Bulgaria - Silistra: Electricity

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-372723:2022-372723
Date
2022-07-11
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2022-372723
Releases
2022-07-11 (ocds-pyfy63:2022-372723:2022-372723)
2022-08-05 (ocds-pyfy63:2022-372723:2022-427353)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Silistra: Electricity
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2022-09-12 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1.1. Участникът следва да притежава лицензия, издадена от КЕВР за „Търговия с електрическа енергия“ съгласно чл. 39, ал. 1, т. 5 от Закона за енергетиката (ЗЕ), включваща права и задължения, свързани с дейността „координатор на балансираща група“ съгласно чл. 39, ал. 5 от ЗЕ във връзка с чл. 58 от Правилата за търговия с електрическа енергия (ПТЕЕ). 1.2. Участникът следва да притежава регистрация в „Регистъра на търговските участници“ на „Електроенергиен системен оператор” ЕАД като търговец на електрическа енергия с посочен идентификационен номер/EIC код и със статут „активен“. 1.3. Участникът следва да притежава регистрация в „Регистър на координаторите на стандартни балансиращи групи“ на „Електроенергиен системен оператор” ЕАД като координатор с посочен идентификационен номер/EIC код и със статут „активен“. Деклариране: Съответствието с посочените в т. 1.1., 1.2. и 1.3. изисквания за годност се декларира в ЕЕДОП (част IV, буква А), като се посочат публичните регистри, в които се съдържат декларираните обстоятелства. Информацията следва да е достъпна чрез пряк, неограничен и безплатен достъп. Доказване: Съответствието с посочените изисквания се доказва преди сключване на договор с представяне на заверено копие от документите, удостоверяващи наличието на лицензия и регистрации в посочените регистри, както следва: – копие на валидна лицензия, издадена от КЕВР за „Търговия с електрическа енергия“ съгласно чл. 39, ал. 1, т. 5 от Закона за енергетиката (ЗЕ), съдържаща още и правата и задълженията, свързани с дейността „координатор на балансираща група“, съгласно чл. 39, ал. 5 от ЗЕ във връзка с чл. 58 от ПТЕЕ. Когато е налице решение за изменение на лиценза, то се представя заедно с него; – документ, удостоверяващ регистрация в „Регистър на търговските участници“ на „Електроенергиен системен оператор” ЕАД; – документ, удостоверяващ регистрация в „Регистър на координаторите на стандартни балансиращи групи“ на „Електроенергиен системен оператор” ЕАД.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние.

Technical/professional eligibility:

1.1. Участникът да прилага системи за управление на качеството, включително такива за достъп на хора с увреждания. Минимално ниво: Участникът да е сертифициран за внедрена система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват на сертификация: „Търговия с електрическа енергия и координатор на балансираща група” или еквивалент. Деклариране: Съответствието с посоченото изискване се декларира в ЕЕДОП (част IV, буква Г), като се посочва публичен регистър, в който информацията е достъпна, ако има такъв. Доказване: Съответствието с поставеното изискване се доказва преди сключване на договор с представянето на валиден сертификат, издаден от акредитирани лица за контрол на качеството, удостоверяващи съответствието на участника с посочения стандарт или негов еквивалент. (Ако съответният документ е на разположение в електронен формат, следва да се посочи: уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа.) ВАЖНО: Възложителят няма да изисква документи, до които има достъп по служебен път или чрез публичен регистър, или могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до националните бази данни на държавите членки. В този случай участниците следва да посочат уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа, др. Възложителят може да не приеме представено доказателство за технически и професионални способности, когато то произтича от лице, което има интерес, което може да води до облага по смисъла на чл. 54 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Technical/professional minimum level:

Участникът да е сертифициран за внедрена система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват на сертификация: „Търговия с електрическа енергия и координатор на балансираща група” или еквивалент.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2022-07-11 - 2022-09-12
Value
70 000.00 BGN
Minimum value
70 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-372723:obj:1
Classification
CPV / 09310000
Description
Изпълнителят следва да изпълни обществена поръчка за доставка на електрическа енергия съгласно техническите спецификации на възложителя по свободно договорени цени, както и осигуряване услуга по: прогнозиране на потреблението; изготвяне на графици от координатор на балансираща група, подаването им към ЕСО ЕАД и коригирането им при необходимост; отговорност за балансиране; заплащане на мрежовите услуги към оператора на електроразпределителната мрежа, както и всички присъщи дейности, свързани с участие на възложителя на свободния пазар на електрическа енергия. Общото прогнозно количество за доставка на електрическа енергия за период от 12 (дванадесет) месеца е 150 MWh. Срок за изпълнение на обществената поръчка – 12 месеца от датата на влизане в сила на договора или до изчерпване на прогнозната му стойност, което от двете обстоятелства настъпи по-рано.

Parties

Roles
buyer
Organization name
TERITORIALNO PODELENIE NA NATsIONALNIYa OSIGURITELEN INSTITUT - GR.SILISTRA
Street address
ul.TsAR ShIShMAN No..5
Locality
gr.Silistra
Postal code
7500
Country
BG
Contact name
Neli Milkova Nankova - Nikolova
E-mail
Neli.Nankova@nssi.bg
Phone
+359 86815059
Website
Link

Organization data Organization in JSON