Bulgaria - Sofia: Electric buses

Release

ID
ocds-pyfy63:2021-666254:2021-666254
Date
2021-12-27
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2021-666254

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Electric buses
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (40%)
- Quality: Техническо предложение за изпълнение на поръчката, в това число: (60%)
- Quality: Подпоказател „Енергийни разходи за целия експлоатационен живот на предлаганите електрически автобуси” ; (30т.)
- Quality: Подпоказател „Гаранционни условия на предлаганите електрически автобуси и зарядни станции“; (40т.)
- Quality: Подпоказател „Технически характеристики на предлаганите електрически автобуси“ (30т.)
Award period
2022-01-25 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не определя критерии за подбор, които се отнасят до годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност.

Economic/financial eligibility:

1. За последните три приключили финансови години, участникът да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти;1.1. Участниците попълват съответната информация в ЕЕДОП - част IV: „Критерии за подбор“, раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“.Доказване:Преди сключване на договор за обществена поръчка, Възложителят изисква от участника, определен за Изпълнител, копие от документите, посочени в чл. 62, ал. 1 от ЗОП, а именно:1. удостоверения от банки;2. годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен;3. справка за общия оборот.Информацията по т.2 и т.3, обхваща последните три приключили финансови години. Информацията може да обхваща и по- кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.Доказателствата се представят и при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП. Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.ние.

Economic/financial minimum level:

1. За последните три приключили финансови години, участникът да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти:Минимално изискване: Участникът трябва да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си в размер на не по-малко от 4 987290,00 (четири милиона деветстотин осемдесет и седем и двеста и деветдесет) лева без ДДС или равностойността им в евро по централен курс на БНБ.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с този на поръчката за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата. 1.1. 1.1. Участниците попълват съответната информация в ЕЕДОП - част IV: „Критерии за подбор“, раздел В: „Технически и професионални способности“, точка 1, като представят информация за доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите.Доказване: Поставеното изискване се доказва с документи по чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП, които участникът, определен за изпълнител представя преди сключване на договор за обществена поръчка – списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената доставка.Доказателствата се представят и при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата. 1.1.Под дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката следва да се разбира да е доставил (самостоятелно или като участник в обединение) минимум 5 (пет) нови нископодови електрически автобуса, за които е било издадено типово одобрение от страна членка на ЕС или страна, която има сключен договор с ЕС или Република България, който осигурява взаимно признаване на съществуващи изисквания или еквивалент.Забележка: Изискването може да се изпълни с една или повече доставки.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2021-12-27 - 2022-01-25
Value
2 493 645.00 BGN
Minimum value
2 493 645.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-666254:obj:1
Classification
CPV / 34144910
Description
В предмета на настоящата обществена поръчка са включени дейности, свързани с доставка на 5 (пет) броя нови нископодови електрически автобуси и допълнително оборудване към тях (6 (шест) броя нови зарядни станции за автобусите са част от допълнителното оборудване), както и дейности, свързани с осигуряване на гаранционно (сервизно) обслужване на доставените електрически автобуси и допълнително оборудване към тях в рамките на гаранционния срок.В предмета на настоящата обществена поръчка е включено и задължението за регистрация на доставените електрически автобуси в КАТ от името и за сметка на Възложителя, както и задължението за монтаж, тестване и пускане в експлоатация на доставените зарядни станции.В предмета на настоящата обществена поръчка е включено и подходящо обучение на водачите и персонала на Възложителя или на други юридически лица, чийто едноличен собственик на капитала е Възложителя, за да се гарантира правилното функциониране и поддръжка на доставените превозни средства и зарядни станции.

Parties

Roles
buyer
Organization name
STOLIChNA OBShtINA
Street address
ul. MOSKOVSKA No.33
Locality
gr.Sofiya
Postal code
1000
Country
BG
Contact name
Siyka Ilieva Vasileva
E-mail
s.vasileva@sofia.bg
Phone
+359 29377366
Website
Link

Organization data Organization in JSON