Bulgaria - Varna: Echo, ultrasound and doppler imaging equipment

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-173878:2022-173878
Date
2022-04-04
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2022-173878

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Varna: Echo, ultrasound and doppler imaging equipment
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2022-05-03 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците следва да притежават валидно разрешение за търговия на едро с медицински изделия по смисъла на чл. 77 от Закона за медицинските изделия, освен в случаите по чл. 77, ал.2 от ЗМИ, в които участникът е производител, установен на територията на Република България и може да извършва търговски сделки с произведените от него изделия. При участие на чуждестранни лица ще се приеме и еквивалентен документ, издаден от признат орган в страната, в която участникът е установен.Разрешението следва да съответства на стоките, включени в Техническата спецификация.За декларирането на съответствието с критерия за подбор, Участниците следва да посочат необходимата информация в част IV: „Критерии за подбор" , раздел А “Годност” от ЕЕДОП.Документи за доказване на съответствие с критериите за подбор, съгласно чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП – копие на валидно разрешение за търговия на едро с медицински изделия по смисъла на чл. 77 от Закона за медицинските изделия (или еквивалент), а в случаите на чл. 77, ал. 2 от Закона за медицинските изделия - декларация свободен текст, че е производител на предлаганите медицински изделия, както и документ, удостоверяващ, че може да извършва търговски сделки с произведените от него изделия.

Economic/financial eligibility:

Възложителят няма поставени изисквания по отношение на критерия.

Economic/financial minimum level:

Възложителят няма поставени изисквания по отношение на критерия.

Technical/professional eligibility:

1. Участниците следва да имат опит в изпълнение на поръчката.2. Участниците следва да притежават сертификат, удостоверяващ прилагането на система за управление на качеството БДС EN ISO 9001 (или еквивалентен), издаден от акредитирана институция или агенция за управление на качеството.

Technical/professional minimum level:

1. Участниците да са изпълнили през последните три години, считано от датата за подаване на оферти по настоящата поръчка, минимум една доставка с предмет идентичен или сходен с този на поръчката. Под „идентичен или сходен“ с предмета на поръчката се приема доставка на един брой ултразвуков апарат.Под „изпълнени доставки“ се разбират такива, които независимо от датата на започването им, са приключили до крайната дата, определена за подавана на оферти по настоящата обществена поръчка. Документите за доказване на съответствие с критериите за подбор се представят съгласно чл.67, ал.5 и чл.112 от ЗОП - Списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената доставка.2. Обхватът на сертификата трябва да е сходен с предмета на поръчката. Възложителят ще приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки, както и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството.Участниците следва да посочат необходимата информация в раздел Г: Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление, част IV: „Критерии за подбор" на ЕЕДОП.Документите за доказване съответствие с критерия за подбор, се представят съгласно чл.67, ал.5 ЗОП и чл. 112 ЗОП - Заверено копие на валиден сертификат, удостоверяващ прилагането на система за управление на качеството БДС EN ISO 9001 (или еквивалентен) с обхват сходен с предмета на поръчката, от акредитирана институция или агенция за управление на качеството.Сертификатът трябва да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация" или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участник не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В случаите по предходното изречение, участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2022-04-04 - 2022-05-03
Value
208 333.33 BGN
Minimum value
208 333.33 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-173878:obj:1
Classification
CPV / 33112000
Description
Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение на персонала за работа с 1(един) брой Ултразвуков апарат за акушерство и гинекология за нуждите на Медицински университет - Варна. Минималните технически характеристики и окомплектоване са подробно описани в Техническата спецификация (Приложение №1).

Parties

Roles
buyer
Organization name
MEDITsINSKI UNIVERSITET-VARNA "PROF. D-R PARASKEV IV.STOYaNOV"
Street address
ul. MARIN DRINOV No..55
Locality
gr.Varna
Postal code
9002
Country
BG
Contact name
Svetlana Lyubcheva Stoycheva
E-mail
svetlana.stoycheva@mu-varna.bg
Phone
+359 52677091
Website
Link

Organization data Organization in JSON