Bulgaria - Sliven: Medical equipments

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-194549:2022-194549
Date
2022-04-13
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sliven: Medical equipments
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price

Award criteria for item 7:
- Price

Award criteria for item 8:
- Price

Award criteria for item 9:
- Price

Award criteria for item 10:
- Price

Award criteria for item 11:
- Price

Award criteria for item 12:
- Price

Award criteria for item 13:
- Price

Award criteria for item 14:
- Price

Award criteria for item 15:
- Price

Award criteria for item 16:
- Price
Award period
2022-05-11 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Минимални изисквания за доказване на годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри, относими за всички обособени позиции: Участниците следва да притежават валидно разрешение за търговия на едро с медицински изделия по смисъла на чл. 77 от Закона за медицинските изделия (ЗМИ), освен в случаите по чл. 77, ал.2 от ЗМИ, в които участникът е производител, установен на територията на Република България и може да извършва търговски сделки с произведените от него изделия. При участие на чуждестранни лица ще се приеме и еквивалентен документ, издаден от признат орган в страната, в която участникът е установен.Деклариране: Изискваната от Възложителя информация се посочва от участника в ЕЕДОП, Част IV Критерии за подбор, А: Годност, с посочване на № на разрешително, обхват и срок на действие. В случай, че документа е свободно достъпен и виден от публичен регистър, участникът в същото поле може да посочи и данни за съответния интернет адрес, орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа.При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за регистрация се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва доставките на съответните медицински изделия, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение. При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.Доказване: Документите, който се представят от участника, определен за изпълнител, преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на процедурата, на основание чл.67, ал.5 от ЗОП са копия на документи, удостоверяващ правото на участника да извършва търговия на едро с медицински изделия, издаден съгласно ЗМИ и/или еквивалентно. Ако съответните документи са на разположение в електронен формат, участниците могат да посочат в ЕЕДОП: уеб адрес, орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа. В хода на процедурата чуждестранните лица могат да докажат съответствието си с критерия за подбор съгласно законодателството на държавата-членка, в която са установени. При сключване на договор, изпълнителят, вкл. ако е чуждестранно лице, трябва да докаже, че има право да извършва възлаганите дейности на територията на Република България, включително че е извършил регистрация, когато такава е необходима за изпълнението на поръчката.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансовото състояние на участниците в процедурата.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансовото състояние на участниците в процедурата.

Technical/professional eligibility:

Технически и професионални способности, относими за всички обособени позиции:1. Опит - участникът трябва да е изпълнил успешно доставки с предмет идентичен или сходен с предмета на поръчката. Под „ изпълнена успешно доставка “ следва се разбират такива, които независимо от датата на договарянето им, са изпълнени в период за последните три години считано от датата на подаване на офертата. Под „доставки със сходен предмет” следва да се разбират дейности по доставка на апаратура от съответния заявен за участие вид. Деклариране: Обстоятелствата се удостоверяват с представяне на информация - Списък на доставките на медицинска апаратура (идентични или сходни с предмета на поръчката), изпълнени през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, с посочване на конкретния вид апарат/апаратура, стойностите, на които е започнало и приключило изпълнението и съответния получател - таблица В: Технически и професионални способности, част IV „Критерии за подбор" на ЕЕДОП. 2.Участникът следва да разполага със сервизни специалисти, преминали курс на обучение при производителя на предлаганата медицинска апаратура или негов упълномощен представител, за сервиз и поддръжка на предлаганото медицинско оборудване. Деклариране: За удостоверяване на това обстоятелство участниците следва да предоставят информация под формата на списък на техническите лица, които ще са ангажирани с изпълнението на поръчката, в Част IV: Критерии за подбор, Раздел В от ЕЕДОП, като се посочи следната информация: Име и фамилия на лицето/лицата; идентификационни данни на документа за придобита компетентност като: издател на документа, предмет на курса/обучението; както и апаратурата, за чиито сервиз и поддръжка е ангажиран.Участниците могат да ползват капацитета на трети лица, независимо отправната връзка между тях, по отношение на критериите за подбор и при условията и реда на чл. 65 от ЗОП.При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата ,включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.

Technical/professional minimum level:

1. През последните три години, считано от датата на подаване на офертата участникът трябва да е изпълнил успешно минимум една доставка с предмет идентичен или сходен с предмета на поръчката. В случай, че участник подава предложение за повече от една обособена позиция, то изискването в критерия за подбор за минимален брой доставки се отнася за всяка обособена позиция поотделно.Доказване :Участникът, определен за изпълнител представя списък на доставките и доказателство за опит преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на процедурата, на основание чл. 67, ал.5 от ЗОП.Участникът, сам избира формата на документа за доказателство за опит –/договори, препоръки, референции, приемо-предавателни протоколи, отчети, доклади за приключила работа, фактури и други/. Ако съответните документи са на разположение в електронен формат, участниците могат да посочат в ЕЕДОП: уеб адрес, орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа. 2.Участникът следва да осигури минимум един сервизен специалист, преминал курс на обучение при производителя на предлаганата медицинска апаратура или негов упълномощен представител, за сервиз и поддръжка на предлаганата медицинска техника. В случай, че участник подава предложение за повече от една обособена позиция, то изискването в критерия за подбор за минимален брой сервизни специалисти се отнася за всяка обособена позиция поотделно. Възложителят ще приеме един и същи специалист да бъде предложен да извършва сервиз и поддръжка на апаратурата и за две и повече обособени позиции, стига същият да покрива изискването на възложителя, да е преминал курс на обучение при съответните производители или упълномощените от тях представители за сервиз и гаранционно обслужване на предлаганата апаратура, предмет на съответните обособени позиции.Доказване :Документите, който се представят от участника определен за изпълнител, преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на процедурата, на основание чл.67, ал.5 от ЗОП е заверени копия на документи за образование и/или квалификация, документ за преминат курс на обучение и др и списък на лицата, преминали курс на обучение.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2022-04-13 - 2022-05-11
Value
167 887.00 BGN
Minimum value
167 887.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-194549:obj:1
Classification
CPV / 33100000
Description
Електрически стол за кръводаряване- 2 бр. Да са изработени от здрава, олекотена конструкция с ABS покритие /или еквивалетно/, издържащо на често третиране с дезинфектанти ;Задължително включени основни секции: седалищна секция, гръбна секция,  секция за крака. Електрическо задвижване на регулиране на: секцията за гръб и секция за крака. При движение на секцията за гръб да се регулира позицията на подлакътниците и при достигане на хоризонтално положение на гръбната секция.Подлакътниците да заемат също хоризонтална позицияПодлакътниците за ръката на пациента да имат възможност за регулиране ъгъла на положението на ръката на пациента при манипулацияДа има дистанционно управление с възможност за закрепване от двете страни на стола.Да има облегалка за глава с възможност за настройка на височина.Да е оборудван с 4 заключващи се колела с диаметър минимум 125 мм.Пълнежа на тапицираните части да е с дебелина не по - малка от 5 сантиметра и да е от устойчива на смачкване полуретанова пяна с плътност минимум 30 кг/м3.Възможност за избор на цвят на тапицираните с изкуствена кожа части.Столът да издържа минимум 220 кг. статично, равномерно разпределено тегло по цялата му площ.Всички изисквания на възложителя са подробно пособени в Приложение №1 - Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-194549:obj:2
Classification
CPV / 33100000
Description
Електрокардиограф- 1бр. Едновременен запис на 12 отвеждания, дигитален сигнален процесор за получаване на висококачествени ЕКГ криви, чрез мрежови филтър, филтър на базовата линия и ЕМГ филтър на ЕКГ сигналите. Цветен 8 инчов Touch Screen LCD – дисплей едновременно изобразяващ 12 ЕКГ криви, както и следната информация: Дата, Час, Статус на батерията, Източник на захранване (от ел. мрежа или от акумулаторната батерия), сърдечна честота,скорост на записа, чувствителност,статус на треморния (мускулния) филтър, прекъснат контакт на някой от изводите на пациентния кабел. Меню на български език.  Вграден термален принтер с висока разделителна способност. Всички изисквания на възложителя са подробно посочени в Приложение №1 - Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-194549:obj:3
Classification
CPV / 33100000
Description
Мултипараметричен пациентен монитор – 6 броя  Приложение на пациентния монитор: Възрастни, Деца, НовородениОбщи характеристики:Визуални и звукови аларми, регулируеми, пациентен мениджмънт, име, възраст, пол, височина, ID, активиране на парола, клавишни комбинации за бързо действие и достъп,аудио звук: Голям обем за съхранение на данни и управление, трендови графики, трендови таблици.Меню на БЪЛГАРСКИ ЕЗИКВсички изисквания на възложителя са подробно посочени в Приложение №1 - Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-194549:obj:4
Classification
CPV / 33100000
Description
Мулти параметричен пациентен монитор – 2 броя. Приложение на пациентния монитор:  Възрастни,  Деца,  НовородениОбщи характеристики: Визуални и звуковиаларми, регулируеми,пациентен мениджмънт, име, възраст, пол, височина, ID, активиранена парола, Клавишни комбинаци и забързодействие и достъпАудиозвук: регулируемо ниво. Голям обем за съхранение на данни и управление, трендови графики, трендови таблици.Всички изисквания на възложителя са подробно посочени в Приложение №1 - Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-194549:obj:5
Classification
CPV / 33100000
Description
Мултипараметричен пациентен монитор, подходящ за възрастни  - 6 броя Цветен  TFT LCD дисплей ≥ 12.1 инча и резолюция ≥ 800 х 600 dpi, еновременно изобразяване на параметрични графики ≥ 13 криви.Акумулаторна Li-ion батерия  с автономна работа ≥5 часа. Меню на български език. Неинвазивно кръвно налягане/NIBP/:бързо измерване с мониториране на систолично, диастолично и средно налягане.Измервателни режими: Ръчен. Автоматичен, НепрекъснатВсички изисквания на възложителя са подробно посочени в Приложение №1 - Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-194549:obj:6
Classification
CPV / 33100000
Description
Едноканални спринцовков иинфузионни помпи тип „перфузор“-5 бр. Работа със спринцовки: 10 ml, 20 ml, 30 ml, 50 ml и 60 mlАвтоматична идентификация на поставения размер спринцовка.Режими на работа: скорост/обем, телеснотегло и време. Международни измервателни единици с автоматично изчисление: ml/h, mg/h, ug/h, mg/kg/h, ug/kg/h, mg/kg/min, ug/kg/min, ml/min и ug/min LCD дисплей с резолюция ≥240 х 160 пиксела. Аларми: Самостоятелен тест, Липса на мрежово захранване, Изтощаване на батерията, Ниско ниво на батерията, Оклузия, Почти изпразнена спринцовка, Край на инфузията, Грешно въведени параметри, Неправилно поставена спринцовкаВсички изисквания на възложителя са подробно посочени в Приложение №1 - Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-194549:obj:7
Classification
CPV / 33100000
Description
Двуканални спринцовкови  инфузионни помпи тип „перфузор“-4 бр. Работа със спринцовки: 10 ml, 20 ml, 30 ml, 50 ml и 60 ml. Двата канала на помпата да могат да работят както независимо, така и синхронизирано. Автоматична идентификация на поставения размер спринцовкаРежими на работа: скорост/обем, телесно тегло и време. Международни измервателни единици с автоматично изчисление: ml/h, mg/h, ug/h, mg/kg/h, ug/kg/h, mg/kg/min, ug/kg/min, ml/min и ug/min. Голям цветен LCD дисплей с висока резолюция за лесно четене с подсветка.Аларми:Самостоятелентест,Липсанамрежовозахранване,Изтощаване на батерията, Ниско ниво на батерията, Оклузия, Почти изпразнена спринцовка, Край на инфузията, Грешно въведени параметри, Неправилно поставена спринцовка.Всички изисквания на възложителя са подробно посочени в Приложение №1 - Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-194549:obj:8
Classification
CPV / 33100000
Description
Операционна лампа тип „Кокиче“ за нужди на операционна зала - 1  бр.: Интензитет,  Фиксиран фокус, източник на светлина -LED,  живот на LED лампите,  Височина: От  до , цветна температура, Мощност . Вграден ключ за електронна промяна на интензитета на светлина.Всички изисквания на възложителя са подробно посочени в Приложение №1 - Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-194549:obj:9
Classification
CPV / 33100000
Description
Асинхронен бифазен дефибрилатор-1бр.Да извършва анализ на сърдечния ритъм, даващ препоръки за дефибрилация. Режим на работа: Автоматичен и Полу-автоматичен, звукови аларми, гласови команди, LCD eкран ≤ 5 инча, за мониториране на: сърдечен ритъм, ЕKГ отвеждане.Характеристики: Мощност , Сърдечна честота, време за зареждане, размери,  тегло,  захранване .Всички изисквания на възложителя са подробно посочени в Приложение №1 - Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-194549:obj:10
Classification
CPV / 33100000
Description
1бр. Апарат за лимфодренаж, оказващ терапевтичен ефект върху:  лимфната система, движението на  лимфната течностОсновни техники: Пулсиране, Градиенти, Дистално отпускане. Камери с припокриваща се функция, маншети с 5 камери, цветен LED дисплей.Всички изисквания на възложителя са подробно посочени в Приложение №1 - Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-194549:obj:11
Classification
CPV / 33100000
Description
Апарат за резонансна магнитофореза,отговарящ на Европейски директиви и приложения-1бр.Характеристики: интрадермално въвеждане на флакони с активни ингредиенти, да не нарушава целостта на кожата, директно прилагане на ампулите в засегнатата област.  Приложение: ставни мускулни, неврологични заболявания, премахване на козметични дефекти.Всички изисквания на възложителя са подробно посочени в Приложение №1 - Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-194549:obj:12
Classification
CPV / 33100000
Description
Ендоскопска апаратура за изследване в лицево – челюстната област, фаринкс, ларинкс, около носни кухини, горната част на трахеята и хранопровода.Състояща се от:  Подвижен Видео-Риноларингоскоп,  Камера,  Универсален адаптор за камера . Характеристика:  гъвкав с оптично влакно, наличие на собствен монитор и собствен светлинен източник.  Възможност за огъване на проксималната част с цел -изследвания на обекта от различни направления.  Свързване с  USB порт на персонален компютър, телевизор през AV – порт,  заснемане на статични и видео файлове.Всички изисквания на възложителя са подробно посочени в Приложение №1 - Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-194549:obj:13
Classification
CPV / 33100000
Description
Високотехнологично многофункционално устройство за генериране на ултразвукови вибрации по време н аоперации, върху костната тъкан– 1 брой. Области на приложение: Орална хирургия, Челюстно-лицева хирургия Апаратът да е окомплектован с всички необходими аксесоари и кабели:Всички изисквания на възложителя са подробно посочени в Приложение №1 - Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-194549:obj:14
Classification
CPV / 33100000
Description
Ехографски апарат тип "преносим" за катетиризация на венозни съдове и невроаксилирани блокове.Теглото на апарата да е  не повече от 2,7 кг. с  батерията. Батерията да издържа  90 минути работа. Размера на екрана минимум  13,3 инча диагонал.Вградена памет минимум 128 GBДа подържа формати : EPG / PNG/ BMP/ DCM/ MP4 . Да подържа доклади в PDF форматАпарата да е готов за работа за не повече от 25-30 секунди след стартиранетоВсички изисквания на възложителя са подробно посочени в Приложение №1 - Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-194549:obj:15
Classification
CPV / 33100000
Description
Операционен микроскоп на подов статив. Работни места едно с  интегрирана видео камера.Микроскоп (оптична система):  фокусировка – ръчна, увеличение - пет степенно, стерео база, обективи - с фокална дължина, с финна ръчна фокусировка .Двойна LED осветителна система.   Мобилен статив на колелца,  интегрирана Full HD видео камера, възможност за запис на видео филм и на снимка.Всички изисквания на възложителя са подробно посочени в Приложение №1 - Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-194549:obj:16
Classification
CPV / 33100000
Description
Настолна центрофуга с микро процесорен контрол и управление - 1 брой .Осем гнезден ротор с максимален капацитет -8x15 мл; за обикновени епруветки, вакутейнери или епруветки с капачка на винт. Цифров дисплей за скорост и време. Вградена функция за импулсно/късо/ центрофугиране.  Задаване на интервала на въртене през стъпки 1 мин. Балансиран въртящ момент при стартиране и спиране за избягване на образуване на повлекла по стените на епруветки с гелВсички изисквания на възложителя са подробно посочени в Приложение №1 - Техническа спецификация към документацията на поръчката.

Parties

Roles
buyer
Organization name
"Mnogoprofilna bolnitsa za aktivno lechenie d - r Ivan Seliminski - Sliven" AD
Street address
bul.HRISTO BOTEV No..1
Locality
gr. Sliven
Postal code
8800
Country
BG
Contact name
Radost Zdravkova Simeonova
E-mail
zop.mbal_sl@abv.bg
Phone
+359 44611778
Website
Link

Organization data Organization in JSON