Bulgaria - Sofia: Telecommunications services

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-312461:2022-312461
Date
2022-06-10
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2022-312461
Releases
2022-06-10 (ocds-pyfy63:2022-312461:2022-312461)
2022-10-07 (ocds-pyfy63:2022-312461:2022-549991)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Telecommunications services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (70%)
- Quality: Брой минути, включени в предлаганата месечна абонаментна такса (30%)
Award period
2022-07-07 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците трябва да притежават Разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения чрез обществени мобилни наземни мрежи с национален обхват по стандарт GSM/UMTS/LTE, издадено от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).При подаване на оферта участникът декларира съответствие с изискването в част IV „Критерии за подбор“, буква А "Годност", т. 1 от е ЕЕДОП. За доказване на съответствието с минималното изискване Възложителят може да изиска от участника допълнително по всяко време, след отваряне на оферите, при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП документи, чрез които се доказва информацията посочена в ЕЕДОП. Изпълнителят при условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП представя Разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения чрез обществени мобилни наземни мрежи с национален обхват по стандарт GSM/UMTS, издадено от (КРС) - заверено копие;

Economic/financial eligibility:

не се изисква

Economic/financial minimum level:

не се изисква

Technical/professional eligibility:

1.Участникът трябва да е изпълнил най-малко една дейност с предмет идентичен или сходен с предмета на поръчката през последните три години от датата на подаване на офертата.За доказване на съответствието с минималното изискване Възложителят може да изиска от участника допълнително по всяко време, след отваряне на оферите, при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, а изпълнителят при условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП представя, за описаните в е ЕЕДОП услуга/и, отговарящи на изискванията на възложителя, Списък на услуга/и, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите (посочва се начална и крайна дата на извършената доставка) и получателите, заедно с документи, които доказват извършените услуга/и, посочени в ЕЕДОП. Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга, считано до датата на подаване на офертата;2. Учактника трябва да прилага системи за управление на качество.Участникът трябва да прилага системи за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват, сходен с предмета на обществената поръчка.При подаване на оферта участникът декларира съответствието с критерия за подбор в част IV „Критерии за подбор“, буква Г „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от е ЕЕДОП.Документи за доказване в случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1. т. 2 от ЗОП (при сключване на договор) - копие на валиден сертификат за качество БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват, съответстващ с предмета на обществената поръчка. Копие на валиден сертификат за качество БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват, съответстващ с предмета на обществената поръчка.Сертификатът трябва да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация" или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участник не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини.

Technical/professional minimum level:

1.Участникът трябва да е изпълнил най-малко една дейност с предмет идентичен или сходен с предмета на поръчката през последните три години от датата на подаване на офертата.Възложителят ще приеме за достатъчни услугата/услугите, сходни с предмета, независимо от обема, в който са реализирани.Забележка: Под „дейност с предмет, сходен с предмета на обществената поръчка“ се разбират услуга/и, изпълнени от участника, без значение от източника на финансирането им, чийто предмет изцяло или частично включва предоставяне на далекосъобщителни услуги чрез обществена далекосъобщителна подвижна клетъчна мрежа по стандарт GSM/UMTS/LTE с национално покритие и извършване на специализирани доставки и услуги, свързани с тази дейност.Под „изпълнил” се разбират такива дейности, които са приключили успешно до датата на подаване на офертата.2.Участникът трябва да прилага системи за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват, сходен с предмета на обществената поръчка.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2022-06-10 - 2022-07-07
Value
774 000.00 BGN
Minimum value
774 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-312461:obj:1
Classification
CPV / 64200000
Description
Осигуряване на цифрови мобилни телефонни услуги по стандарт GSM/UMTS/LTE и свързани специализирани услуги по ползването на обществени електронни мобилни мрежи на територията на Република България и чужбина, както следва: -Провеждане на разговори между абонати в група;-Провеждане на разговори в мрежата на доставчика;-Провеждане на разговори с потребители на други доставчици на мобилни услуги;-Провеждане на разговори с потребители на доставчици на фиксирани услуги; -Провеждане на международни разговори с мобилни и фиксирани услуги (по международни зони); -Провеждане на разговори в роуминг;-Услуга за кратки съобщения /SMS/;-Осигуряване на високоскоростен мобилен интернет достъп, чрез (5G, 4G, 3G) и/или технологии UMTS и HSDPA/HSUPA;-Доставка на SIM карти за включване на нови абонати към мрежата – безплатно;-Дубликат на открадната или загубена карта - безплатен;-Осигуряване на възможност за прехвърляне и преносимост на мобилни номера от текущия доставчик към мрежата на избрания за Изпълнител- безплатно; -Получаване на подробно извлечение за посочена от Възложителя SIM карта и период за ползваните услуги - безплатно; -Възможност за ползване на останалите услуги, предлагани от участника при преференциални условия;-Предлагане на еднакви цени за ползването на една и съща услуга през различни часове от денонощието или дни от седмицата;-Липса на начисляване на първоначална такса свързване за разговор;-Безплатна регистрация на всички SIM карти за роуминг и гласова връзка; -Спиране на мобилен номер, със запазване на номера без заплащане на такси, неустойки и каквито и да е други плащания от страна на Възложителя.Предоставянето на далекосъобщителните услуги е предназначено за прогнозен брой – 1700 (хиляда и седемстотин) броя гласови SIM карти за мобилни телефонни услуги и прогнозен брой - 300 (триста) броя карти за данни за мобилен интернет.Посоченият брой SIM карти и такива за мобилен интернет е прогнозен.

Parties

Roles
buyer
Organization name
IZPaLNITELNA AGENTsIYa PO GORITE
Street address
bul. HRISTO BOTEV No. 55 et.5
Locality
gr.Sofiya
Postal code
1040
Country
BG
Contact name
Vasya Mihaylova
E-mail
vasia@iag.bg
Phone
+359 98511557
Fax
+359 9813736
Website
Link

Organization data Organization in JSON