Bulgaria - Sofia: Building-cleaning services

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-385429:2022-385429
Date
2022-07-15
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2022-385429

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Building-cleaning services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2022-08-12 - ?
Eligibility criteria
Economic/financial eligibility:

Участникът следва да е реализирал минимален общ годишен оборот в размер на 2 000 000 (два милиона) лева без ДДС общо за последните три приключили финансови години (2019, 2020, 2021).Когато участникът е обединение, което не е ЮЛ, съответствието с изискването се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него.

Economic/financial minimum level:

В ЕЕДОП се посочва общия оборот по години, без ДДС, общо за последните три приключили финансови години (2019, 2020, 2021г.). Подава се чрез попълване на таблицата към въпрос в ЕЕДОП в Част IV, раздел Б „Икономическо и финансово състояние“, т. „Общ годишен оборот“ При поискване от страна на Възложителя на документи, чрез които се доказва посочената информация свързана с икономическото и финансово състояние на участника, Възложителят ще приеме документи, съгласно чл. 62, ал. 1 от ЗОП, както и хипервръзка към публичен регистър, откъдето биха могли да бъдат установени декларираните обстоятелства.

Technical/professional eligibility:

а.Участникът следва преди сключване на рамковото споразумение да разполага с минимум 50 броя работници и служители, пряко заети в извършване на услуги по почистване.б. За изпълнение на услугите по почистване участниците трябва да използват почистващи продукти, които отговарят на съответните основни критерии, съдържащи се в раздел 3 от Информационен лист за критерии на ЕС за зелени обществени поръчки за почистващи продукти и услуги за почистване, който се намира на адрес: http://ec.europa.eu/environment/gpp/pdf/toolkit/cleaning_product/bg.pdf.

Technical/professional minimum level:

а.Чрез попълване в ЕЕДОП в част IV, раздел В, въпрос за образователна и професионална компетентност на персонала, декларира, /че ще разполага с минимум 50 броя работници и служители, пряко заети в извършване на услуги по почистване преди сключване на рамковото споразумение.Декларираната информация се доказва с подписан от участника списък на персонала на участника по чл. 64, т.6 от ЗОП преди сключването на рамковото споразумение. б.Чрез попълване на информация в ЕЕДОП, в част IV, раздел В, – за мерки за управление на околната среда чрез изброяване на продуктите за почистване, които ще бъдат използвани при изпълнение на услугата.При поискване от страна на възложителя ще се приемат доказателства за съответствието на продуктите от списъка със спецификациите за основните критерии, съдържащи се в раздел 3 на Информационен лист за критерии на ЕС за зелени обществени поръчки за почистващи продукти и услуги за почистване. Удостоверяване: За съответстващи ще се считат продуктите с екомаркировка от тип I, отговаряща на посочените критерии. Ще се приемат и други подходящи доказателствени средства, като например: посочване на съставките, изброени върху етикета на продукта, в Информационния лист за безопасност, на уебсайта на производителя или в други съответни листове за технически данни, заедно с техния номер по CAS (ако съществува такъв) и декларация, че никоя от изброените съставки не фигурира в списъка с кандидат-вещества; техническо досие на производителя или протокол от изпитване от признат орган – когато е приложимо и др.Списъците с еко-продукти на избраните за изпълнители на рамковото споразумение участници, стават неразделна част от рамковото споразумение.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure

Participants: 4
Tender period
2022-07-15 - 2022-08-12
Value
18 700 000.00 BGN
Minimum value
18 700 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-385429:obj:1
Classification
CPV / 90911200
Description
Описание на обектите - брой етажи и видове помещения, описание на подовите настилки и санитарните помещения, площи за почистване в кв.м. и т.н., както и адресите им, са посочени в техническата спецификация. Видове услуги, включени в обхвата на поръчката:• Текущо почистване: ежедневно хигиенизиране, включва ежедневно повторяеми дейности, осигуряващи постоянното равнище на хигиена в сградата. Под „ежедневна” се разбира дейност, извършвана всеки работен ден за страната, като честотата се определя в брой пъти от индивидуалния възложител при провеждане на вътрешен конкурентен избор по сключеното от ЦОП рамково споразумение, в съответствие с чл. 82, ал. 3 от ЗОП.• Основно почистване: включва различни видове дейности, извършвани обикновено 1 или 2 пъти в годината. Те осигуряват трайна обработка и постигане на по-високо равнище на чистота. Честотата на извършване на тези дейности се определя от конкретния индивидуален възложител при провеждане на вътрешен конкурентен избор по сключеното от ЦОП рамково споразумение, в съответствие с чл. 82, ал. 3 от ЗОП. • Периодични дейности: повторяеми дейности с различна периодичност в зависимост от нуждите на индивидуалните възложители, обикновено 1 или 2 пъти седмично или месечно. Честотата на извършване на тези дейности се определя от конкретния индивидуален възложител при провеждане на вътрешен конкурентен избор по сключеното от ЦОП рамково споразумение, в съответствие с чл. 82, ал. 3 от ЗОП.• Дейности по обработка с дезинфектант: повторяеми дейности по обработка с дезинфектант с различна периодичност. Честотата на извършване на тези дейности се определя от конкретния възложител при провеждане на вътрешен конкурентен избор по сключеното от ЦОП рамково споразумение, в съответствие с чл. 82, ал. 3 от ЗОП, когато се установи необходимост от това.Подробно описание на гореизброените видове дейности се съдържа в техническата спецификация на Централния орган за покупки.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MINISTERSTVO NA FINANSITE - TsENTRALEN ORGAN ZA POKUPKI
Street address
ul. G. S. RAKOVSKI No. 102
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1040
Country
BG
Contact name
Marta Plamenova
E-mail
m.doumkova@minfin.bg
Phone
+359 298592777
Website
Link

Organization data Organization in JSON