Bulgaria - Sofia: Financial leasing services

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-290612:2022-290612
Date
2022-05-30
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2022-290612

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Financial leasing services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2022-06-24 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изисквания.

Economic/financial eligibility:

Участникът да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на базата на годишните обороти за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си.При подаване на оферта, съответствието с изискването, участникът декларира в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), Част IV раздел Б: Икономическо и финансово състояние.Информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.Доказване: За доказване на съответствието относно икономическото и финансово състояние, участниците представят един или няколко от следните документи: 1.Удостоверения от банки; 2. Годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква, съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен; 3. Справка за общия оборот. Посочените документи, доказващи изпълнението на критериите за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключване на договора. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива. Доказателствата, удостоверяващи съответствие с критериите за подбор се представят, съгласно чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП.Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

По обособена позиция № 1 - Участникът да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си, в размер не по-малък от 2 000 000 /два милиона/ лева. - По обособена позиция № 2 - Участникът да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си, в размер не по-малък от 900 000/ деветстотин хиляди / лева.

Technical/professional eligibility:

Участникът трябва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с този на настоящата поръчка за последните 3 (три) години от датата на подава на офертата.Доказване: На етап процедура участникът декларира /посочва/ в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с посочване на информация за доказателството за извършената услуга, съобразно чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП. Участникът попълва поле в раздел В: Технически и професионални способности на Част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.За доказване на съответствието с поставения критерий за подбор, в случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, участникът представя списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета и обема на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга, съобразно чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП . На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.Преди сключването на договор за обществена поръчка Възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да предостави актуални документи, удостоверяващи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с поставените критерии за подбор. Документите се представят и за подизпълнителите, ако има такива.Доказателствата, удостоверяващи съответствие с критериите за подбор се представят, съгласно чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП.

Technical/professional minimum level:

Участникът трябва да е изпълнил поне 1 /една/ дейност, с предмет и обем, идентични или сходни с тези на настоящата поръчка за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата.*Под „ сходен“ с предмета и обема**, да се считат дейности по предоставяне на не по-малко от 50 броя автомобили при условията на оперативен лизинг и/или дългосрочен наем и/или финансов лизинг (за обособена позиция № 1) и не по-малко от 15 броя автомобили при условията на оперативен лизинг и/или дългосрочен наем и/или финансов лизинг (за обособена позиция № 2), общо през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата. ** Участникът може да докаже изискването за обем с една или повече дейности.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2022-05-30 - 2022-06-24
Value
2 150 000.00 BGN
Minimum value
2 150 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-290612:obj:1
Classification
CPV / 66114000
Description
Предоставяне при условията на оперативен лизинг на 50 (петдесет) броя нови, неупотребявани автомобили тип „VAN“, 1+1 места”, бензинов или дизелов двигател, с предно задвижване и общ пробег до 150 000 км. на автомобил, за 54 /петдесет и четири/ месеца. Минималните изисквания на Възложителя и техническите параметри са посочени в Раздел II. Техническа спецификация от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-290612:obj:2
Classification
CPV / 66114000
Description
Предоставяне при условията на оперативен лизинг на 10 (десет) броя нови, неупотребявани автомобили клас В, 4+1 места”, бензинов двигател и общ пробег до 150 000 км. на автомобил за 54 /шестдесет/ месеца и 5 (пет) броя нови, неупотребявани автомобили със 100% електрическо задвижване, 4+1 места и общ пробег до 100 000 км. на автомобил, за 54 /петдесет и четири/ месеца. Минималните изисквания на Възложителя и техническите параметри са посочени в Раздел II. Техническа спецификация от документацията.

Parties

Roles
buyer
Organization name
TsENTaR ZA GRADSKA MOBILNOST EAD
Street address
bul. "Knyaginya Mariya Luiza" No.84
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1202
Country
BG
Contact name
Elitsa Peeva
E-mail
procurement@sofiatraffic.bg
Phone
+359 24054037
Website
Link

Organization data Organization in JSON