Bulgaria - Sofia: Lubricating oils and lubricating agents

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-324221:2022-324221
Date
2022-06-17
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Lubricating oils and lubricating agents
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2022-07-18 - ?
Eligibility criteria
Economic/financial eligibility:

Участникът следва да е реализирал минимален „конкретен“ годишен оборот, общо за последните три приключилифинансови години, а именно: 2019, 2020, 2021 г.Под „конкретен“ годишен оборот следва да се разбира оборот реализиран от доставката на смазочни материали за автомобили и автокозметика, а именно: масла и филтри за автомобили; греси; антифриз; спирачни течности; течност за чистачки; добавки за гориво; препарати за почистване на тапицерии; за табло, ароматизатори и други видове автокозметика и смазочни материали за автомобили.Изискването за минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръката e в съответствие с чл. 61, ал. 2 от ЗОП и представлява 1/6 от прогнозната стойност на поръчката.Когато участникът е обединение, което не е ЮЛ, съответствието с изискването се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него.

Economic/financial minimum level:

Участникът следва да има минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката („конкретен“ годишен оборот), в размер на 100 000 лв. общо за последните три приключили финансови години (2019, 2020, 2021 г.).При поискване от страна на Възложителя на документи чрез които се доказва посочената в Част IV, раздел Б, информация възложителят ще приеме документи съгласно чл.62 ал.1 от ЗОП, както и хипервръзка към публични регистри където биха могли да бъдат установени декларираните обстоятелства.

Technical/professional eligibility:

Смазочните продукти и експлоатационните течности (артикулите в таблицата – образец 2.1) към образеца натехническото предложение следва да съответстват на изискванията и стандартите посочени в техническатаспецификация или на еквивалентни стандарти.В указанията за участие са посочени детайли относно това на кои места в ЕЕДОП и ЦАИС ЕОП се деклариратпосочените обстоятелства и се подават необходимите документи.

Technical/professional minimum level:

1. Смазочните продукти и експлоатационни течности трябва да съответстват на изискванията и стандартитепосочени в техническата спецификация и списъка с артикули или на еквивалентни стандарти. Участникътдекларира, че при поискване от Възложителите ще може да представи някой от следните документи за доказванесъответствието на предлаганите от него смазочни продукти и експлоатационни течности: валидни сертификати,издадени от акредитирани от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация" лица или другиеквивалентни международни органи за контрол на качеството на предлаганите от него продукти, удостоверяващисъответствието им с посочените изисквания; декларация за съответствие на продуктите, предмет на поръчката подействащите БДС; продуктов лист издаден от производителя на предлагания продукт. Всички артикули саподробно описани в образец 2.1 Списък с артикули към Техническото предложение;2. Всички артикули трябва да бъдат нови и неупотребявани;3. Да са произведени от качествени материали, осигуряващи нормална и безпроблемна експлоатация за периодана ползването им;4. Гориво-смазочните продукти да бъдат опаковани по начин, който да запазва качеството им – да не води допромяна на състава и експлоатационните им качества;5. Всички предлагани продукти трябва да са маркирани с баркод;6. Срокът на годност на продуктите да бъде най-малко 12 месеца след датата на доставка.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2022-06-17 - 2022-07-18
Value
600 000.00 BGN
Minimum value
600 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-324221:obj:1
Classification
CPV / 09211000
Additional classifications
CPV / 24951000
Description
Обществената поръчката обхваща доставки на смазочни материали за автомобили и автокозметика:- Масла и филтри за автомобили; Греси и смазочни препарати; Антифриз; Спирачни течности; Добавки за гориво; Течност за чистачки; Препарати за почистване на автомобили; Ароматизатори; Кърпи за почистване и други.Всички артикули са изброени в Образец № 2.1 - Списък на артикулите неразделна част от Образеца на Техническопредложение, както и в Ценовото предложение, намиращи се в ЦАИС ЕОП.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MINISTERSTVO NA FINANSITE - TsENTRALEN ORGAN ZA POKUPKI
Street address
ul. G. S. RAKOVSKI No. 102
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1040
Country
BG
Contact name
Rositsa Velkova-Zheleva
E-mail
cfcu@minfin.bg
Phone
+359 98592772
Fax
+359 29806863
Website
Link

Organization data Organization in JSON