Bulgaria - Burgas: Water meters

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-445616:2022-445616
Date
2022-08-12
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2022-445616
Releases
2022-08-12 (ocds-pyfy63:2022-445616:2022-445616)
2023-05-05 (ocds-pyfy63:2022-445616:2023-267229)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Burgas: Water meters
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price
Award period
2022-09-12 - ?
Eligibility criteria
Economic/financial eligibility:

Участникът следва за последните три приключили финансови години (2019; 2020; 2021) да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти.

Economic/financial minimum level:

Минимално изискване за всяка ОП:ОП 1 – 5 200 000 (пет милиона и двеста хиляди) лева без ДДС.ОП 2 – 400 000 (четиристотин хиляди) лева без ДДС.ОП 3 – 1 000 000 (един милион) лева без ДДС.При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор в част ІV, раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“, поле «Общ годишен оборот» от ЕЕДОП. В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП се представят следните документи, с които се доказва съответствие със зададения критерий за подбор: заверено копие на годишните финансови отчети (ГФО) или техни съставни части, когато публикуването им се изисква, и/или Справка за общия оборот. Информацията обхваща последните три приключили финансови години. Информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си. Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Technical/professional eligibility:

1. Стоките да са сертифицирани от акредитирани лица за контрол на качеството, удостоверяващи съответствието им с посочените спецификации или стандарти.2. Участникът следва да прилага система за управление на качеството.

Technical/professional minimum level:

Относно т. 1: Минимално изискване за всяка ОП: Предлаганите водомери да притежават валиден сертификат за съответствие, издаден от оторизиран орган в съответствие с Наредбата за съществените изисквания и оценяване на съответствието на средствата за измерване (НСИОССИ) или Европейската директива за средствата за измерване (MID) или еквивалент (чл. 64, ал. 1, т. 10 от ЗОП).Относно т. 2: Минимално изискване за всяка ОП: сертификат БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент на участника. Обхватът на сертификата да има отношение към предмета на поръчката и да е в срок на валидност.При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критериите за подбор, както следва:1) По т. 1 - в част ІV, раздел В, поле „За поръчки за доставки: Сертификати от институции по контрол на качеството“ от ЕЕДОП. В това поле участникът посочва може ли да представи изискваните сертификати, изготвени от официално признати институции или агенции по контрол на качеството, доказващи съответствието на продуктите, които могат да бъдат ясно идентифицирани чрез позоваване на технически спецификации или стандарти, посочени в обявлението или документацията за обществената поръчка. В подточка „Тази информация достъпна ли е безплатно за органите от база данни в държава — членка на ЕС?“ при маркиране на отговор „Да“ се активира поле, в което се посочват уеб адрес или публичен регистър, в който се съдържа информацията (ако е приложимо). Ако участникът не може да представи изискваните сертификати, посочват се други еквивалентни доказателства.2) По т. 2 - в част ІV, раздел Г: „Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“, поле „Сертификати от независими органи, удостоверяващи стандарти за осигуряване на качеството“ от ЕЕДОП. При маркиране на отговор „Да“ се активира поле, в което участникът посочва националните бази данни, в които се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, са длъжни да предоставят информацията (чл. 67, ал. 1, предл. 2 от ЗОП). Ако участникът не може да представи изискваните сертификати, посочват се други еквивалентни доказателства. В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП се представят следните документи, с които се доказва съответствие със зададените критерии за подбор:1) валиден сертификат за оценка на съответствието от оторизиран орган съгласно изискванията на действащите Наредба за съществените изисквания и оценяване съответствието на средствата за измерване (НСИОССИ) или сертификат съгласно Европейската директива за средствата за измерване (MID) или еквивалент.2) заверено копие на документа - сертификат БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2022-08-12 - 2022-09-12
Value
6 000 000.00 BGN
Minimum value
6 000 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-445616:obj:1
Classification
CPV / 38421100
Description
Доставка чрез периодични покупки на водомери за период от 2 (две) години. Възложителят ще възлага доставка на стоките, предмет на поръчката по обособената позиция, съобразно своите нужди с писмени заявки (по е-mail/факс/ЦАИС ЕОП). Възложителят не е заложил прогнозни количества, като броят на водомерите, които ще се закупуват по обособената позиция, ще се определя съобразно заявките от експлоатационните райони на Дружеството и необходимостта на Възложителя за срок от две години. Стоките трябва да са нови, неизползвани, с гарантиран произход и необходимата маркировка, без видими дефекти в резултат на производство и/или транспорт. Да се доставят в оригинални опаковки на производителя заедно с инструкции за монтаж и експлоатация на български език. Всички водомери, предмет на доставка, да са преминали първоначална метрологична проверка в годината на доставка. При доставка да са придружени с гаранционна карта, ЕС декларация за съответствие и други документи съгласно Техническата спецификация на възложителя.Техническите характеристики са посочени в Техническата спецификация към Документацията за обществена поръчка. Основните видове стоки са посочени в таблиците във формат Microsoft Excel за ОП 1.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-445616:obj:2
Classification
CPV / 38421100
Description
Доставка чрез периодични покупки на водомери за период от 2 (две) години. Възложителят ще възлага доставка на стоките, предмет на поръчката по обособената позиция, съобразно своите нужди с писмени заявки (по е-mail/факс/ЦАИС ЕОП). Възложителят не е заложил прогнозни количества, като броят на водомерите, които ще се закупуват по обособената позиция, ще се определя съобразно заявките от експлоатационните райони на Дружеството и необходимостта на Възложителя за срок от две години. Стоките трябва да са нови, неизползвани, с гарантиран произход и необходимата маркировка, без видими дефекти в резултат на производство и/или транспорт. Да се доставят в оригинални опаковки на производителя заедно с инструкции за монтаж и експлоатация на български език. Всички водомери, предмет на доставка, да са преминали първоначална метрологична проверка в годината на доставка. При доставка да са придружени с гаранционна карта, ЕС декларация за съответствие и други документи съгласно Техническата спецификация на възложителя.Техническите характеристики са посочени в Техническата спецификация към Документацията за обществена поръчка. Основните видове стоки са посочени в таблиците във формат Microsoft Excel за ОП 2.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-445616:obj:3
Classification
CPV / 38421100
Description
Доставка чрез периодични покупки на водомери за период от 2 (две) години. Възложителят ще възлага доставка на стоките, предмет на поръчката по обособената позиция, съобразно своите нужди с писмени заявки (по е-mail/факс/ЦАИС ЕОП). Възложителят не е заложил прогнозни количества, като броят на водомерите, които ще се закупуват по обособената позиция, ще се определя съобразно заявките от експлоатационните райони на Дружеството и необходимостта на Възложителя за срок от две години. Стоките трябва да са нови, неизползвани, с гарантиран произход и необходимата маркировка, без видими дефекти в резултат на производство и/или транспорт. Да се доставят в оригинални опаковки на производителя заедно с инструкции за монтаж и експлоатация на български език. Всички водомери, предмет на доставка, да са преминали първоначална метрологична проверка в годината на доставка. При доставка да са придружени с гаранционна карта, ЕС декларация за съответствие и други документи съгласно Техническата спецификация на възложителя.Техническите характеристики са посочени в Техническата спецификация към Документацията за обществена поръчка. Основните видове стоки са посочени в таблиците във формат Microsoft Excel за ОП 3.

Parties

Roles
buyer
Organization name
VODOSNABDYaVANE I KANALIZATsIYa EAD - Burgas
Street address
kv. "Pobeda", ul. "Gen. Vladimir Vazov" No.3
Locality
gr. Burgas
Postal code
8000
Country
BG
Contact name
YORDANKA KERANKOVA
E-mail
jkerankova@vik-burgas.com
Phone
+359 886770016
Fax
+359 56842979
Website
Link

Organization data Organization in JSON