Bulgaria - Sofia: Application work of anti-corrosive coatings

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-302556:2022-302556
Date
2022-06-03
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Application work of anti-corrosive coatings
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2022-07-04 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците и в двете обособени позиции трябва да са вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в България, съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС), за изпълнение на строежи от Пета група за отделни видове строителни и монтажни работи, съгласно позиция "Строителство" на КИД-2008: 43.34 Боядисване и стъклопоставяне. Доказва се с представянето на заверено копие на удостоверение за вписване в ЦПРС и валиден контролен талон. Чуждестранните лица, при подаване на офертата трябва да са вписани в съответните аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. При подписване на рамковото споразумение, участникът, определен за изпълнител (независимо дали е местно лице, лице от друга държава членка или от трета страна) представя копие на удостоверение за вписване в ЦПРС и валиден контролен талон. При подписване на рамковото споразумение, ако участникът, определен за изпълнител е чуждестранно лице, трябва да докаже, че има право да извършва възлаганите дейности на територията на Република България, включително, че е вписан ЦПРС, ПЕТА ГРУПА: отделни видове строителни и монтажни работи, съгласно позиция „Строителство” на КИД-2008:43.34 Боядисване и стъклопоставяне.При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изискана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП, представен в електронен вид. Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участниците, определени за изпълнители, преди сключването на рамковото споразумение. Документите се представят и за подизпълнителите, ако има такива и е приложимо за тях съгласно чл. 66, ал. 2 ЗОП. Документите, с които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, могат да се изискат по всяко време от участниците, след отваряне на подадените оферти, по реда на чл. 67, ал.5 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

1. Участниците и в двете обособени позиции трябва да имат валидна застраховка" Професионална отговорност" по чл. 171 от Закон за устройство на територията (ЗУТ)за строител.Доказва се с представянето на заверено копие на застраховка "Професионална отговорност" за строител с покритие, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.За участник от държава членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България, се прилагат разпоредбите на чл. 171а от ЗУТ.2. Участниците и в двете обособени позиции трябва да са реализирали минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата на която участникът е създаден или е започнал дейността си. Оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, съгласно§ 2, т. 67 ДР ЗОП е сума, равна на частта от нетните приходи от продажби, реализирана от дейност, попадащи в обхвата на обществената поръчка.Доказва се с един или повече документа по чл. 62, ал. 1 ЗОП, по преценка на участника.При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изискана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП, представен в електронен вид. Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участниците, определени за изпълнители, преди сключването на рамковото споразумение. Документите се представят и за подизпълнителите, ако има такива и е приложимо за тях съгласно чл. 66, ал. 2 ЗОП. Документите, с които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, могат да се изискат по всяко време от участниците, след отваряне на подадените оферти, по реда на чл. 67, ал.5 от ЗОП.

Economic/financial minimum level:

1. Участниците и в двете обособени позиции трябва да имат валидна застраховка "Професионална отговорност" за строител, съгласно чл. 171 от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума за строеж първа категория, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството. За участник от държава членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България, се прилагат разпоредбите на чл. 171а от ЗУТ.2.1. Участниците в Обособена позиция № 1 трябва да са реализирали минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, в размер на 3 000 000 лева.Под сферата, попадаща в обхвата на поръчката се разбира възстановяване на антикорозионно покритие на стомано-решетъчни конструкции и електросъоръжения в преносната мрежа.2.2. Участниците в Обособена позиция № 2 трябва да са реализирали минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, в размер на 50 000 лева.Под сферата, попадаща в обхвата на поръчката се разбира възстановяване на антикорозионно покритие на стомано-решетъчни конструкции и електросъоръжения в преносната мрежа.При участие в двете обособени позиции, изискванията по т. 2.1. и т. 2.2. се прилагат кумулативно.

Technical/professional eligibility:

1. Участниците и в двете обособени позиции трябва да са изпълнили за последните пет години, считано от дата на подаване на офертата, строителство, включващо дейности с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на поръчката.Доказва се с представянето на списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.2. Участниците и в двете обособени позиции трябва да разполагат с необходимия брой технически лица, които ще изпълняват поръчката.Доказва се с представяне на списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.3. Участниците и в двете обособени позиции трябва да прилагат система за опазване на околната среда.4. Участниците и в двете обособени позиции трябва да прилагат система за управление на качеството.Съответствието с изискванията по т. 3 и т. 4 се доказва с представяне на валиден сертификат, издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация" или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изискана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП, представен в електронен вид. Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участниците, определени за изпълнители, преди сключването на рамковото споразумение. Документите се представят и за подизпълнителите, ако има такива и е приложимо за тях съгласно чл. 66, ал. 2 ЗОП. Документите, с които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, могат да се изискат по всяко време от участниците, след отваряне на подадените оферти, по реда на чл. 67, ал.5 от ЗОП.

Technical/professional minimum level:

1.1. Участниците в Обособена позиция № 1 трябва да са изпълнили за последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, поне едно строителство, включващо дейности с предмет идентичен или сходен с предмета на поръчката и с обем ≥ 25 000 кв.м.Идентичен предмет за Обособена позиция № 1 е: Възстановяване на антикорозионно покритие на стомано-решетъчни стълбове на електропроводи с напрежение ≥ 60 kV;Сходен предмет за Обособена позиция № 1 е: Възстановяване на антикорозионно покритие на съоръжения в открити ел. уредби с напрежение > 20 kV.1.2. Участниците в Обособена позиция № 2 трябва да са изпълнили за последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, поне едно строителство, включващо дейности с предмет идентичен или сходен с предмета на поръчката и с обем ≥ 1000 кв.м.Идентичен предмет за Обособена позиция № 2 е: Възстановяване на антикорозионното покритие на стоманени конструкции - решетъчни или плътностенни в открити електрически уредби и/или електросъоръжения - трансформатори/реактори.Сходен предмет за Обособена позиция № 2 е: Възстановяване на антикорозионно покритие на стомано-решетъчни стълбове на електропроводи с напрежение > 20 kV.При участие в двете обособени позиции, изискванията по т. 1.1 и т. 1.2 се прилагат кумулативно.2. Участниците и в двете обособени позиции трябва да разполагат със следните технически лица, които ще изпълняват поръчката:2.1. Участниците в Обособена позиция № 1 трябва да разполагат с: 2 лица с V-та квалификационна група, 2 лица с IV-та квалификационна група и 10 лица с III-та квалификационна група за безопасност при работа в електрически уредби и мрежи, съгласно Правилник за безопасност и здраве при работа в електрически уредби на електрически и топлофикационни централи и по електрически мрежи (ПБЗРЕУЕТЦЕМ);2.2. Участниците в Обособена позиция № 2 трябва да разполагат с: 1 лице с V-та квалификационна група, 1 лице с IV-та квалификационна група и 4 лица с III-та квалификационна група за безопасност при работа в електрически уредби и мрежи, съгласно ПБЗРЕУЕТЦЕМ.При участие в двете обособени позиции, изискванията по т. 2.1. и 2.2. се прилагат кумулативно.3. Участниците и в двете обособени позиции трябва да имат внедрена система за опазване на околната среда, съгласно БДС EN ISO 14001:2015 или еквивалент, с обхват, включващ боядисване (нанасяне на антикорозионна защита) и/или извършване на строително-монтажни работи. 4. Участниците и в двете обособени позиции трябва да имат внедрена система за управление на качеството, съгласно БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват, включващ боядисване (нанасяне на антикорозионна защита) и/или извършване на строително-монтажни работи.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure

Participants: 7
Tender period
2022-06-03 - 2022-07-04
Value
24 900 000.00 BGN
Minimum value
24 900 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-302556:obj:1
Classification
CPV / 45442200
Description
Възстановяване на около 1 280 000 кв.м антикорозионно покритие на съществуващи въздушни електропроводни линии, съгласно възприетите за използване от Възложителя системи за АКЗ, съобразно конкретните условия на експлоатационната среда.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-302556:obj:2
Classification
CPV / 45442200
Description
Възстановяване на около 48000 кв.м антикорозионно покритие на стоманени конструкции и електросъоръжения в електрически подстанции, съгласно възприетите за използване от Възложителя системи за АКЗ, съобразно конкретните условия на експлоатационната среда.

Parties

Roles
buyer
Organization name
ELEKTROENERGIEN SISTEMEN OPERATOR EAD
Street address
bul. Tsar Boris III No. 201
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1618
Country
BG
Contact name
Tatyana Nemcheva
E-mail
t.nemcheva@eso.bg
Phone
+359 9696843
Fax
+359 9626189
Website
Link

Organization data Organization in JSON