Bulgaria - Ruse: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-449111:2022-449111
Date
2022-08-17
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2022-449111
Releases
2022-08-17 (ocds-pyfy63:2022-449111:2022-449111)
2023-01-25 (ocds-pyfy63:2022-449111:2023-049668)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Ruse: Construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50)
- Quality: КТП1: Предложение за изпълнение на дейностите по проектиране (10)
- Quality: КТП2: Предлаган подход за качествено изпълнение на поръчката (15)
- Quality: КТП3: Организация за изпълнение на дейностите (15)
- Quality: КТП4: Мерки за опазване на околната среда (5)
- Quality: КТП5: Социални характеристики, свързани с изпълнението на поръчката (5)
Award period
2022-09-12 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя: “Първа група: строежи от високото строителство (жилищно, общественообслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения” – строежи от “Втора категория” съгласно изискванията на Закона за Камарата на строителите, Закона за устройство на територията и Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя.Ако участника в процедурата е чуждестранно ФЛ или ЮЛ следва да има регистрация в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Участникът попълва (декларира) в част ІV, буква „А“, точка 1 от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) тези изисквания и обстоятества. В случаите, когато бъде приложена разпоредбата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП и преди склюване на договора за изпълнение се представя: копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара - “Първа група: строежи от високото строителство (жилищно, общественообслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения”– строежи от “ Втора категория”. В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава;При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването се прилага за обединението като цяло.При посочване на участие с използване на подизпълнител, изискването се отнася и за всеки един от подизпълнителите, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.

Economic/financial eligibility:

Участникът трябва да има валидна застраховка „Професионална отговорност“ за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията му, съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ за изработване наинвестиционни проекти с общ лимит на отговорността, покриваща минималните застрахователни суми съгласно чл. 5, ал. 1 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството за строежи втора категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3, буква „б“ от ЗУТ, или еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът. Застраховката на чуждестранните лица следва да осигурява минимум посоченото застрахователно покритие и в съответствие с чл. 27, ал. 3 от Закона за дейностите по предоставяне на услуги.2.Участникът трябва да има валидна застраховка „Професионална отговорност“ за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията му, съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ за цялостно изпълнение на строителството с общ лимит на отговорността, покриваща минималните застрахователни суми съгласно чл. 5, ал. 2 Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството за строежи втора категория съгласно чл. 137, ал. 1, от ЗУТ, или еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът. Застраховката на чуждестранните лица следва да осигурява минимум посоченото застрахователно покритие и в съответствие с чл. 27, ал. 3 от Закона за дейностите по предоставяне на услуги.

Economic/financial minimum level:

Участникът попълва (декларира) в част ІV., буква „Б“ от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) тези изисквания. В случаите, когато бъде приложена разпоредбата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП и преди сключване на договора за изпълнение се представя: копие на валидна застраховка “Професионална застраховка в проектирането и/или строителството ” по смисъла на чл. 171 от ЗУТ, съгласно НАРЕДБА за условията и реда за задължително застраховане в строителството, или съответен валиден аналогичен документ. Забележка: В случай, че участникът участва като обединение/консорциум, такава застраховка трябва да има всеки член на обединението/консорциума, който ще извършва строителство/проектиране. При посочване на участие с използване на подизпълнител, изискването се отнася и за всеки един от подизпълнителите, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да докаже, че има опит в изпълнение на минимум едно строителство, идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, изпълнено през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата и минимум една услуга (проектиране), идентична или сходна с предмета на обществената поръчка, изпълнена през последните три години, считано от датата на подаване на офертата.Забележка: Идентично или сходно с предмета и обема на поръчката строителство се счита изграждане и/или основен ремонт и/или реконструкция на - Минимум един открит или закрит басейн с обем над 1000м3 представляващ самостоятелно или като част от строеж- Минимум една сграда за обществено обслужване по смисъла на т. 7 от Приложение № 2 към Наредба № 1 от 30 юли 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи, независимо от категорията.За изпълнено строителство се счита такова прието с Констативен Акт обр. 15.Забележка: Идентична или сходна с предмета и обема на поръчката услуга се счита проектантски дейности за изготвяне на технически инвестиционни проекти свързани с проектиране във фаза „технически/работен проект“ и упражняване на авторски надзор на - - Минимум един открит или закрит басейн с обем над 1000м3 представляващ самостоятелно или като част от строеж- Минимум една сграда за обществено обслужване по смисъла на т. 7 от Приложение № 2 към Наредба № 1 от 30 юли 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи, независимо от категорията.Забележка: За изпълнено проектиране, се счита такова, прието без забележки от Възложителя.ИЛИУчастникът следва да докаже, че има опит в изпълнение на минимум едно строителство (пълен инженеринг), идентично или сходно с предмета и обема на обществената поръчка, изпълнено през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата.Забележка: Идентично или сходно с предмета и обема на поръчката строителство се счита пълен инженеринг (проектиране и строителство): Проектиране и СМР по изграждане и/или основен ремонт и/или реконструкция на - Минимум един открит или закрит басейн с обем над 1000м3 представляващ самостоятелно или като част от строеж- Минимум една сграда за обществено обслужване по смисъла на т. 7 от Приложение № 2 към Наредба № 1 от 30 юли 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи, независимо от категорията.За изпълнено строителство се счита такова прието с Констативен Акт обр. 15.2. Участникът да има въведена система за управление на качеството БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентна) с обхват строителство – сходно с предмета на поръчката.

Technical/professional minimum level:

По т. 1. - Участникът следва да предостави (декларира) в част ІV., буква „В“ от ЕЕДОП тези изисквания. В случаите, когато бъде приложена разпоредбата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП и преди сключване на договора за изпълнение се представят: - Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания; - Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите, получателите, заедно с доказателства за извършената услуга.2. Участникът да има въведена система за управление на качеството БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентна) с обхват строителство – сходно с предмета на поръчката.Съгласно чл. 64, ал. 6 от ЗОП се дава възможност за представяне и на други доказателства за еквивалентни мерки за управление на качеството.За да докаже съответствие с изискването участникът следва да предостави (декларира) в част ІV., буква „Г“ от (ЕЕДОП). В случай на участие на обединение, спазването на изискването може да бъде осигурено от един или повече от партньорите в обединението, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението по отношение на дейностите, свързани със строителството.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще изпълняват дейности, свързани със строителство.В случаите, когато бъде приложена разпоредбата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП и преди сключване на договора за изпълнение се представя: Сертификат на участника за въведена система за управление на качеството БДС EN ISO 9001-2015 (или еквивалентна) с обхват проектиране и строителство - сходно с предмета на поръчката, издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини.В случаите, когато бъде приложена разпоредбата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП и преди сключване на договора за изпълнение се представя: Сертификат на участника за въведена система за управление на качеството БДС EN ISO 9001-2015 (или еквивалентна) с обхват проектиране и строителство - сходно с предмета на поръчката, издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2022-08-17 - 2022-09-12
Value
14 644 284.00 BGN
Minimum value
14 644 284.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-449111:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71300000
CPV / 71315000
CPV / 71500000
Description
При изпълнение на поръчката следва да се извърши: „ Изпълнение на Инженеринг – проектиране, изпълнение на СМР и авторски надзор на обект„ ПЛУВЕН КОМПЛЕКС В ПИ №-63427.1.58 (УПИ XXXVI – Парк на Младежта), кв. 940, гр. РУСЕ, общ. РУСЕ“, съгласно Техническа спецификация (Приложение 1):Изпълнението включва следните дейности, които са свързани с изграждане на обекта и представляват условие, следствие или допълнение към тях:1. Изготвяне на инвестиционни проекти във фаза „Технически проект“ в обхват и съдържание съгласно ЗУТ и Наредба № 4 за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти;2. Изпълнение на СМР (включително външни връзки- Топлофикация и ВиК) съгласно Технически проект, предписанията и заповедите в Заповедната книга, в т.ч. предвидените с Количествено – стойностната сметка СМР;3. Доставка и влагане в строителството на необходимите и съответстващи на инвестиционния проект строителни продукти;4. Производство и/или доставка на Строителни детайли/елементи и оборудване и влагането им в Строежа;5. Уведомяване на Възложителя за възникналата необходимост от допълнително проектиране;6. Извършване на необходимите изпитвания и лабораторни изследвания; 7. Съставяне на строителни книжа и изготвяне на екзекутивната документация на Строежа;8. Участие в процедурата по въвеждане на Строежа в експлоатация;9. Отстраняване на недостатъците, установени при предаването на Строежа и въвеждането му в експлоатация;10. Отстраняване на проявени дефекти през гаранционните срокове, определени с договора за възлагане на обществената поръчка в съответствие с офертата;11. Извършване на авторски надзор.

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBShtINSKI PAZARI EOOD
Street address
bul.TsAR OSVOBODITEL No..113A
Locality
gr. Ruse
Postal code
7012
Country
BG
Contact name
Kuncho Slavov Kunchev
E-mail
pazariruse@abv.bg
Website
Link

Organization data Organization in JSON