоящата поръчка, а именно строителство по изграждане и/или реконструкция и/или общинска или републиканска пътна мрежа или еквивалентно, минимум трета категория строеж.

Technical/professional minimum level:

Не се допуска едно лице да съвместява две или повече позиции в Ръководния екип, отговорен за изпълнение на строителството.Уточнение: При използването на експерти - чуждестранни лица, доказването на съответствие с поставените изисквания за образователно – квалификационна степен се удостоверява и с посочване на еквивалентни на изброените по-горе специалности. Прилагат се разпоредбите на Директива 2005/26/ЕО, както и условията и реда за признаване на професионални квалификации, придобити в други държави членки и в трети държави, с цел достъп и упражняване на регулирани професии в Република България. С Решение на Министерски съвет № 352 от 21.05.2015 г. е приет Както и съгласно чл. 59 „Прозрачност“ от изменената Директива 2005/36/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 7 септември 2005 година относно признаването на професионалните квалификации.Под „еквивалентно образование” следва да се разбира специалност, получена в чуждестранно учебно заведение в еквивалентни на тези области специалности по смисъла на ПМС 125 от 24.06.2002 г. за утвърждаване Класификатор на областите на висше образование и професионалните направления. Под „еквивалентно обучение“ следва да се разбира обучение, проведено от чуждестранен обучител на теми, еквивалентни на изискваните за съответните позиции.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2022-09-06 - 2022-10-19
Value
10 361 260.46 BGN
Minimum value
10 361 260.46 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-483480:obj:1
Classification
CPV / 45233120
Description
Основната цел на проекта е реализация на инвестиционното намерение на Община Сунгурларе за реконструкция (основен ремонт) на общински пътища на територията на общината - конкретно път BGS 2267. Проектния път обхваща две пътни отсечки: Първи участък-път BGS 2267-с.Прилеп- с.Съединение-км 3+560-км 13+680 (с. Съединение, кръстовище с републикански път Ш-7305) И Втори участък път BGS 2267 -Гара Завет”-с. Завет -км 0+000 (гара Завет, път с.Прилеп - с. Съединение км 9+800) - км 2+960 (с. Завет). Ремонта се налага поради много лошото експлоатационно състояние на пътните отсечки, констатирани повреди по покритието на пътя (асфалт), амортизирано покритие, конструкция с малка дебелина, влошено отводняване - затрупани и силно обрасли с храсти и дървета канавки и банкети, липса на хоризонтална маркировка и непълна вертикална сигнализация. Целта на проекта е реконструкция и подобряване на технико експлоатационните характеристики на проектните пътни отсечки, което ще се постигне главно с ремонт и възстановяване на платното за движение, постигане на равна и плавна повърхност за движение, максимален комфорт при пътуването, осигуряване на добро отводняване и безопасност на движение за всички участници в него. Основна цел е и повишаване носимоспособността на пътната конструкция във връзка с повишеното (и променено, като състав) транспортно натоварване и за осигуряване на максимален експлоатационен период на ремонтираната настилка. Проектът предвижда също ремонт на бордюри и тротоари в лошо техническо състояние за участъци в населените места и където има съществуващи такива елементи.

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINA SUNGURLARE
Street address
ul. GEORGI DIMITROV No..2
Locality
gr.Sungurlare
Postal code
8470
Country
BG
Contact name
Petar Stoyanov Mushiev
E-mail
petar72@yahoo.com
Website
Link

Organization data Organization in JSON