Bulgaria - Sofia: Travel agency, tour operator and tourist assistance services

Release

ID
ocds-pyfy63:2022-071845:2022-071845
Date
2022-02-09
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2022-071845
Releases
2022-02-09 (ocds-pyfy63:2022-071845:2022-071845)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Travel agency, tour operator and tourist assistance services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (40)
- Quality: брой индивидуални пътувания (15)
- Quality: минимален брой пътуващи при групови пътувания (25)
- Quality: минимален брой пътуващи с един полет (20)
Award period
2022-03-10 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците трябва да притежават валидна регистрация за извършване на туроператорска и/или туристическа агентска дейност в съответствие с чл. 61, ал. 4 от Закона за туризма (ЗТ) и да са вписани в Националния туристически регистър по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗТ или да са лице по чл. 62 от Закона за туризма. В съответствие с текста на § 4, ал. 1 от Преходните и заключителните разпоредби на Закона за туризма, възложителят ще приема и регистрацията на туроператори и/или туристически агенти, извършена по отменения Закон за туризма. За чуждестранните участници – да имат право да правят резервации и издават или да продават самолетни билети и да са вписани в аналогичен регистър (ако е приложимо) или да притежават аналогично разрешение или членство в определена организация, съгласно законодателството на държавата, в която са установени (чл.60, ал. 1 ЗОП).При подаване на офертата, участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел А „Годност“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП). Участникът посочва данни за номер, дата и издател на документа за регистрация/вписване, както и данни за какъв вид дейност е регистриран/вписан (туроператорска, туристическа агентска дейност, туроператорска и туристическа агентска дейност). Чуждестранните лица посочват и данни за документа, удостоверяващ правото им да извършват съответната туристическа дейност съгласно законодателството на държавата, в която са установени, или се позовават на нормативния акт и съответното правно основание, по силата на което имат право да извършват дейността.Документи за валидна регистрация/вписване, издадени от компетентния орган и удостоверяващи право за извършване на съответната дейност, освен в случай че обстоятелствата, които се доказват с удостоверението, не са достъпни чрез публичен безплатен регистър или информацията или достъпът до нея не се предоставят от компетентния орган на възложителя по служебен път.

Economic/financial eligibility:

Участниците следва да имат валидна задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ съгласно чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма. За чуждестранни лица – еквивалентна валидна застраховка, покриваща отговорността за причинени вреди вследствие на неразплащане със своите контрагенти, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност. През срока на изпълнение на договора следва да се поддържа валидна застраховка.

Economic/financial minimum level:

При подаване на офертата, участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние“ от ЕЕДОП, като предоставя информация относно: документа (номера, датата на издаване и издателя на застрахователната полица); застрахованото лице; предмет на застраховката (застрахователно покритие); срок на валидност на застраховката; лимит на отговорност (застрахователна сума) и валута, съгласно Наредбата за условията и реда за сключване на договор за задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“.В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор е:Заверен или оригинален документ за валидна застраховка „Отговорност на туроператора“ или еквивалентен, удостоверяващ съответствието с поставения критерий за подбор, издадени от застрахователя, удостоверяващ наличието на договор с участника за задължителна застраховка, а за чуждестранни лица – еквивалент.

Technical/professional eligibility:

1.През последните три години, считано от датата на подаване на офертата, участникът трябва да е изпълнил* успешно поне три дейности, идентична или сходна с предмета** и обема*** на настоящата поръчка.* Под „изпълнил” се разбират такива дейности, които, независимо от датата на сключването им, са приключили в посочения по-горе период.** Под дейност, идентична или сходна с предмета на настоящата поръчка, следва да се разбира резервиране, издаване и продажба на самолетни билети за превоз по въздух на пътници за спортна или друга организация с близка степен на непредвидимост на периода и дестинацията на пътуванията и динамика на датите за отиване и връщане.*** Под дейност, идентична или сходна с обема на настоящата поръчка, следва да се разбира осигуряване/продажба на минимум 300 самолетни билета за превоз по въздух на пътници.2. Участникът следва да разполага с персонал и/или с ръководен състав с професионална компетентност за изпълнение на поръчката (чл. 63,ал. 1, т. 5 ЗОП) oт минимум седем лица, осъществяващи функции по продажба на самолетни билети, което се доказва с трудов договор.3. Участникът следва да разполага средногодишно с персонал от минимум десет служителя (чл. 63, ал. 1, т. 7 ЗОП). Участникът следва да представи информация за средносписъчния годишен брой на персонала и броя на членовете на ръководния състав за последните три години.

Technical/professional minimum level:

Съответствието си с поставения критерий за подбор, участниците декларират както следва:При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на Част IV, Раздел В „Технически и професионални способности“ от ЕЕДОП.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2022-02-09 - 2022-03-10
Value
534 600.00 BGN
Minimum value
534 600.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2022-071845:obj:1
Classification
CPV / 63500000
Description
Обществената поръчка е с предмет:„Осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж за нуждите на Българската федерация по волейбол”. Целта на обществената поръчка е предоставяне на качествени услуги по осигуряването на самолетни билети за превоз на пътници и багаж, в т.ч. осигуряване на медицински застраховки при поискване от Възложителя, за всеки отделен случай, при пътувания в страната и чужбина за нуждите на Българската федерация по волейбол. Прогнозните количества на самолетните билети са около 500 самолетни билета и около 250 медицински застраховки. Количества са прогнозни. Възложителят има право при необходимост от самолетни билети и/или медицински застраховки над посочените количества да прави заявки до достигане на максималната стойност на договора. Към настоящия момент финансирането не е осигурено изцяло и се предвижда приложение на разпоредбата на чл. 114 изр. второ от ЗОП.

Parties

Roles
buyer
Organization name
BaLGARSKA FEDERATsIYa PO VOLEYBOL Sdruzhenie
Street address
bul.Vasil Levski No..75
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1142
Country
BG
Contact name
Ana Velkova, advokat
E-mail
ani.velkova@bael.eu
Phone
+359 894600016
Website
Link

Organization data Organization in JSON