Bulgaria - Sofia: Fleet management, repair and maintenance services

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-312422:2022-312422
Date
2022-06-10
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Fleet management, repair and maintenance services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (70)
- Quality: Показател D - "Срок за извършване на тежки ремонти (при които се налага демонтаж на основни агрегати) и основен ремонт" (30)

Award criteria for item 2:
- Price (70)
- Quality: Показател D - „Срок за извършване на тежки ремонти (при които се налага демонтаж на основни агрегати) и основен ремонт“ (30)

Award criteria for item 3:
- Price (70)
- Quality: Показател D - „Срок за извършване на тежки ремонти (при които се налага демонтаж на основни агрегати) и основен ремонт“ (30)

Award criteria for item 4:
- Price (70)
- Quality: Показател D - „Срок за извършване на тежки ремонти (при които се налага демонтаж на основни агрегати) и основен ремонт“ (30)

Award criteria for item 5:
- Price (70)
- Quality: Показател D - „Срок за извършване на тежки ремонти (при които се налага демонтаж на основни агрегати) и основен ремонт“ (30)

Award criteria for item 6:
- Price (70)
- Quality: Показател D - „Срок за извършване на тежки ремонти (при които се налага демонтаж на основни агрегати) и основен ремонт“ (30)
Award period
2022-07-11 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изисквания по чл. 60 от ЗОП за доказване на годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност на участниците за настоящата обществена поръчка.

Economic/financial eligibility:

Изисква се участникът в процедурата за последните три приключили финансови години да е реализирал минимален общ оборот.*ВАЖНО: При попълване на ЕЕДОП за всяка обособена позиция от 1 до 6, участникът в процедурата трябва да има предвид, че:1. В случай, че участник в процедурата участва за повече от една обособена позиция, изискването по т. 3.2 за всяка обособена позиция ще се счита за изпълнено, ако участникът покрива по - високата от изискуемите стойности за общ оборот, включително за минимален оборот, т.е. без да се сумират!Изискуемите обороти следва да са реализирани през последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на:1. удостоверения от банки или 2. годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, или3. справка за общия оборот (в свободен текст).Информацията по т. 2 и т. 3 обхваща последните три приключили финансови години, като информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от Възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който Възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

Изисква се участникът в процедурата за последните три приключили финансови години да е реализирал минимален общ оборот в размер не по-малък от:• Обособена позиция № 1 – 70 000,00 (седемдесет хиляди) лв. без включен ДДС;• Обособена позиция № 2 – 40 000, 00 (четиридесет хиляди) лв. без включен ДДС;• Обособена позиция № 3 – 40 000, 00 (четиридесет хиляди) лв. без включен ДДС;• Обособена позиция № 4 – 60 000,00 (шестдесет хиляди) лв. без включен ДДС;• Обособена позиция № 5 - 60 000,00 (шестдесет хиляди) лв. без включен ДДС;• Обособена позиция № 6 – 60 000,00 (шестдесет хиляди) лв. без включен ДДС.

Technical/professional eligibility:

1. Изисква се участникът в процедурата, за всяка обособена позиция, за последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил дейност/и с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката.*ВАЖНО: При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че:За „изпълнена дейност“ се счита дейността, за която има документ, удостоверяващ приетото изпълнение, издаден от лицето, възложило дейността, или чрез посочване на публичен регистър, в който е публикувана информация за изпълнението, за което обстоятелство участникът следва да посочи в ЕЕДОП вида и датата на съответния документ и/или съответен линк в публичния регистър!2. Изисква се участникът в процедурата, за всяка обособена позиция, да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки).*ВАЖНО: При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че: При доказване на изискването е в сила разпоредбата на чл. 64, ал. 3, ал. 5, ал. 7 и ал. 8 от ЗОП!3. Изисква се участникът в процедурата, за всяка обособена позиция, да прилага система за опазване на околната среда, сертифицирана съгласно стандарт ISO 14001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки).*ВАЖНО: При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че: При доказване на изискването е в сила разпоредбата на чл. 64, ал. 3, ал. 5, ал. 7 и ал. 8 от ЗОП!При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на:по т. 1 - Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.по т. 2 - Валиден/ни сертификат/и, издаден/и от акредитирани лица, за контрол на качеството, удостоверяващ/и съответствието със съответния стандарт.Участникът, определен за изпълнител, трябва да има валиден/ни сертификат/и през целия срок на изпълнение на договора, а когато е приложимо да прилага еквивалентните мерки.по т. 3 - Валиден/ни сертификат/и, издаден/и от акредитирани лица, за опазване на околната среда, удостоверяващ/и съответствието със съответния стандарт.Участникът, определен за изпълнител, трябва да има валиден/ни сертификат/и през целия срок на изпълнение на договора, а когато е приложимо да прилага еквивалентните мерки.

Technical/professional minimum level:

1. Изисква се участникът в процедурата, за всяка обособена позиция, за последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил дейност/и с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката.За дейност/и с предмет и обем, сходни с този на поръчката се приема изпълнение на дейност/и, свързана/и с ремонт и/или обслужване на моторно/и превознo/и средствo/а.2. Изисква се участникът в процедурата, за всяка обособена позиция, да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки) с обхват, включващ ремонт и/или обслужване на моторно/и превознo/и средствo/а.3. Изисква се участникът в процедурата, за всяка обособена позиция, да прилага система за опазване на околната среда, сертифицирана съгласно стандарт ISO 14001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки) с обхват, включващ ремонт и/или обслужване на моторно/и превознo/и средствo/а.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2022-06-10 - 2022-07-11
Value
300 000.00 BGN
Minimum value
300 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-312422:obj:1
Classification
CPV / 50111000
Description
Цел на обществената поръчка е да бъдат определени изпълнители за всяка обособена позиция, които да осъществят дейностите по обслужване на моторните превозни средства, собственост на Агенция „Пътна инфраструктура“ и експлоатирани от Национално тол управление, съгласно Списък на моторните превозни средства – Приложение № 3 към документацията за обществена поръчка. Възложителят определя прогнозни количества на моторните превозни средства, като си запазва правото в хода на изпълнение на договора да променя тези количества и първоначалното им местоположение при покупко-продажба на нови МПС или извеждането от експлоатация (бракуването) на МПС от своя автопарк и прехвърляне на автомобили от ЦА на АПИ в НТУ и обратно, предвид което в Приложение № 3, може да настъпи промяна. Същата се извършва чрез уведомително писмо от Възложителя до Изпълнителя.Моторните превозни средства, посочени в Приложение № 3 са разположени на територията на цялата страна. *Забележка 1: Подробно описание на изискванията към изпълнението на предмета на обществената поръчка е посочено в Техническо задание (Приложение № 1)! *Забележка 2: Всички моторни превозни средства се обслужват съобразено с Изисквания и стандарти на производителя и условия за съответните марки и модели (Приложение № 2)!

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-312422:obj:2
Classification
CPV / 50111000
Description
Цел на обществената поръчка е да бъдат определени изпълнители за всяка обособена позиция, които да осъществят дейностите по обслужване на моторните превозни средства, собственост на Агенция „Пътна инфраструктура“ и експлоатирани от Национално тол управление, съгласно Списък на моторните превозни средства – Приложение № 3 към документацията за обществената поръчка. Възложителят определя прогнозни количества на моторните превозни средства, като си запазва правото в хода на изпълнение на договора да променя тези количества и първоначалното им местоположение при покупко-продажба на нови МПС или извеждането от експлоатация (бракуването) на МПС от своя автопарк и прехвърляне на автомобили от ЦА на АПИ в НТУ и обратно, предвид което в Приложение № 3, може да настъпи промяна. Същата се извършва чрез уведомително писмо от Възложителя до Изпълнителя.Моторните превозни средства, посочени в Приложение № 3 са разположени на територията на цялата страна. *Забележка 1: Подробно описание на изискванията към изпълнението на предмета на обществената поръчка е посочено в Техническо задание (Приложение № 1)! *Забележка 2: Всички моторни превозни средства се обслужват съобразено с Изисквания и стандарти на производителя и условия за съответните марки и модели (Приложение № 2)!

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-312422:obj:3
Classification
CPV / 50111000
Description
Цел на обществената поръчка е да бъдат определени изпълнители за всяка обособена позиция, които да осъществят дейностите по обслужване на моторните превозни средства, собственост на Агенция „Пътна инфраструктура“ и експлоатирани от Национално тол управление, съгласно Списък на моторните превозни средства – Приложение № 3 към документацията за обществената поръчка. Възложителят определя прогнозни количества на моторните превозни средства, като си запазва правото в хода на изпълнение на договора да променя тези количества и първоначалното им местоположение при покупко-продажба на нови МПС или извеждането от експлоатация (бракуването) на МПС от своя автопарк и прехвърляне на автомобили от ЦА на АПИ в НТУ и обратно, предвид което в Приложение № 3, може да настъпи промяна. Същата се извършва чрез уведомително писмо от Възложителя до Изпълнителя.Моторните превозни средства, посочени в Приложение № 3 са разположени на територията на цялата страна. *Забележка 1: Подробно описание на изискванията към изпълнението на предмета на обществената поръчка е посочено в Техническо задание (Приложение № 1)! *Забележка 2: Всички моторни превозни средства се обслужват съобразено с Изисквания и стандарти на производителя и условия за съответните марки и модели (Приложение № 2)!

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-312422:obj:4
Classification
CPV / 50111000
Description
Цел на обществената поръчка е да бъдат определени изпълнители за всяка обособена позиция, които да осъществят дейностите по обслужване на моторните превозни средства, собственост на Агенция „Пътна инфраструктура“ и експлоатирани от Национално тол управление, съгласно Списък на моторните превозни средства – Приложение № 3 към документацията за обществената поръчка. Възложителят определя прогнозни количества на моторните превозни средства, като си запазва правото в хода на изпълнение на договора да променя тези количества и първоначалното им местоположение при покупко-продажба на нови МПС или извеждането от експлоатация (бракуването) на МПС от своя автопарк и прехвърляне на автомобили от ЦА на АПИ в НТУ и обратно, предвид което в Приложение № 3, може да настъпи промяна. Същата се извършва чрез уведомително писмо от Възложителя до Изпълнителя.Моторните превозни средства, посочени в Приложение № 3 са разположени на територията на цялата страна. *Забележка 1: Подробно описание на изискванията към изпълнението на предмета на обществената поръчка е посочено в Техническо задание (Приложение № 1)! *Забележка 2: Всички моторни превозни средства се обслужват съобразено с Изисквания и стандарти на производителя и условия за съответните марки и модели (Приложение № 2)!

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-312422:obj:5
Classification
CPV / 50111000
Description
Цел на обществената поръчка е да бъдат определени изпълнители за всяка обособена позиция, които да осъществят дейностите по обслужване на моторните превозни средства, собственост на Агенция „Пътна инфраструктура“ и експлоатирани от Национално тол управление, съгласно Списък на моторните превозни средства – Приложение № 3 към документацията за обществената поръчка. Възложителят определя прогнозни количества на моторните превозни средства, като си запазва правото в хода на изпълнение на договора да променя тези количества и първоначалното им местоположение при покупко-продажба на нови МПС или извеждането от експлоатация (бракуването) на МПС от своя автопарк и прехвърляне на автомобили от ЦА на АПИ в НТУ и обратно, предвид което в Приложение № 3, може да настъпи промяна. Същата се извършва чрез уведомително писмо от Възложителя до Изпълнителя.Моторните превозни средства, посочени в Приложение № 3 са разположени на територията на цялата страна. *Забележка 1: Подробно описание на изискванията към изпълнението на предмета на обществената поръчка е посочено в Техническо задание (Приложение № 1)! *Забележка 2: Всички моторни превозни средства се обслужват съобразено с Изисквания и стандарти на производителя и условия за съответните марки и модели (Приложение № 2)!

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-312422:obj:6
Classification
CPV / 50111000
Description
Цел на обществената поръчка е да бъдат определени изпълнители за всяка обособена позиция, които да осъществят дейностите по обслужване на моторните превозни средства, собственост на Агенция „Пътна инфраструктура“ и експлоатирани от Национално тол управление, съгласно Списък на моторните превозни средства – Приложение № 3 към документацията за обществена поръчка. Възложителят определя прогнозни количества на моторните превозни средства, като си запазва правото в хода на изпълнение на договора да променя тези количества и първоначалното им местоположение при покупко-продажба на нови МПС или извеждането от експлоатация (бракуването) на МПС от своя автопарк и прехвърляне на автомобили от ЦА на АПИ в НТУ и обратно, предвид което в Приложение № 3, може да настъпи промяна. Същата се извършва чрез уведомително писмо от Възложителя до Изпълнителя.Моторните превозни средства, посочени в Приложение № 3 са разположени на територията на цялата страна. *Забележка 1: Подробно описание на изискванията към изпълнението на предмета на обществената поръчка е посочено в Техническо задание (Приложение № 1)! *Забележка 2: Всички моторни превозни средства се обслужват съобразено с Изисквания и стандарти на производителя и условия за съответните марки и модели (Приложение № 2)!

Parties

Roles
buyer
Organization name
AGENTsIYa "PaTNA INFRASTRUKTURA"
Street address
bul. MAKEDONIYa No..3
Locality
gr.Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
Lora Batseva
E-mail
l.bazeva@api.bg
Phone
+359 29173382
Fax
+359 29173398
Website
Link

Organization data Organization in JSON