Bulgaria - Sofia: Laboratory, optical and precision equipments (excl. glasses)

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-176504:2022-176504
Date
2022-04-05
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2022-176504
Releases
2022-04-05 (ocds-pyfy63:2022-176504:2022-176504)
2022-07-05 (ocds-pyfy63:2022-176504:2022-361402)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Laboratory, optical and precision equipments (excl. glasses)
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2022-05-04 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изисквания относно годност (правоспособност).

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания относно икономическо и финансово състояние.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания относно минимално ниво.

Technical/professional eligibility:

Участниците следва да прилагат система за управление на качеството по стандарта EN ISO 9001:2015/ БДС EN ISO9001:2015 (или еквивалент) с обхват доставка и/или търговия с апаратура и/или с оборудване за лабораторна и/или за научно-изследователска и/или за индустриална дейност.Сертификатът трябва да е издаден от независимо лице/а, което е акредитирано по съответната серия европейскистандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация” или от друг национален орган поакредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейскатаорганизация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл.5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки на ЕС.Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникне е имал достъп до такъв сертификат или е нямал възможност да го получи в съответните срокове понезависещи от него причини. В случаите по предходното изречение участникът трябва да е в състояние дадокаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.При подаване на офертата участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор чрезпредставяне на ЕЕДОП, попълнен в част IV Критерии за подбор, раздел „Г: Схеми за осигуряване на качеството истандарти за екологично управление“, подраздел „Сертификати от независими органи, удостоверяващи стандартиза осигуряване на качеството“. С ЕЕДОП участникът предоставя информация дали съответните документи са наразположение в електронен формат – посочва се уеб адрес, орган или служба, издаващи документа зарегистрация и точно позоваване на документа, обхвата на регистрацията и периода на валидност.В хипотезата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, както и при сключване на договора участникът представя заверено копие отсертификата EN ISO 9001:2015/ БДС EN ISO 9001:2015 (или друг еквивалентен документ) с изисквания обхват илидоказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникът не е имал достъп до такъвсертификат или е нямал възможност да го получи в съответните срокове по независещи от него причини.

Technical/professional minimum level:

Участниците следва да прилагат система за управление на качеството по стандарта EN ISO 9001:2015/ БДС EN ISO9001:2015 (или еквивалент) с обхват доставка и/или търговия с апаратура и/или с оборудване за лабораторна и/или за научно-изследователска и/или за индустриална дейност.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2022-04-05 - 2022-05-04
Value
863 000.00 BGN
Minimum value
863 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-176504:obj:1
Classification
CPV / 38000000
Description
Предметът на обществената поръчка за Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа игаранционна поддръжка на Каталитична многореакторна апаратура за получаване на чист водород за Лаборатория 4, част от „Център за Компетентност ХИТМОБИЛ", включва в обхвата си следните номенклатурни единици:1. Каталитична многореакторна апаратура за получаване на чист водород –1 бр.В обхвата на поръчката са включени следните дейности:a) Доставка на апаратурата, описана в Техническата спецификация (Приложение № 2 към документацията заучастие). Максималният срок за изпълнение на дейността е до 6 (шест) месеца, считано от подписване надоговора за изпълнение на обществената поръчка;b) Монтаж/инсталация, въвеждане в експлоатация, настройване и тестване на доставената апаратура.Максималният срок за изпълнение на дейността е до 14 (четиринадесет) дни, считано от датата на доставка,удостоверена с Приемо-предавателен протокол за доставка на апаратурата.c) Обучение на мин. 3-ма служители от персонала на възложителя (посочени от последния) за работа сдоставената апаратура. Максималният срок за изпълнение на дейността е до 5 (пет) дни, считано от датата намонтаж и въвеждане в експлоатация на апаратурата, удостоверено с Протокол за монтаж и въвеждане вексплоатация на апаратурата.d) Гаранционна поддръжка на доставената апаратура и доставка на необходимите части, материали и консумативив рамките на гаранционния срок. Гаранционният срок на апаратурата и оборудването следва да бъде минимум 12(дванадесет) месеца, считано от датата на извършване на монтаж, инсталация, въвеждане в експлоатация,настройване и тестване на апаратите и оборудването.* Минималните технически и функционални параметри на подлежащата на доставка апаратура/ оборудване саописани подробно в Техническата спецификация – неразделна част от документацията за участие.* Условията за доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение за работа и гаранционна поддръжка наапаратурата/оборудването, предмет на настоящата обществена поръчка, са регламентирани в документацията заучастие, техническата спецификация и проекта на договор.

Parties

Roles
buyer
Organization name
INSTITUT PO INZhENERNA HIMIYa
Street address
ul. Akad. G. Bonchev, bl. 103
Locality
gr.Sofiya
Postal code
1113
Country
BG
Contact name
Stefan Martinov Stefanov
E-mail
office_iche@bas.bg
Phone
+359 889967067
Website
Link

Organization data Organization in JSON