Bulgaria - Dobrich: Street-cleaning and sweeping services

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-453730:2022-453730
Date
2022-08-19
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2022-453730
Releases
2022-08-19 (ocds-pyfy63:2022-453730:2022-453730)
2023-01-23 (ocds-pyfy63:2022-453730:2023-045160)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Dobrich: Street-cleaning and sweeping services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (40)
- Quality: Методология за изпълнение (60)
Award period
2022-09-16 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изисквания.

Economic/financial eligibility:

Участникът в процедурата следва да е реализирал през последните три приключили финансови години (2019 г., 2020 г. и 2021 г.) в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, минимален оборот в размер на 5 000 000,00 (пет милиона) лева без ДДС в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.При подаване на оферта съответствието с тези критерии за подбор се доказва по следния начин: участникът попълва част ІV, раздел „Б“, от еЕЕДОП с посочване на стойностите и датите.Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи заверено копие на Годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква, както и справка в свободен текст за оборота в сферата, попадащ в обхвата на поръчката.

Economic/financial minimum level:

Участникът в процедурата следва да е реализирал през последните три приключили финансови години (2019 г., 2020 г. и 2021 г.) в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, минимален оборот в размер на 5 000 000,00 (пет милиона) лева без ДДС в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.Забележка: Под „сферата, попадаща в обхвата на поръчката“ следва да се разбират дейности, свързани с услуги по машинно и ръчно миене и метене на улици и площи за обществено ползване.

Technical/professional eligibility:

5.1. Участникът следва да е изпълнил през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, една услуга чиито предмет и обем е идентичен или сходен с предмета на обществената поръчка.Участникът декларира съответствието с изискването, като посочи необходимата информация за изпълнените услуги, идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, през последните три години, в Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел "В": „Технически и професионални способности“.В случаите на чл.67, ал.5 от ЗОП се представя: списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.5.2. Участникът да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката.При подаване на оферта съответствието с тези критерии за подбор се доказва по следния начин: участникът попълва част ІV, раздел „В“, Поле "Инструменти, съоръжения или техническо оборудване" от ЕЕДОП.В случаите на чл.67, ал.5 от ЗОП се представя: декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката. 5.3. Участникът трябва да има внедрени системи за управление на: • качеството според международно признат стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват, съответстващ минимум на обхвата на обществената поръчка, а именно почистване на улици, тротоари и места за обществено ползване;• околната среда в съответствие с изискванията на Регламент (ЕО) № 1221/2009 на Европейския парламент и на Съвета и Регламент (ЕС) 2017/1505 на Комисията, относно доброволното участие на организации в Схемата за управление по околна среда и одит (EMAS) или еквивалент, с обхват, съответстващ минимум на обхвата на обществената поръчка, а именно почистване на улици, тротоари и места за обществено ползване. При подаване на оферта съответствието с тези критерии за подбор се доказва по следния начин: участникът попълва част ІV, раздел „Г“ от еЕЕДОП.Преди сключване на договор за обществена поръчка, Възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи заверени копия на сертификати за контрол на качеството БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, на Екологичната декларация по EMAS и на Удостоверение по EMAS, или еквивалент, издадени от акредитирани лица удостоверяващи съответствието с посочените критерии за подбор. Сертификатите трябва да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация" или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.

Technical/professional minimum level:

5.1. Участникът следва да е изпълнил през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, една услуга чиито предмет и обем е идентичен или сходен с предмета на обществената поръчка.Забележка: Сходни с предмета на обществената поръчка се счита извършени услуги по машинно и ръчно миене и метене на улици и площи за обществено ползване, с обем на поддържаната площ не по-малко от 1 000 000 кв.м.5.2. Участникът да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката, както следва: • 2 (два) броя автометачки с обем на бункера минимум 5 м3. Автометачките трябва да са с минимум европейски екологичен стандарт ЕВРО 5 или еквивалент;• 6 (шест) броя специализирани автомобили за миене на улици, с цистерни за вода, с помпен агрегат за миене на маркуч и дюзи за оросяване. Автомобилите трябва да са с минимум европейски екологичен стандарт ЕВРО 5 или еквивалент;• 1 (един) брой специализирана машина за измиване на пътни принадлежности. Специализираната машина трябва да е с минимум европейски екологичен стандарт ЕВРО 5 или еквивалент;• 1 (един) брой площадна автометачка с обем на бункера до 0,5 м3• 2 (два) броя челен товарач;• 4 (четири) броя самосвални автомобили с обем на коша от 4 до 8 м3, два от които оборудвани с краново устройство с кофа с грайфер;• 1 (един) брой специализирана машина (оборудване) за почистване на графити;• 5 (пет) броя моторни машини за почистване на листа.5.3. Участникът трябва да има внедрени системи за управление на: • качеството според международно признат стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват, съответстващ минимум на обхвата на обществената поръчка, а именно почистване на улици, тротоари и места за обществено ползване;• околната среда в съответствие с изискванията на Регламент (ЕО) № 1221/2009 на Европейския парламент и на Съвета и Регламент (ЕС) 2017/1505 на Комисията, относно доброволното участие на организации в Схемата за управление по околна среда и одит (EMAS) или еквивалент, с обхват, съответстващ минимум на обхвата на обществената поръчка, а именно почистване на улици, тротоари и места за обществено ползване. Забележка:Предвид спецификата на дейностите, предмет на обществената поръчка, и необходимостта от надеждно управление на околната среда, EMAS е надеждна и устойчива система за управление на околната среда, която надгражда БДС EN ISO 14001:2015. EMAS не се явява еквивалентна или идентична на БДС EN ISO 14001:2015, поради:• по-строгите изисквания по отношение на измерването и оценката на екологичните резултати;• гаранция за пълно спазване на регулаторните изисквания на законодателството в областта на околната среда, което се гарантира чрез държавен надзор;• намален риск от глоби във връзка със законодателството в областта на околната среда;• предоставяне на информация на широката общественост чрез заверена екологична декларация;• регистрация от публичен орган след проверка от акредитиран или лицензиран проверяващ по околна среда.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2022-08-19 - 2022-09-16
Value
5 000 000.00 BGN
Minimum value
5 000 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-453730:obj:1
Classification
CPV / 90610000
Description
„Почистване на улици, тротоари и места за обществено ползване на територията на Община град Добрич“, с граници на отделните райони както следва:• Район I: бул. "25-ти септември" включително /от бул. Добруджа до об. път/, обиколен път, ул. "Калиакра" включително, ул. "Петър Алексиев", ул. "Стефан Караджа", ул. "Ген. Столетов", ул. "Разлог", бул. "Добруджа" /до бул. "Добричка епопея"/, кв. "Рилци", Промишлена зона "Запад" и бул. „Трети март“.• Район II: от бул. "25-ти септември", ЖК "Иглика", ЖК "Строител", ЖК "Изгрев", ЖК "Модерна махала", до бул. "Добруджа".• Район III: бул. "Добруджа" включително, околовръстен път, ЖК "Дружба 1", ЖК "Дружба 2", ЖК "Дружба 3", ЖК "Дружба 4", ЖК "Добротица" /обиколен път/, бул. "25-ти септември" включиелно до ул. "Ген. Гурко" и до ул. "Отец Паисий".• Район IV: бул. "Добруджа" включително /от бул. "Добричка епопея" до ул. „Отец Паисий“, бул. "Добричка епопея", Градски парк, Гробищен парк, път за Гробищен парк, до бул. „25 септември“ и ул. "Отец Паисий" включително.

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINA GRAD DOBRICh
Street address
ul. BaLGARIYa No. 12
Locality
Dobrich
Postal code
9300
Country
BG
Contact name
Nikolay Radkov Velikov
E-mail
n_velikov@dobrich.bg
Phone
+359 58600050
Fax
+359 58600166
Website
Link

Organization data Organization in JSON